سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دهقان‌فیروزآبادی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

کشورهای غربی تفاسیر خود را از تروریسم دارند/ ما با حق تحفظ و اعلامیه تفصیلی از دیدگاه خود کوتاه نمی‌آییم

عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی گفت: ما با استفاده از حق شرط و اعلامیه تفصیلی برای پیوستن به کنوانسیون تأمین مالی تروریسم از دیدگاه خود کوتاه نمی‌آییم.

کمال دهقان فیروزآبادی نایب رئیس اول کمیسیون امنیتی ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به لایحه اصلاح تأمین مالی تروریسم گفت: برخی نمایندگان در زمان طرح لایحه اصلاح تأمین مالی تروریسم دچار اشتباه شدند و گمان کردند که آن بحث الحاق به کنوانسیون است.

وی ادامه داد: موضوع الحاق به کنوانسیون تأمین مالی تروریسم حساسیت بیشتری دارد، زیرا برخی معتقدند که کنوانسیون‌ها در حقیقت ابزاری در دست استکبار جهانی برای تأمین نظراتشان است.

دهقان‌فیروزآبادی با بیان اینکه اما ما پیش از این در کشور قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم را داشتیم، تصریح کرد: این لایحه تنها به منظور اصلاح آن مطرح شد که پیش از این در شورای عالی امنیت ملی، مرکز پژوهش‌های مجلس، کمیسیون امنیت ملی و کمیسیون حقوقی قضایی بررسی شده بود.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه با اشاره به اینکه دو کنوانسیون و دو لایحه در زیرمجموعه FATF قرار دارد، افزود: پیش از این دو کشور ایران و کره شمالی در لیست سیاه FATF قرار داشتند که به موجب آن به بانک‌های جهانی توصیه می‌شد با این دو کشور همکاری نداشته باشند.

وی بیان کرد: وضعیت جمهوری اسلامی ایران نسبت به کره شمالی کاملا متفاوت است، زیرا بیشتر برخوردها با ما از لحاظ سیاسی انجام می‌شود که عمدتا از سوی آمریکا، رژیم اشغالگر قدس و عربستان سعودی هدایت می‌شود.

دهقان‌فیروزآبادی گفت: اکنون هم عربستان و آمریکا مخالفان جدی پیوستن ایران به FATF و خروج آن از لیست سیاه هستند، اگرچه عربستان دارای حق رأی نیست، اما آمریکا به دلیل خوی استکباری و خصومتش با ما موضع منفی دارد.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تأکید کرد: همچنین کنوانسیون پالرمو و مبارزه با تأمین مالی تروریسم به همراه دو لایحه قانونی دیگر در دستور کار مجلس و دولت قرار گرفت، اگرچه در سال‌های قبل قانون مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم در کشورمان تصویب شده بود.

وی با تأکید بر اینکه ایران رنج‌برده تروریسم و حامیان تروریسم است، افزود: گروهک تروریستی منافقان بیشترین تأمین مالی را از سوی رژیم صهیونیستی و عربستان و حتی کشورهایی مانند فرانسه و آمریکا شده‌اند.

دهقان‌فیروزآبادی با اشاره به اینکه کشورهایی که عضو کنوانسیون‌های جهانی هستند، باید مصوبات آنها را رعایت کنند، بیان کرد: البته برای حضور در این کنوانسیون‌ها به عنوان راه‌حل یک حق شرط قرار داده شده است، یعنی می‌توانند از لحاظ حقوقی برخی مواد را نپذیرند و اعلامیه تفصیلی بدهند.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تأکید کرد: از مجموع بیش از 190 کشور عضو سازمان ملل متحد 188 کشور عضو کنوانسیون‌ هستند که تنها تعداد معدودی کشور مانند اریتره، سومالی، سودان جنوبی، تووالو و گروندی به آن ملحق نشدند.

وی ادامه داد: بسیاری از کارشناسان حقوقی اعلام کردند که ایران می‌تواند برای پیوستن به کنوانسیون تأمین مالی تروریسم حق شرط قوی و اعلامیه تفصیلی قرار دهد، البته بازهم در نهایت می‌بینیم که در روابط و حقوق بین‌الملل کشورهای غربی تفسیر و تعابیر خاص خود را از برخی مفاهیم دارند.

دهقان‌فیروزآبادی گفت: در برخی مفاهیم مانند تجاوز، دفاع، دفاع مشروع، تروریسم و ... برداشت کشورهای غربی با برداشت حقیقی و قانونی که ما به آن معتقدیم در عرصه بین‌الملل متفاوت است. مثلا فرانسه‌، آمریکا و اتحادیه اروپا گروه تروریستی منافقین را جزء تروریست‌ها نمی‌دانند، اما در مقابل حزب‌الله و حماس را که تنها از خود دفاع می‌کنند، یک گروه تروریستی محسوب می‌کنند.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: کشورهای غربی در چارچوب سازمان ملل و شورای امنیت تلاش می‌کنند تا نظر سیاسی خود را بر نظرات حقوقی و بین‌المللی غلبه دهند که این بیانگر خوی استکباری‌شان است، ما هم مطمئنا از نظرات خود کوتاه نیامده و مبارزه می‌کنیم.

وی بیان کرد: ما با حق تحفظ و حق شرط‌هایی که قرار می‌دهیم با دیدگاه ‌آنان در تعریف تروریسم مقابله خواهیم کرد.

انتهای پیام/

برچسب ها: مجلس ، کمیسیون
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.