وی با بیان اینکه در واقع وزارت کشور نمیخواهد دیگر بر اساس رویکردهای روتینی که در حوزه سیاستگذاری همواره مطرح بوده است، امر سیاستگذاری را مدیریت کند ادامه داد: وزارت کشور رویکرد جدیدی را برای سیاستگذاری و مدیریت امور خود مدنظر دارد و از بدو شروع کارمان با انجمن علوم سیاسی ایران جلسات متعددی را برگزار کردهایم.
سرمست با تأکید بر ضرورت بهرهگیری از تجارت شخصیتهای حزبی، تصریح کرد: با برگزاری چنین همایشهایی میتوان به خوبی در راستای تحزب حرکت کرد و از آخرین یافتهها و تجارب شخصیتهای حزبی و سیاسی بهره گرفت، برگزاری چنین همایشهایی فرصتی مناسب برای یادگیری متقابل است.
مدیرکل سیاسی وزارت کشور با تأکید بر اینکه این همایشها پایه مهمی برای نهادمندی حزبی محسوب میشوند، گفت: دولت دوازدهم فراغ از برگزاری چنین همایشهایی، در اسفند 96 با ابلاغ منشور گفتوگوی سیاسی تلاش کرد تا یک قدم عملی برای برگزاری گفتوگوها و تعاملات میان احزاب و دولتمردان در سراسر کشور بردارد که این منشور ابلاغ شده و در حال اجراست.
وی تأکید کرد: ابلاغ منشور گفتوگوی سیاسی نشان داد که دولت به دنبال نهادینه کردن امر گفتگوی سیاسی در سراسر کشور است.
دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب متذکر شد: در جامعه ما احزاب به شیوههای متفاوتی کارکرد خود را ارائه میدهند، به این صورت که گاهی اوقات کارکردهای آنان رسمی و علنی است اما برخی مواقع هم شاهد کارکردهای ضمنی و پنهان آنان هستیم که لازم است به آنان توجه شود.
سرمست اظهار کرد: معمولا بهار فعالیت احزاب، ایام انتخابات و در ستادهای انتخاباتی کاندیداهاست در حالی که اگر احزاب بتوانند فعالیت خود را پس از انتخابات هم ادامه دهند، هستههای اصلی و بنیانهای خوبی برای نظام حزبی ایجاد میشود.
مدیرکل سیاسی وزارت کشور تأکید کرد: اگر انتظار داشته باشیم که یک رابطه ارگانیک بین دولت و ملت وجود داشته باشد، یکی از مبانی اصلی آن این است که احزاب دارای بنیانهای قدرتمندی باشند و لازم است عملکرد احزاب آسیب شناسی شود.
وی بیان کرد: اگر دولت به عنوان بازیگر یکه تاز صحنه سیاست محسوب میشود، نیاز است کنشگرانی در سطح بینابین وجود داشته باشند و این مسئله برای آن است که باید به نهادمندی حزبی توجه شود.
دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب در پایان خاطرنشان کرد: در حوزه سیاسی وزارت کشور تاکنون از ارشادات نهادهای مدنی بهره گرفتهایم و در سیاستگذاری هم از آنان استفاده میکنیم.
انتهای پیام/