اگر فردی نوعی بیماری مانند فشار خون بالا، چاقی یا دیابت داشته باشد، دانستن مقدار صحیح مصرف روزانه نمک مهم است. به همین علت دانشمندان حسگر دهانی سدیم را توسعه دادهاند.
این حسگر که توسط تیم مهندسی موسسه فناوری جورجیا به رهبری "وونهونگ یئو" استادیار این موسسه ساخته شده، یک دستگاه نمونه اولیه زیستسازگار است.
این دستگاه شامل یک غشای فوقالعاده نازک و تنفسی الاستومری با اجزای الکترونیکی انعطافپذیر است. این اجزا شامل سنسورهایی هستند که میزان سدیم را در آنچه مصرف کنندگان میخورند یا مینوشند، در زمان واقعی محاسبه میکند و به وسیله یک ماژول بلوتوث، اطلاعات را به اپلیکیشن بر روی یک گوشی هوشمند یا تبلت، تا فاصله 10 متری میفرستد.
ایده این است که این اپلیکیشن نه تنها به کاربران و پزشکان آنها میزان دقیق مصرف سدیم را اطلاع دهد، بلکه همچنین آنها را براساس میزان تخصیص نمک روزانه آنها که تاکنون مصرف شده، در برنامهریزی وعدههای غذایی مشورت دهد.
تاکنون، این دستگاه با موفقیت روی سه داوطلب بزرگسال آزمایش شده است که آن را به مدت یک هفته در دهان خود داشتهاند. آنها غذای جامد و مایعاتی مانند آب، سبزیجات، سوپ مرغ و چیپس مصرف کردند و این دستگاه مشکلی برایشان به وجود نیاورد.
دانشمندان امیدوارند این فناوری را تا حد ممکن کوچک کنند تا نهایتا بتواند به اندازه یک دندان شود. آنها همچنین میخواهند از شر باتری خلاص شوند، چرا که باید هر روز شارژ شود.
باتری این دستگاه احتمالا با سیمپیچ القایی که اجازه میدهد دستگاه از طریق فرستنده خارجی به طور بیسیم شارژ شود، جایگزین شود.
"یئو" میگوید: ما میتوانیم به طور دقیق و به شکل بیسیم میتوانیم میزان سدیمی را که مردم در طول زمان مصرف میکنند، اندازهگیری کنیم. با نظارت بر میزان مصرف سدیم در زمان واقعی، دستگاه میتواند به افرادی که نیاز به محدود کردن مصرف سدیم دارند کمک کند و عادتهای غذایی و رژیم غذایی آنها را تغییر دهد.
این تحقیق اخیرا در نشریه National Academy of Sciences منتشر شده است.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/