سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یورونیوز: منافع اقتصادی اروپایی‌ها در ایران چقدر است؟

پایگاه اینترنتی شبکه یورونیوز در مطلبی به این مسئله پرداخت که چرا اروپایی‌ها تلاش دارند در قبال درخواست آمریکا برای اعمال فشار اقتصادی به ایران مقاومت کنند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی شبکه یورونیوز در گزارشی نوشت: اعلام آمریکا مبنی بر اعمال تحریم‌های اقتصادی سنگین علیه ایران با واکنش طرف‌های اروپایی امضاکننده توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران مواجه شده است. به طوری که آن‌ها وعده داده‌اند که تمام تلاش خود را برای حفظ منافع اقتصادی خود در ایران به کارخواهند بست.

در ادامه این گزارش آمده است: تأکید طرف‌های اروپایی از جمله فرانسه و آلمان بر حفظ قرارداد‌هایی است که شرکت‌های اروپایی در فاصله اجرای برجام با طرف‌های ایران منعقد کرده‌اند. همچنین در این مدت این کشور‌ها موفق شده‌اند تا بخشی از بازار از دست رفته ایران برای کالا‌های اروپایی را با افزایش صادرات تصاحب کنند.

حال این سوال مطرح است که در مجموع منافع اقتصادی اروپا در دوره اجرای توافق هسته‌ای با ایران به چه میزانی افزایش یافته که اکنون آن‌ها از مقاومت در برابر خواست متحد سابق خود یعنی آمریکا سخن می‌گویند؟

آلمان
آلمان که بزرگ‌ترین صادرکننده اروپایی به ایران محسوب می‌شود، پس از امضای توافق هسته‌ای با ایران، در سال ۲۰۱۶ صادرات خود به ایران با ۲۲ درصد رشد به ۲.۵۷ میلیارد یورو افزایش داد. این روند صعودی در سال ۲۰۱۷ نیز ادامه یافت و صادرات این کشور به ایران با ۱۵.۵ درصد افزایش به ۲.۹۷ میلیارد یورو رسید. در این مدت صادرات ایران به آلمان نیز رشد کرده است. ایران که در سال ۲۰۱۶ میلادی ۳۱۴ میلیون یورو کالا به آلمان صادر کرده بود، در سال میلادی گرشته این رقم را تا ۴۱۰ میلیون یورو افزایش داد.

سهم عمده کالا‌های صادراتی آلمان به ایران شامل ماشین آلات صنعتی و محصولات دارویی و غذایی است.

شرکت کهنه کار «زیمنس» با سابقه ۱۵۰ ساله در صنعت آلمان پس از غیبت چندساله بار دیگر در ماه مارس سال ۲۰۱۶ میلادی به ایران بازگشت و همکاری مجدد خود را با گروه مپنا در زمینه تولید توربین‌های گازی و ژنراتور‌های نیروگاهی آغاز کرد. در ژانویه سال ۲۰۱۷ دو طرف قراردادی برای تولید ۱۲ کمپرسور گازی امضا کردند.

همچنین شرکت «دایملر» نیز در ژانویه سال ۲۰۱۶ دو قرارداد برای تولید کامیون‌های مرسدس بنز با طرف‌های ایرانی خود امضاء کرد.

ایتالیا
صادرات ایتالیا به ایران نیز یک سال پس از اجرای برجام ۳۰ درصد افزایش یافت و به ۱.۵ میلیارد دلار رسید. در سال ۲۰۱۷ هم این رقم با ۱۲.۵ درصد افزایش به ۱.۷ میلیارد دلار افزایش یافت.

هر چند گروه نفتی «انی» ایتالیا اعلام کرده که دیگر تمایلی به ادامه همکاری با ایران ندارد و تا پایان سال جاری قصد دارد با اتمام قرارداد خرید ماهانه ۲ میلیون بشکه نفت از ایران به حضور خود در ایران پایان دهد، ایتالیا نیز در ژانویه سال ۲۰۱۸ میلادی قرارداد یک خط اعتباری ۵ میلیارد یورویی را با ایران امضا کرد که هدف آن کمک به تامین مالی پروژه‌های صنعتی شرکت‌های ایتالیایی در ایران بود.

