سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سردار غلامی در گفت‌وگوی صریح با باشگاه خبرنگاران جوان:

145هزار واحد تولیدی در سطح کشور توسط سازمان بسیج سازندگی ایجاد شده است/ برخی‌ها نمی‌خواستند سپاه و بسیج در زلزله کرمانشاه وارد شوند/ بچه‌های جهادی نجومی‌بگیر نیستند

به مناسبت سالروز تاسیس سازمان بسیج سازندگی گفت‌وگویی صریح با فرمانده این نیرو انجام شد.

به گزارش  خبرنگار دفاعی  امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به مناسبت سالروز تاسیس سازمان بسیج سازندگی گفت‌وگویی صریح با فرمانده این نیرو داشتیم.

سردار نعمان غلامی متولد سال 1340 در شهر ملک‌شاهی ایلام، وی در هشت سال دفاع مقدس فرمانده گردان و جانشین ستاد لشکر امیرالمومنین، فرمانده سپاه ایلام و سیستان و بلوچستان بود و امروز در سمت رئیس سازمان بسیج سازندگی خدمت می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان: امسال از سوی مقام معظم رهبری سال حمایت از تولید کالای ایرانی است؛ بسیج سازندگی چه برنامه‌ای در این زمینه دارد؟

سردار غلامی: تمرکز ما در ۵ سال گذشته روی بحث تولید بوده و همزمان با آن، کمک به بازاریابی برای بالا بردن استاندارد تولید و فراهم کردن بستر‌هایی برای پایداری‌ این تولیدات است که این موضوع خود نوعی حمایت از کالای ایرانی محسوب می شود. 

وقتی ما با کمک به واحد‌های تولیدی برای صدور مجوز کالای ایرانی با استاندارد‌ تلاش می‌کنیم تا به بازار عرضه شود،  خود جلوه‌ حمایت از کالای ایرانی است. علاوه بر این ما در شهرستان‌ها دو بار در سال نمایشگاه تولیدات داخل برپا می‌کنیم که این خود نوعی حمایت از کالای ایرانی است. در حال حاضر با شهرستان‌ها توافق کرد‌ه‌ایم که قطب‌های صنایع تبدیلی آن‌ها را در کشور معرفی کنیم که این خود حمایت از کالای ایرانی است و تا وقتی شهرستان‌ها یک محور تولید محصول خاص شوند، به معرفی آنها ادامه خواهیم داد.

در فضای مجازی و رسانه‌‌ای، تمرکز دشمن روی شکاف بین مردم و نظام است

سال گذشته ۲۱ مستند از این شهرستان‌ها ساخته شد که در سطح وسیعی از رسانه پخش گردید که نگاه جدیدی نسبت به محصول شهرستان‌ها باز کرد؛ ان شاءالله امسال هم این کار به طور جدی توسعه خواهد یافت تا بتوانیم واحدهای تولیدی کشور را معرفی کنیم و مردم را به سمت استفاده از کالای ایرانی سوق دهیم. با توجه به ظرفیت‌های فرهنگی و متقاعد کردن مردم برای مصرف کالای ایرانی در سازمان بسیج،  فعالیت‌های بسیاری را انجام داده ایم. در فضای مجازی و رسانه‌‌ای، تمرکز دشمن روی شکاف بین مردم و نظام است. یک عرصه این دشمنی، بحث اقتصادی است که آن را هزینه می‌کنند تا قاچاق وارد ایران شود و تولید شکل نگیرد تا واحد‌های تولیدی در حال رکود باشد و بیکاری افزایش یابد، اما اشتغال در آن سوی مرزها تقویت شود.

مصداق بارز این موضوع، مسئله سرپل ذهاب است، با وجود اینکه ۲۰ هزار نیرو‌ی بسیج سازندگی در این شهر به مردم خدمت رسانی می‌کردند، رسانه‌های مخالف نظام چیز دیگری را از نیروهای سپاه نشان می‌دادند، حال مقابله ما با شبکه ای که قصد دارد ذهن مردم را  در جنگ اقتصادی نسبت به مصرف کالای ایرانی بدبین کند، می‌تواند نقش عمده‌ای را ایفا کرده و در حال حاضر این موضوع کار بسیج است که برنامه ریزی‌هایی صورت گرفته و در حال اجرا شدن است.

