لاریجانی در این دیدار روابط ایران و ترکمنستان را برادرانه و دوستانه توصیف کرد و گفت: خوشبختانه رویکرد خوبی نسبت به توسعه روابط با ترکمنستان وجود دارد و قطعا باید از ظرفیت های موجود دو کشور برای ارتقاء سطح روابط استفاده کرد، همچنین روابط پارلمانی میان دو کشور بسیار خوب بوده و هر دو پارلمان علاقمند به گسترش روابط هستند.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی افق های روشنی را برای گسترش تعاملات با ترکمنستان متصور است و این روابط می تواند در زمینه های مختلف اقتصادی، صنعتی و انرژی صورت گیرد.
رئیس قوه مقننه گفت: با توجه به نزدیک بودن فرهنگ دو کشور ایران و ترکمنستان، این مسئله می تواند به زمینه ای برای ارتقاء سطح روابط تجاری و اقتصادی تبدیل شود.
وی ادامه داد: خوشبختانه جمهوری اسلامی تجارب و ظرفیت های بسیار خوبی در حوزه صنعت و امور فنی دارد که از این ظرفیت ها می توان بهره برد به طور مثال در زمینه جاده سازی شرکت های ایرانی کارنامه و عملکرد خوبی داشته و می توان از آن ها برای اجرای پروژه ها استفاده کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی نقش پارلمان های دو کشور ایران و ترکمنستان در گسترش روابط را پررنگ و برجسته دانست و گفت: مجالس دو کشور باید از ظرفیت های موجود استفاده کنند.
در این دیدار همچنین رشید مردوف وزیر خارجه ترکمنستان با اشاره به روابط تاریخی، دیرینه و برادرانه ایران و ترکمنستان گفت: ما همواره به دنبال گسترش روابط با جمهوری اسلامی بودیم و تقویت تعاملات جزو اولویت هایمان محسوب می شود.
وی با بیان اینکه گسترش همکاری های پارلمانی میان ایران و ترکمنستان ضروری است، گفت: روابط دو کشور به قرن ها قبل برمی گردد و مردم دو کشور، فرهنگ، تاریخ و ذهنیت مشترکی دارند که از این ظرفیت ها می توان برای توسعه روابط سیاسی و اقتصادی بهره برد.
مردوف با اشاره به روابط سیاسی ایران و ترکمنستان افزود: جمهوری اسلامی نخستین کشوری بود که استقلال ترکمنستان را به رسمیت شناخت و سفیر اعزام کرد و قطعا مردم ما این رویکرد حمایت های ایران را فراموش نمی کنند.
وزیر امور خارجه ترکمنستان ادامه داد: خوشبختانه ظرفیت های خوبی میان ایران و ترکمنستان در حوزه های مختلف از جمله سرمایه گذاری صنعتی، فنی، انرژی و راهسازی وجود دارد که باید از این زمینه ها استفاده کرد، در این زمینه مجالس دو کشور نقش تعیین کننده ای دارند.
انتهای پیام/