سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

احداث سازه‌های نوین دریایی برای گذر از بحران آب

سد لاستیکی یکی از سازه‌های دریایی سنگین و فناوری نوینی است که از آن برای به دام انداختن آب‌های جاری روی زمین بهره می‌گیرند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت؛ سد لاستیکی یکی از سازه‌های دریایی سنگین و فناوری نوینی است که از آن برای به دام انداختن آب‌های جاری روی زمین بهره می‌گیرند، این سد‌ها برای جبران نقص‌های دریچه‌های فولادی و چوبی که با نیروی انسانی تنظیم می‌شد به وجود آمد.

مقاومت بیشتر در برابر سیل و ایجاد جریان رودخانه‌ای منظم تر، قابلیت تنظیم رسوب موجود در مسیر از مزیت‌های سد لاستیکی است.

بهره برداری از ۱۱ سد لاستیکی در گیلان

کاظم لطفی مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان گفت: سد‌های لاستیکی دهنه سر، پهلوان بست، انبار سر، فخر آباد، گالش کلام، ماسال، باغبانان، رادار کومه، تالش و خانه‌های آسیاب از ۱۱ سد لاستیکی در حال ساخت در استان گیلان است.

وی افزود: برای احداث این تعداد از سد‌های لاستیکی حدود ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه خواهد شد که در صورت تامین اعتبار به میزان حدود ۵۰ میلیارد تومان در سال جاری، همه سد‌های لاستیکی در نیمه اول سال ۹۸ به بهره برداری خواهد رسید.

سفیدرود و شهر بیجار ۲ سد مخزنی مهم گیلان

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان اعلام کرد: سد سفید رود با هزارو ۳۱ میلیون متر مکعب حجم مخزن و سد شهر بیجار با ۱۰۵ میلیون متر مکعب حجم مخزن ۲ سد مهم در استان گیلان است و در مجموع هزار و ۹۴۷ میلیون متر مکعب آب شرب، کشاورزی، صنعت و سایر استان را تامین می‌کند.

احداث سازه‌های دریایی نوین در ۸ شهرستان

کتیرایی معاون طرح توسعه شرکت آب منطقه‌ای گیلان گفت: 11 سد لاستیکی در شهرستان‌های آستانه اشرفیه، لنگرود، رشت، ماسال، فومن، صومعه سرا، تالش و آستارا در حال ساخت است.

سرمایه گذاری میلیاردی برای گذر از بحران آب

معاون طرح توسعه شرکت آب منطقه‌ای گیلان از عملیات رو به رشد سازه‌های دریایی سد لاستیکی در استان خبر داد و افزود: ۴ سد دهنه سر، پهلوان بست، انبار سر و فخر آباد 62 درصد پیشرفت کار دارد و تاکنون بیش از ۳۲۹ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است.

کتیرایی افزود: همچنین سد‌های گالش کلام، ماسال، باغبانان، تولم شهر، رادار کومه، تالش و خانه‌های آسیاب ۴۲.۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تاکنون هزارو ۲۵۷ میلیارد ریال برای ساخت این ۸ سد لاستیکی سرمایه گذاری شد.

آغاز رهاسازی آب سد سفیدرود در کانال‌های کشاورزی

کاظم لطفی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان از رهاسازی آب سد سفیدرود در هشتم اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد.

وی در خصوص میزان ذخیره سد سفیدرود گفت: هم اکنون ۹۴۰ میلیون متر مکعب آب در پشت سد مخزن ذخیره شده که نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۱۱۰ میلیون متر مکعب کاهش را نشان می‌دهد و ورودی آب رودخانه‌های سد سفیدرود نسبت به سال گذشته حدود یک سوم کاهش دارد.

نوبت بندی برای رهاسازی آب سد سفیدرود در کانال‌های کشاورزی

مدیرعامل آب منطقه‌ای گیلان از آبگذاری کانال‌های کشاورزی به صورت پیوسته تا پایان اردیبهشت ماه خبر داد و اظهار داشت: کشاورزان نهایت بهره را از آب رها شده سد سفیدرود در کانال‌های آب کشاورزی داشته باشند و تلاش کنند تا بر اساس تقویم کشاورزی عملیات کشت و نشاء برنج را انجام دهند.