باشگاه خبرنگاران جوان: در سال گذشته که به نام اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال بود سازمان بسیج سازندگی تا چه حد موفق شد تا آن را محقق کند و تا چه میزان توانست فرصت شغلی ایجاد کند؟

سردار غلامی: مجموعه سازمان بسیج به خصوص سازمان بسیج سازندگی از جمله مجموعه‌هایی بود که در مورد فرمایشات مقام معظم رهبری به خصوص در حوزه اقتصاد مقاومتی پیش قدم شد، البته تا رسیدن به ظرفیت کامل این حوزه برای محقق شدن کامل آن فاصله داریم. از سال 92 که بسیج وارد حوزه اقتصاد مقاومتی شد و با منابع مالی توانست کارگاه‌های کوچک را ایجاد کند که تا امروز بیش از 145 هزار واحد کوچک در 5 سال و به طور میانگین در هر سال 29 هزار واحد تولیدی ایجاد شده که در بیش از 13 عرصه فعالیت می‌کنند.

ما سال گذشته نیز توانستیم به این سقف برسیم و این تنها یکی از فعالیت‌های سازمان بسیج سازندگی در حوزه اقتصاد مقاومتی است؛ لازم به ذکر است ما در سازمان خود این هدف را تبیین کردیم که واحدهایی را تشکیل دهیم که هم الگو شوند و هم در آینده این واحدها تکثیر پیدا کنند. در سازمان بسیج ظرفیت گسترده‌ای ایجاد کردیم و قصد داریم از آن در جهت ایجاد اعتماد به نفس در جوانان برای ورود به کارگاه‌های کوچک استفاده کنیم تا این قشر، تولید را به عنوان اشتغال بپذیرد و در این حوزه تلاش کند.

باید کاری کنیم مردم برای کسری‌ واحد تولیدی خود از بانک‌ها وام بگیرند، نه برای آغاز کار

یکی از مشکلات اصلی امروز مردم ما این است که اشتغال را در استخدام می‌بینند، در حالی که عرصه‌های مختلف تولید می‌توانند در اشتغال جوانان نقش آفرین باشند؛ این عرصه اصلی می‌تواند به ارتقای کشور کمک کند و ما نیز در این حوزه بیشتر کار کرده‌ایم. ما سعی کردیم با شناسایی ظرفیت‌ها و مزیت‌هایی که در کشور وجود دارد و با معرفی آن‌ها اشتغال را توسعه دهیم.

نقاط زیادی در کشور داریم که اصلا دچار بیکاری نیستند. ما آن‌ها را شناسایی کردیم و به شیوه‌های مختلف در حال معرفی آن‌ها هستیم، تا جایی که وقتی برخی از مسئولان متوجه شدند چنین مناطقی وجود دارد، ابراز تعجب کردند. سازمان بسیج در حوزه صنایع تبدیلی که دغدغه مقام معظم رهبری بوده توانسته 435 حوزه را شناسایی و با امضای تفاهم‌نامه‌هایی با سایر ارگان‌های دولتی این صنایع را ارتقا دهد؛ بسیج ظرفیت های خود را در اختیار دولت قرار داده تا به حل مشکلات واحد‌های تولیدی کمک کند، چرا که با حل این مشکلات واحد‌های تولیدی می‌توانند محصول خود را صادر کنند.

