به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در بحث خروج از توافق هستهای ایران منطقی را مطرح کرد که با تحلیلهای منابع اطلاعاتی آمریکا و منابع خارجی مغایرت دارد. نگاهی به اظهارات وی در روز سهشنبه، این مسئله را عیان میکند.
واقع امر این است که منابع اطلاعاتی از این گفته حمایت نمیکنند. هنگام انعقاد این توافق گفته میشد ایران چند هفته با بمب فاصله دارد، اما در طول مدت ۱۵ ساله این توافق، توان ایران در حدی محدود میشود که قادر به ساخت بمب (به ادعای آسوشیتدپرس) نیست.
بعد از سرآمدن ۱۵ سال، ایران میتواند سانتریفیوژهای مختلفی را به کار گیرد و محدودیت ذخیرهسازی آن هم از میان میرود و میتواند کاملا به تولید اورانیوم با غنای بالا بپردازد. اما هیچ یک از مفاد این توافق مانع از تلاش غرب برای کنترل ایران از طریق تحریمها نمیشود. این توافق همچنین شامل وعدهای از طرف ایران مبنی بر عدم پیگیری سلاح هستهای است.
اما واقعیت این است که قدرتهای جهانی به ایران پول ندادند، بلکه این توافق اجازه داد ایران به پول خودش دسترسی پیدا کند که به عنوان بخشی از تحریمها در خارج از ایران مسدود شده بود. پول نقد نیز اشاره به یک بدهی دولت آمریکا به ایران دارد که به زمان قطع روابط در دهه ۷۰ میلادی باز میگردد. ایران زمان شاه (معدوم) حدود ۴۰۰ میلیون دلار برای تجهیزات نظامی به آمریکا داد، اما این تجهیزات با پیروزی انقلاب هرگز تحویل داده نشد.
این معامله یکی از پیچیدهترین پروندهها بود که چند دهه در محاکم جریان داشت. ایران به نوبه خود بیش از ۲.۵ میلیارد دلار به شهروندان و شرکتهای آمریکایی داد که به خاطر قطعی روابط معوق مانده بود.
واقع این است که چنین وحدتی به طرز مشخصی موجود نیست. اکثر متحدان آمریکا درباره تهدید از جانب ایران با آمریکا هم عقیده نیستند. آنها معتقدند این توافق برای کنترل ایران کافی بود. انگلیس، فرانسه و آلمان از آمریکا خواهش کردند از این توافق خارج نشود. در میان متحدان اصلی آمریکا، تنها اسرائیل معتقد بود این توافق کافی نیست، اما بقیه خیر.
اما واقع این است که موشکهای ایران نمیتواند به شهرهای آمریکا برسند. برد این موشکها به کل خاورمیانه (غرب آسیا) از جمله اسرائیل و پایگاههای آمریکا در منطقه میرسد، اما هرگز به نزدیکی آمریکا نمیرسد.
واقع این است که این توافق به بازرسان اختیار عمل وسیعی برای اجرای کارشان در ایران میدهد، اما دسترسی نامحدود به هر جایی را نمیدهد. آژانس انرژی اتمی میتواند از هر محل اعلام شده هستهای در هر زمانی بازدید کند و نیز میتواند درخواست دسترسی به هر محل مشکوکی را بکند. ایران ۲۴ ساعت وقت دارد اجازه این بازرسی را بدهد. اگر ایران نپذیرد، یک هیئت داوری این درخواست را بررسی میکند. بازرسان حدود ۲۰۰۰ مهر و موم بر روی تجهیزات و مواد هستهای ایران گذاشتهاند و شبکهای از دوربینهای نظارتی را در تاسیسات هستهای کار گذاشتهاند. آژانس میگوید کارمندانش دو برابر مدت زمان سال ۲۰۱۳ در ایران بازرسی کردهاند.
انتهای پیام/
پرقدرت از روز قبل
بیاییم بسازیم ایرانمون رو
ایرانی قهرمان
نباید به حرف هه توجه کرد
خودمان بسازیم پس یا علی
مرگ بر آمریکا.مرگ بر آل سعود.مرگ بر اسراییل..
ما باید الان بدون فوت وقت بریم سراغ اهدافمان و بر خوردی نیز در خور شخصیت امریکا را نیز با خودش انجم دهیم.
همانطور که آمریکا و عربها از ایران قدرتمند و مستقل خوششان نمیآید اروپاییان هم از ایرانی وابسته استقبال میکنند و در پشت پرده تمام تلاش خودشان را برای ضربه زدن به ایران میکنند .
بهترین تصمیم همان است که در چند سال گذشته باید عملی میشد و رهبر گفتند ... اتکا به منابع داخلی و مبارزه شدید با فساد و تولید از داخل کشور و خروج از برجام ...
به نظر من که یه دهه هفتادیی هستم و نه با رفتار خصمانه آمریکا نسبت به ایران در زمان رژیم گذشته و نه حتی در زمان جنگ تحمیلی هیچ آشنایی نداشتم . این توافق هسته ای و خروج آمریکا برای نسل ما دهه هفتادیی ها درس بزرگی شد که با چهره واقعی و اصلاح ناپذیر آمریکا آشنا شم .
مرگ بر کشورهای مزدور و دستنشانه منطقه علی الخصوص آل سعود مرگ بر اسراییل صهیونیست
درود بر ایران اسلامی شیعی ، درود بر رهبر انقلاب