مدیریت مصرف گامی برای گذر از کم آبی

کاظم لطفی شخم زمستانه شالیزار‌ها را اقدامی اثر گذار در مدیریت بهینه مصرف آب دانست و خاطر نشان کرد: لایروبی بیش از هزار کیلومتر از نهر‌ها و شبکه‌های آبی گیلان در زمستان پارسال تاثیر مثبتی بر مدیریت آب کشاورزی استان داشته است.

وی بر لزوم هم افزایی و همدلی مردم و مسئولان تاکید کرد و گفت: همکاری کشاورزان در مدیریت بهینه آب قابل تقدیر است و در سایه همدلی می‌توان سال زراعی خوبی را سپری کرد.

کاهش تکثیر مصنوعی و طبیعی ماهیان استخوانی در گیلان

اسحاق شعبانی مدیرکل شیلات گیلان گفت: به علت کاهش بارندگی‌ها و کم شدن آب رودخانه‌ها، تکثیر طبیعی و مصنوعی ماهیان استخوانی امسال در گیلان کاهش خواهد یافت.

وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین راهکار شیلات برای حفظ ذخایر ماهیان استخوانی دریای خزر تکثیر مصنوعی این ماهیان است ،افزود: برای اجرای این طرح امسال به علت کاهش بارندگی‌ها و کم شدن آب رودخانه‌ها با مشکل جدی مواجه هستیم.

کم آبی عامل کاهش ذخایر ماهیان استخوانی دریای خزر

مدیرکل شیلات گیلان خاطر نشان کرد: به دلیل مشکل کم آبی، آلودگی و مناسب نبودن بستر و ناامن بودن رودخانه‌های گیلان تکثیر طبیعی ماهیان استخوانی هم سال‌ها است کاهش یافته است.

اسحاق شعبانی با بیان اینکه تکثیر اینگونه ماهیان در گیلان در ۱۰ رودخانه انجام می‌شد گفت: تکثیر ماهیان استخوانی در زمان کنونی فقط در رودخانه سپیدرود که بزرگ‌ترین رودخانه شمال کشور است امکان پذیر است که به دلیل کم آبی با مشکل خواهد بود.

وی سرمای هوا و شرایط جوی نامساعد، صید بی رویه و قاچاق، آلودگی دریا و رودخانه‌ها و کاهش زادآوری طبیعی ناشی از تخریب زیستگاه‌ها به علت برداشت بی رویه شن وماسه در رودخانه‌ها را از دیگر عوامل موثر در کاهش ذخایر ماهیان استخوانی دریای خزر اعلام کرد.

تلاش برای احداث ۴ سد مخزنی برای نجات اکوسیستم

وحید خرمی معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای گیلان از وضعیت مطالعاتی ۴ سد مخزنی در گیلان خبر داد و افزود: سد مخزنی دیلمان با هدف اصلی تامین آب شرب شهرستان دیلمان و آبیاری ۲ هزارو ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی، سد مخزنی عزیز کیان رشت بر روی رودخانه گوهر رود با هدف تنظیم جریان آب در فصول خشک سال و بهبود شرایط کیفی و کاهش غلظت آلودگی در رودخانه، سد مخزنی خالصان با هدف تامین آب شرب سالم و بهداشتی شهرستان‌های فومن و صومعه سرا و تامین آب کشاورزی ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی و سد مخزنی نیلرود در شهرستان تالش برای به روی مدار آمدن تامین آب شرب سالم و بهداشتی شهرستان هشتبر و روستا‌های اطراف و تامین آبیاری اراضی از ۴ طرح مطالعاتی است که در تلاشیم با احداث این سد‌ها گام مهم برای بحران آب و نجات اکوسیستم برداریم.

آب منشا زندگی است و نجات آب نجات زندگی است

تغییرات آب و هوای جهان در قرن اخیر نشان دهندۀ کاهش میزان بارش‌های جوی است که خشکسالی‌های زیادی را به بار آورده است و بحران‌های کم آبی را افزایش داده است ، بنابراین برای گذار از بحران کم آبی و کاهش میزان آلودگی آب باید مردم و مسئولان به وسیله روش‌های علمی، منطقی و مدیریت مصرف بهینه آب گام بردارند، زیرا نجات آب نجات حیات است.

انتهای پیام/م.ع

برچسب ها: وزارت نیرو ، بحران آب
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.