اعتقاد ما این است که اگر بخواهیم اشتغال پایدار ایجاد کنیم، باید بتوانیم به منابع ارزان و مردمی دست پیدا کنیم؛ در حال حاضر منابعی که بانک‌ها برای اشتغال تخصیص می‌دهند سود بالایی دارد و اقتصادی نیستند و به همین خاطر تولید با موانع زیادی روبه‌رو است. قاچاق کالا و واردات بی رویه اجازه نمی‌دهند واحدهای تولیدی درآمدزا باشند، پس راه پایداری واحد‌های کوچکی که باید ایجاد شوند دسترسی به منابع ارزان است که ما در این حوزه تمرکز زیادی کردیم. ما بنا داریم تا جوانان سرمایه خود را وارد چرخه تولید کنند و برای کسری‌های واحد تولیدی خود وام بگیرند، نه اینکه برای آغاز کار از بانک‌ها وام بگیرند؛ سازمان بسیج توانسته در فرهنگ‌سازی این حوزه نقش مؤثر ایفا کند.

باشگاه خبرنگاران جوان: برخی معتقدند که اقدامات بسیج سازندگی موازی‌کاری با بخش‌های اجرایی دولت است؛ نظر شما در این باره چیست؟

سردار غلامی: ما کارگر و سرباز نظام هستیم و هر جا ببینیم که باری روی زمین مانده، برداشتن آن را وظیفه خود می‌دانیم. نظام ما نظام اسلامی است و ساختاری مشخص و مدون دارد و به هم پیوستگی‌هایی که توانسته از این سختی‌های عبور کند، لذا ما در هیچ کاری به جز مسائل امنیتی و نظامی که جزء وظایف ذاتی‌مان است به عنوان یک دستگاه مستقل عمل نمی‌کنیم. در هیچ کجا موازی کاری و ناهماهنگی با دستگاه‌ها نداریم زیرا جزیی از این دستگاه‌ها هستیم و در راستای اهداف مشخص و هماهنگ عمل می‌کنیم. در همه استان ها برای انجام کارها با همه دستگاه‌ها هماهنگی کامل داریم.

 به جز مسائل امنیتی و نظامی که جزء وظایف ذاتی‌مان است به عنوان یک دستگاه مستقل عمل نمی‌کنیم

باشگاه خبرنگاران جوان: بسیج سازندگی چگونه بین مردم و دولت ارتباط ایجاد می‌کند؛ همانطور که می‌دانید مشکلات امروز بسیاری از واحدهای تولیدی بروکراسی اداری و دریافت مجوزهای لازم است. سازمان شما در این زمینه چه کمکی به واحدها کرده است؟

سردار غلامی: باور ما این است و اعلام می‌کنیم عناصری که در سازمان بسیج سازندگی وجود دارند متعلق به نظام و دستگاه‌های دولتی هستند و علاقه دارند همانگونه که در دفاع از حرم اهل بیت جان خود را فدا می‌کنند در عرصه جنگ اقتصادی نیز حاضر شده و در اشتغال و تولید نقش آفرینی کنند. انتظار ما از دستگاه‌های دولتی این است که از این ظرفیت‌ها استفاده کنند تا در کشور واحد‌های کوچک تولیدی که وجود دارند و اشتغال ایجاد می‌کنند اما مجوز ندارند از پیچ و خم‌های دریافت مجوز خارج شوند؛ چون واحد‌های تولیدی کوچک زیاد است، دولت توان جمع‌آوری و مقابله با آن‌ها را ندارد و ما این آمادگی را اعلام کرده‌ایم تا برای شناسایی آن‌ها اقدام کنیم.

تا امروز بیش از 45 هزار واحد کوچک اقتصاد مقاومتی را در 435 قطب شناسایی کردیم

ما تا امروز بیش از 45 هزار واحد کوچک اقتصاد مقاومتی را در 435 قطب شناسایی کردیم که کار تولید می‌کنند، اما مجوز ندارند و متعهد شدیم تا با این واحد‌ها صحبت کرده و آن‌ها را برای دریافت مجوز متقاعد کنیم ؛ سازمان بسیج این آمادگی را دارد تا از منابع خود به این واحدهای کوچک اقتصاد مقاومتی که از چالش‌ها عبور کرده و کار تولید را آغاز کردند کمک کند. هماهنگی‌ها برای این کار در سال گذشته انجام شد و ما به موضوع ورود پیدا کردیم، برای نمونه در اوایل امسال، 85 واحد کوچک مجوز دریافت کردند و تعداد بسیار خوبی از این واحد‌ها نیز در حال دریافت این مجوز هستند.