بر این اساس، شرکت راه آهن «فروی دلو» دو قرارداد احداث خط سریع‌السیر قطار با ایران منعقد کرده و شرکت ساخت و ساز «فیسانتیری» نیز چند موافقت‌نامه همکاری با شرکت‌های ایران امضا کرده است.

در همین حال آلبرتو پرسزی، کارآفرین ایتالیایی که برای عقد قرارداد فروش کمپرسور و توربین به ایران سفر کرده در واکنش به اعمال تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران، هرگونه تاخیر کشور‌های اروپایی در حمایت از شرکت‌های فعال در ایران را به نفع رقیبی همچون چین دانسته است.

فرانسه
صادرات فرانسه به ایران از ۵۶۲ میلیون یورو در سال ۲۰۱۵ به ۱.۵ میلیارد یورو در سال ۲۰۱۷ رسید.

پس از امضا توافق هسته‌ای با ایران، شرکت نفتی توتال فرانسه با همکاری شرکت چینی «سی ان سی پی» حدود ۵ میلیارد دلار در پاس جنوبی ایران سرمایه‌گذاری کرده است. همچنین شرکت خودروسازی پژو- سیتروئن حدود ۳۰ درصد بازار خودروی ایران را در اختیار دارد و در این مدت قرارداد‌های جدیدی را برای تولید و توزیع خودرو در ایران امضا کرده است.

انگلیس
ارزش صادرات کالا‌های انگلیسی به ایران نیز به ۱۶۷ میلیون پوند (۱۹۱ میلیون یورو) در سال ۲۰۱۶ رسید که بالاتر از ارزش آن در سال ۲۰۱۱ بود. با این حال، هنوز بسیار پائین‌تر از صادرات ۴۰۰ میلیون پوندی انگلیس  در سال ۲۰۰۰ میلادی است. واردات ایران از انگلیس نیز در سال ۲۰۱۶ حدود ۴۱ میلیون پوند بوده است.

تعداد کمی از شرکت‌های بزرگ انگلیس در ایران حضور دارند. البته پس از برجام چند شرکت انگلیسی قرارداد‌هایی را در زمینه زیرساخت، مهندسی، نیروگاه‌های خورشیدی و سلامت با طرف‌های ایرانی امضاء کرده‌اند.

اما گروه اروپایی ایرباس که دارای کارخانه‌هایی در فرانسه، آلمان، انگلیس و اسپانیا است، توانسته قراردادی به ارزش ۱۰ میلیارد دلار را برای ساخت ۱۰۰ فروند هواپیما با ایران ایر امضا کند. تاکنون نیز ۳ فروند از این هواپیما‌ها تحویل ایران شده است.

یورونیوز در ادامه نوشت: با وجود گسترش همکاری‌های اقتصادی اروپا با ایران، وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرده که در پی خروج این کشور از برجام، تحریم‌های جدید اقتصادی علیه اقتصاد ایران وضع خواهد شد که شرکت‌های بین‌الملی را ناگزیر می‌کند که قرارداد‌های خود با ایران را لغو کنند.

در انتهای این مطلب آمده است: در واکنش به این اقدام آمریکا، کشور‌های اروپایی از جمله فرانسه و آلمان اعلام کرده‌اند که تمام تلاش خود را برای حفظ منافع شرکت‌های خود در ایران به کار خواهند بست. البته باید منتظر ماند دید که ابتکار اروپا برای حفظ قرارداد‌های اقتصادی خود با ایران آن هم در مواجهه با تحریم‌های آمریکا چه خواهد بود.

