به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ مژگان ثابت قدم مسئول ثبت میراث ناملموس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس گفت: مراسم گلابگیری شهرستانهای داراب و میمند قابلیت ثبت در فهرست ملی را دارد و به محض اینکه پروندههای این مراسم تهیه و تکمیل شود در نوبت ثبت میراث معنوی کشور قرار میگیرد.
وی افزود: با توجه به اینکه برگزاری چنین مراسمی در سراسر کشور وجود دارد ثبت ملی آن به صورت مجموعهای صورت میگیرد و آنقدرها هم زمان بر نخواهد بود.
ثابت قدم ادامه داد: در واقع جشنوارههای گل و گلاب در مناطقی، چون میمند و لایزنگان فارس به صورت ملی برگزار میشود و به صورت کاملا تخصصی به آداب و رسوم مردم این مناطق در فصل برداشت گل محمدی میپردازد که این مراسم با گذشته قرنها همچنان ادامه دارد و این موضوع تاثیر به سزایی در روند ثبت ملی آن دارد.
در بخش میمند بیش از هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت گل محمدی وجود دارد که سالانه بیش از ۱۲ هزارتن گلاب از کارگاههای گلابگیری تولید میشود.
جشنواره گل و گلاب داراب همزمان با فصل برداشت گل محمدی در روستای لایزنگان برگزار میشود.
در شهرستان داراب ۵ هزار و ۶۰۰ هکتار باغهای گل محمدی وجود دارد که ۵ هزار و ۱۰۰ هکتار آن دیم است. این شهرستان به لحاظ سطح زیرکشت و حجم تولید گل محمدی ارگانیک، در کشور مقام اول را دارد.
درصد اسانس گل محمدی داراب به دلیل دیم و ارگانیک بودن گل تولیدی در این شهرستان بهترین اسانس کشور است. اما بخش اعظم گل تولیدی داراب به سایر استانها و حتی سایر کشورها صادر میشود.
بخش میمند فیروز آباد در ۹۰ کیلومتری و شهرستان داراب در ۲۵۳ کیلومتری جنوب شرق شیراز قرار دارد.
انتهای پیام/ر