ما به دستگاه‌های دولتی اعلام کردیم که برای انتقال پیام‌های آن‌ها به مردم پیام‌رسانی خواهیم شد تا هم مشکلات واحدهای تولیدی حل و هم اهداف آن دستگاه دولتی محقق شود؛ برای نمونه در حوزه کشاورزی و برای علمی کردن آن با وزارت جهاد کشاورزی وارد مذاکره شدیم. در حوزه ساخت مسکن نیز با مراکز خیریه مذاکراتی را انجام دادیم تا با استفاده‌ از ظرفیت‌ها الگویی‌ها را ایجاد کنیم؛ ما ظرفیت‌ها را اعلام می‌کنیم و دستگاه‌های دولتی می‌توانند بر اساس نیازهای خود از آن بهره ببرند تا با همکاری هم اهداف آن دستگاه و کشور را محقق کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا سازمان بسیج سازندگی تنها خود به شناسایی محل‌های مناسب برای ایجاد واحدهای تولیدی می‌پردازد یا مردم نیز می‌توانند با مراجعه به مکان‌هایی که این سازمان تدارک دیده از کمک‌های این سازمان برای ایجاد واحد تولیدی بهره‌مند شوند؟

سردار غلامی: سازمان بسیج تشکیلات گسترده‌ای است که به نظام تعلق دارد و وظیفه آن تأمین امنیت و آرامش ملت است؛ ما خود را جزء لاینفک ملت می‌دانیم. برای حضور در امر سازندگی ما در سطح استان‌ها، بسیج سازندگی استانی، در سطح شهرستان و نواحی بسیج سازندگی ناحیه و در بخش‌ها نیز بسیج سازندگی حوزه را ایجاد کرده‌ایم و هر فردی که علاقه داشته باشد می‌تواند از تجربیات ما استفاده کند. ما 145 هزار واحد کوچک را با مبلغی بین 13 تا 15 میلیون تومان ایجاد کردیم؛ عرصه‌های کاری ما به شکلی نیست که تولید کننده بخواهد وام‌هایی با سود 18 یا 20 درصد بگیرد تا با برخورد به یک چالش همه چیز روی سرش آوار شود.

باشگاه خبرنگاران جوان: بسیج سازندگی چه تسهیلاتی را برای ایجاد واحدهای تولیدی به افرادی که متقاضی این اعتبارات باشند، اعطا می‌کند؟

سردار غلامی: ما تا امروز که 145 هزار واحد تولیدی را ایجاد کردیم که در آن فقط از منابع یک بانک خصوصی استفاده نموده‌ایم و از منابعی که دولت برای اشتغال اختصاص داده به ما مبلغی داده نشده است؛ ما شبکه‌ای گسترده در اختیار داریم و یکی از دغدغه‌های اصلی ما این است که همه عضو‌های شبکه در محل خود قرار گرفته باشند و برای رصد واحد‌های این شبکه قرارگاهی را ایجاد کرده‌ایم. یکی از بحث‌های ما این است که دولت بخشی از منابع خود را که به اشتغال اختصاص داده از طریق این کانال به بازار عرضه کند، اما متأسفانه تا امروز این اتفاق رخ نداده و امیدواریم که امسال با هزینه‌های خوبی که از طرف دولت و مجلس برای اشتغال تعیین شده این اتفاق رخ دهد.

دولت برای اشتغال به سازمان بسیج سازندگی مبلغی اختصاص نداده است

تا امروز تمامی تسهیلات ما از طریق بانک اقتصاد عرضه شده که تا پایان سال 95 با سود 16 درصد ارائه می‌شد، اما سال 96 به 10 درصد رسید و چون امکان عرضه در تمام عرصه‌ها نبود بیشتر به این سمت حرکت کردیم که با منابع مردمی اشتغال ایجاد کنیم و در این حوزه با 4 هزار واحد ایجاد شغل به موفقیت‌هایی رسیدیم. ما معتقدیم باید کار را با سرمایه خود شروع کرد و هرچه واحد تولیدی تکیه کمتری به بانک داشته باشد، پایداری آن واحد و اعتماد به نفس تولیدکننده برای عبور از چالش‌ها بیشتر می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان: حدود شش ماه از زلزله در غرب کشور می‌گذرد، امروز وضعیت مردم این مناطق چگونه است؟