انتهای پیام/

گزارش یورونیوز از منافع اقتصادی اروپایی‌ها در ایران

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۷
در انتظار بررسی: ۰
علی
۱۳:۰۰ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۷
هیچ اعتمادی به کشور اروپا نیست
حمیدرضا
۱۱:۵۶ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۷
نزدیک به ظهور مرزهای حق وباطل مشخص میشه
ناشناس
۰۷:۲۶ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۷
اگر آمریکا شرط بگذارد که شرکت ها یا می تواننددر آمریکا سرمایه گذاری کنند و یا در ایران آنوقت چه؟ به نظر اروپایی ها کدام طرف را باید قبول کنند؟
امیر
۰۷:۲۵ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۷
مرگ بر آمریکا، انگلیس و اسراییل
علی
۰۱:۳۴ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۷
مرگ امریکا
ناشناس
۲۲:۲۰ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
بهاروپا اصلا ارتباطی نداره
ناشناس
۲۲:۲۰ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
خدا داند
سمیع
۲۲:۲۰ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
موضوع کاملا روشن است. و من الله التوفیق
ناشناس
۲۰:۰۵ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
دوست عزیز فقط اروپاییها به ایران احتیاج دارند آیا ایران هیچ احتیاجی ندارد
پس چرا برجام را قبول کرد
ناشناس
۱۸:۳۷ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
بیشتر از اونچه که فکرشو میکنی
ناشناس
۱۸:۳۷ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
لعنت بر اروپایی های فرصت طلب
سمیع
۱۸:۳۷ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
برادر گرامم اسمان مخلص کلام را گفتند اروپاییان بدون اجازه امریکا اب نمیخورند اشتباه نکنید وبه این ها( انگلیسوفرانسه و الما ن) تحت هیچ شرایطی اعتماد نکنید.
سمیع
۱۸:۳۷ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
برادر گرامم اسمان مخلص کلام را گفتند اروپاییان بدون اجازه امریکا اب نمیخورند اشتباه نکنید وبه این ها( انگلیسوفرانسه و الما ن) تحت هیچ شرایطی اعتماد نکنید.
شمس
۱۸:۱۳ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
بنده چند ماهی است خبرهای سیاسی و اقتصادی ایران را دنبال میکنم . به نظر بنده دولت ایران باید به اروپا اطمینان نکنه در این شکی نکنید اروپا و کشورهای دیگه نمیتونن در مقابل تحریمهای ثانویه آمریکا دوام بیاورنند . راه حل . کمک خواستن از مردم خودمان گوش دادن و عمل کردن صد در صدی فرمایشات رهبری . اطمینان به مردم و تمامی نیروهای مسلح وامنیتی کشور وپیاده سازی اقتصاد مقاومتی با کمک خود مردم .
ناشناس
۱۸:۰۷ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
اونها فقط به فکر استفاده از ما هستن
ابو سمیع
۱۷:۵۰ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
به حیاتشان وابسته ست
ناشناس
۱۷:۵۰ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
انقدری هست که روش حساب باز کردن
ناشناس
۱۷:۵۰ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
خیلی زیاد
ابو سمیع
۱۷:۵۰ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
به حیاتشان وابسته ست
ناشناس
۱۷:۰۸ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
درود خدا بر رهبر فرزانه وکبیر انقلاب ایران خمینی کبیر ره که فرمودند آمریکا شیطان بزرگ است ،که چه فریاد دارید بر سر آمریکا بزنید ،مرگ بر آمریکا ودیگر ظالمانه جهان اسراییل جنایتکار وال سعود ابله ودیگر اعراب خود فروخته
rahman
۱۷:۰۱ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
خواهشا به اروپا اعتماد نکنید اینهاهمه بچه های آمریکا هستند
ناشناس
۱۶:۴۵ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
اروپایی ها دلشون برای ما نمیسوزه که اینقد اصرار به حفظ برجام دارن اونا به فکر منافع خودشون و خالی کردن جیب ما ایرانی ها هستن سگ زرد برادر شغال است .....................
رضا
۱۶:۳۷ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
اروپا تجارت میلیاردی با امریکا را ول نمیکنن
آسمان
۱۵:۳۸ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
خواهش ميكنيم با اروپاييها نرمش نشان ندهيد آنها به ايران احتياج دارند اما بازهم ميخواهند اول رضايت امريكا را جلب كنند
ناشناس
۲۲:۲۶ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
چشم، تا روسیه است، چرا اروپا؟
ناشناس
۰۰:۴۹ ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
الان روسیه چه ربطی به اسم برجام داشت ؟
آسمان
۱۵:۳۸ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
خواهش ميكنيم با اروپاييها نرمش نشان ندهيد آنها به ايران احتياج دارند اما بازهم ميخواهند اول رضايت امريكا را جلب كنند