سردار غلامی: ما در سر پل ذهاب یک جریان مردمی و یک جریان دستگاه‌های دولتی برای خدمات‌رسانی دایر کردیم که در بخش مردمی تلاش‌ها و همکاری غیر قابل وصف بود و نیازهای مقاطع مختلف بعد از زلزله را تأمین کرد، امروز روند ساخت و سازها در مناطق زلزله‌ زده سرعت گرفته و نیازمند مصالح هستیم تا این روند خوب ادامه پیدا کند.

باشگاه خبرنگاران جوان: درصد روند انجام امدادرسانی در مناطق روستایی زلزله زده کرمانشاه چگونه است؟ چند درصد از کار اسکان دائم زلزله‌زدگان انجام شده است؟

سردار غلامی: درصد دقیقی نمی‌توان داد، هم‌اکنون آوار برداری‌ها تقریبا انجام شده و کار‌های کارشناسی بنیاد مسکن صورت گرفته است. در بسیاری از مناطق پیمانکاران کار‌های ساخت و ساز را با سرعت انجام می‌دهند، اما در بعضی نقاط به دلیل شرایط جغرافیایی نظیر پستی‌ها و بلندی‌ها، موانعی ایجاد شده، اما در عین حال روند ساخت و ساز در مناطق روستایی رو به رشد است و همگی در جریان کار هستند. در مناطق شهری با توجه به اینکه در بحث اسکان موقت تأخیر‌هایی وجود داشت در اسکان دائم نیز تأخیر‌هایی وجود دارد، اما با توجه به گرمای هوا که پیش رو است ان شاءالله روند کار‌ها در آنجا نیز سرعت می‌گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان: به عملکرد دولت در مناطق زلزله‌زده چه نمره‌ای می‌دهید؟

سردار غلامی: نمی‌شود قضاوت دقیقی داشت، اما اگر به ظرفیت بسیج، سپاه پاسداران و قرارگاه خاتم‌ الانبیا با حفظ به صحنه آمدن مردم میدان بیشتری داده می‌شد، می‌توانست خدمت بیشتری ارائه شود، اما وضعیت این گونه نبود. ۳۲ سپاه سازندگی استان‌ها مسئول مناطق زلزله زده بودند که هرکدام ۱۰ روستا را پوشش می‌دادند و با نیرو‌های خود آنجا قرارگاه زده بودند. اگر از این ظرفیت‌ها مانند زلزله ورزقان استفاده می‌شد، اکنون وضعیت در مناطق زلزله زده کرمانشاه به این صورت نبود. می‌توان نمره ۱۲ را به عملکرد دولت در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه داد.

مسئولان نمی‌خواستند سپاه و بسیج وارد بحث زلزله کرمانشاه شوند

در زلزله ورزقان در کوتاه‌ترین زمان ساخت و سازها را انجام دادیم، اما تدابیر مسئولان در خصوص زلزله سرپل ذهاب این بود که ما می‌خواهیم کار توسط مردم انجام شود و نیازی نیست سپاه پاسداران و بسیج وارد این موضوع شود؛ مردم خودشان باید در جمع کردن زلزله نقش داشته باشند، در حالی که ما خودمان جزئی از مردم بودیم. وقتی که بسیج سازندگی در این مناطق کار می‌کند، در قالب پیمانکار وارد نمی‌شود، در اصل ما مردم را به کار می‌گرفتیم و قطعا تلفیقی از تجربه ورزقان و سرپل ذهاب انجام می‌گرفت، امروز نمره عملکرد در مناطق زلزله زده ۱۲ نبود.

به دستور سرلشکر جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ۳۲ سپاه استانی در مناطق مختلف کرمانشاه مستقر شدند که هر سپاه خدمات رسانی به ۱۰ روستای مناطق زلزله زده را با تمام ظرفیت‌ها به عهده گرفت، اما تدابیر دولت در خصوص زلزله در غرب کشور این بود که مردم باید خود در جریان اسکان موقت و دائم نقش داشته باشند. ما در مناطق زلزله زده در بحث اسکان موقت، اسکان اضطراری و امدادرسانی تلاشمان را کردیم و کم نگذاشتیم. بچه‌ها شب و روز در جلسات متعدد قرارگاه حضور داشتند، سردار فضلی فرمانده قرارگاه شهید جعفری بود و همچون دوران دفاع مقدس کار می‌کرد، یعنی جلسات شبانه، هماهنگی‌های میدانی، هم افزایی ظرفیت ها و تعامل با دولت طبق برنامه پیش می‌رفت. بسیاری از دوستان که در مناطق زلزله‌زده حضور داشتند، می‌گفتند ما نمی‌خواهیم تجربه زلزله ورزقان در کرمانشاه تکرار شود. استدلال آن‌ها منطقی و درست بود، آن‌ها معتقد بودند که خود مردم باید کار کنند، یعنی طبق علائق آن‌ها، ساخت و ساز باید انجام بگیرد، در صورتی که ما می‌توانستیم این امر را محقق کنیم. ما می‌توانستیم مردم را سازماندهی کنیم و به حدی ظرفیت داشته باشیم که هر طوری مردم می‌خواستند کمکشان کنیم. از سراسر کشور مردم کمک‌های بسیاری را برای مردم زلزله زده کرمانشاه تهیه کردند، یعنی هر استانی که مسئول قسمتی از مناطق زلزله بود کمک‌های مردمی خود را برای مردم حادثه دیده می‌آورد.

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا نظر دولت مبنی بر اینکه مردم خود به ساخت و ساز مسکن بپردازند، درست بود؟ اگر ساخت‌وسازها به بسیج سازندگی سپرده می شد وضعیت چگونه می‌شد؟

سردار غلامی: به طور قطعی می‌توانستیم کنار مردم باشیم، با توجه به شور و حالی که آن زمان وجود داشت و اگر از همان زمان می‌توانستیم اسکان دائم را شروع کنیم قطعا وضعیت بهتر بود؛ اما نمی‌دانم دلیل اینکه دوستان تصمیم گرفتند کار را به مردم واگذار کنند، چیست. اما یک بخش آن توجیه منطقی دارد آن هم این است که کار برای مردم است و مردم هم توانمند هستند و می‌توانند این کار را انجام دهند، دوستان معتقد بودند سپاه و بسیج سازندگی هم اگر می خواهند کمک کنند وارد میدان شوند، ولی ما کار را به طور مستقیم به شما نمی‌دهیم یعنی شما به مردم کمک کنید و دولت به مردم تسهیلات می‌دهد و مردم مصالح می‌خرند و ساخت و ساز می‌کنند. اگر به صورت عمده این ساخت و ساز‌ها به سپاه خاتم الانبیا یا بسیج سپاه سازندگی داده می‌شد ما می‌توانستیم دستاورد‌های جالبی را رقم بزنیم، اما این اتفاق نیفتاد، اما با تمام وجود هرچه در توان داریم کمک خواهیم کرد. به نظر بنده در زلزله سر پل ذهاب تجربه‌های بسیاری کسب شد و اتفاقات بسیاری رقم خورد.

باشگاه خبرنگاران جوان: چه برنامه‌ای برای آینده شغلی و مسکن مردم زلزله زده غرب کشور وجود دارد؟

سردار غلامی: در اسکان دائم تنها مجموعه‌ای که از بسیج سازندگی کمک خواست، سازمان بهزیستی بود. تفاهم نامه‌ای بین سازمان‌های بسیج سازندگی و بهزیستی منعقد شد که حدود ۱۳۷۵ واحد مسکونی برای مددکاران بهزیستی مناطق زلزله زده ساخته شود. اما چیزی که شرایط به وجود آورد ۴۳۲ واحد بود. امروز نیز نیروهای بسیج  ۶۹۲ واحد را در دست احداث دارند که ما امیدواریم بخشی را تا پایان اردیبهشت به پایان برسانیم و حداکثر پروژه تا آخر خرداد ماه تمام شود. این کار توسط ۱۳ سپاه استانی در آنجا شکل گرفت. در عین حال نیز گرو‌ه‌های جهادی ما به صورت پراکنده به مردم خدمت‌رسانی می‌کنند.

حضور مستمر نیروهای بسیج سازندگی تا پایان اسکان دائم زلزله‌زدگان غرب کشور

علاوه بر این نیروهای تهران بزرگ در مناطق زلزله زده قرارگاهی احداث کردند. نکته جالب این است که دانشگاه تربیت پاسداری امام حسین با احداث قرارگاهی در مناطق زلزله زده دانشجویان خود را به صورت شیفتی در این مناطق برای خدمت رسانی به مردم زلزله زده مستقر کرده است. در محله اسکان دائم آن‌ها نیز چیزی حدود ۲۰۰ جایگاه دام در دست احداث است تا بحث دامداری در این مناطق از رونق نیفتد. مجموعه‌های مستقل جهادی ما نیز در مناطق زلزله زده به مردم این مناطق خدمت رسانی می‌کنند؛ جغرافیایی که بین ۳۲ سپاه استانی در مناطق زلزله زده، توزیع شده همچنان ارتباط خود را با روستا‌های تحت حمایت برقرار نگه داشته و هرچند وقت یک بار محموله‌هایی را بین مردم این مناطق توزیع می‌کنند. در بحث اسکان اضطراری نیز نیروهای بسیج سازندگی دو ماه به طور مستمر در آنجا مستقر بودند و در اسکان دائم نیز در مناطق حضور دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان: شما در جایی گفتید که در دولت‌های قبل ستاد پشتیبانی از اردوها و گروه های جهادی وجود داشت، اما این ستاد در دولت فعلی تعطیل شد؛ علت این کار را چه می دانید؟

سردار غلامی: زمانی که بسیج سازندگی تشکیل شد، رهبر معظم انقلاب نقشه راه و ساختار آن را طراحی کرده و فرمودند: سازماندهی و اعزام با بسیج، شناسایی عرصه‌ها و تأمین بودجه با دولت؛ این بدان معناست که ما بعنوان سازمان بسیج نیروها را در اختیار داریم و دستگاه‌ها باید بگویند که برای انجام چه کاری به این نیروها نیاز دارند و منابع را اختصاص دهند. از اهداف بسیج سازندگی پرکردن اوقات فراغت جوانان است و جوانان می‌توانند به عرصه‌های مختلف کشور خدمات ارائه دهند. بسیج سازندگی به  مجموعه‌ای تبدیل  شده که نیرو‌ها را سازماندهی می‌کند و ظرفیت‌ها در آن هماهنگ می‌شود که هم وقت جوانان پر می‌شود و هم مشکلی از نظام با کم ترین هزینه مرتفع می‌شود. همه می‌دانند ظرفیت بسیج برای مردم، نظام و برای دولت است.

ریاست ستاد پشتیبانی از اردوهای جهادی در گذشته بر عهده رئیس‌جمهور بود که مدت‌ها است تشکیل جلسه نداده و با اصلاح آئین‌نامه اجرایی وارد وزرات کشور شد و بازهم جلسه‌ای برگزار نشد. ستاد پشتیبانی از اردوهای جهادی فعلا ملغی شده و کار خاصی را انجام نمی‌دهد، اما در سطح استان‌ها هماهنگی‌های لازم در جریان است.

باشگاه خبرنگاران جوان: بارها اعلام کردید که منابع مالی بسیج سازندگی مردمی و از سوی خیرین تامین می‌شود؛ آیا این نکته به معنای تخصیص ندادن بودجه  به این سازمان از سوی دولت است؟

سردار غلامی: بسیج سازندگی بسته به نگاهی که به آن است بودجه‌ دریافت می‌کند؛ اگر دولت بخواهد از ظرفیت‌های این سازمان استفاده کند می‌تواند با دو روش اقدام کند. راه نخست استفاده از منابع و ستادهای استانی است و راه دوم تخصیص بودجه از طریق دستگاه‌های دولتی؛ مثلا در بیش از 8هزار پروژه سال گذشته سازمان بسیج سازندگی فقط 26 درصد منابع از سوی دستگاه‌های دولتی تامین شد. اما اگر همت بیشتری وجود داشته باشد اتفاقات بهتری در کشور رخ خواهد داد و ما نیز پیگیر این موضوع هستیم.

اعتقاد ما این است که باید به موازات انجام کار از سوی سازمان بسیج سازندگی، دولت نیز اثرات جدی داشته باشد و همچنین ما می‌توانیم با استفاده از منابع مردمی که سهل‌الوصول است اقدامات بیشتری در سطح کشور انجام دهیم.

هیچ انتفاع مالی از انجام پروژه های عمرانی نداریم

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا بسیج سازندگی از پروژه‌هایی که انجام می‌دهد، صاحب انتفاع مالی نیز می‌شود؟

سردار غلامی: بسیج سازندگی هیچ پروژه اقتصادی و تصدی‌گری و منفعتی ندارد. قیمت پروژه‌های اعطا شده به بسیج سازندگی بسیار کمتر از پیمانکاران خصوصی است و به همین خاطر ما هیچ انتفاع مالی از انجام پروژه های عمرانی نداریم.

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا سازمان بسیج سازندگی برای انجام اقدامات خود به نیروهای جهادی حقوقی پرداخت می‌کند؟

سردار غلامی: بچه‌های جهادی بابت کاری که انجام می‌دهند پول می‌گیرند، اما این پول از قلک کودکان خود، والدین و حتی پول مخارج روزمره خود دریافت می‌شود؛ بچه‌های ما به عنوان درآمد و حقوق پولی نمی‌گیرند، این‌ها سرمایه‌های نظام هستند که معتقدند بدهکار نظام‌اند، این نظام شکل گرفته که مشکلات مردم را حل کند و حججی‌ها رفتند تا مسیر نظام ادامه پیدا کند و گروه‌های جهادی به دلیل خون‌هایی که ریخته شده خود را بدهکار می‌دانند که گره از مشکلات باز کرده و راه شهدا را ادامه دهند. بچه‌های سازندگی نجومی‌بگیر نیستند.

بچه‌های سازندگی نجومی‌بگیر نیستند

باشگاه‌خبرنگاران جوان: آیا نمی‌‎توان با پرداخت مبلغی بعنوان حقوق به گروه های جهادی اشتغال‌زایی کرد؟

سردار غلامی: ما سال گذشته ۸۴۰ هزار نفر برای ارائه خدمات به مناطق مختلف اعزام کردیم. چه دستگاهی قادر به انجام چنین کار عظیمی است؟ این افراد اگر از این کار درآمد داشته باشند خاصیت‌های بسیج سازندگی از بین می‌رود. مهم این است که ظرفیتی در کشور وجود دارد که افراد با جان و مال خود برای رضای خدا و بدون آنکه راضی باشند نامی از آن‌ها برده شود خدمت ارائه می‌دهند. ما شاهد بودیم که مادر شهیدی تمام حقوق شهید خود را جمع‌آوری کرده و بنا داشت آن را در ساخت مدرسه خیریه هزینه کند، وقتی چنین ظرفیت‌هایی در کشور وجود دارد که بر اساس این تفکرات اقدام می‌کنند، لذا اتصال بسیج سازندگی به مسائل مالی و درآمدی باعث خواهد شد بسیج سازندگی مفهوم خود را از دست بدهد. اگر مسائل مالی با اردوهای جهادی گره بخورد این اعمال داوطلبانه تبدیل به یک وظیفه قانونی می‌شود که نمونه‌های زیادی از آن در کشور وجود دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان: چرا با وجود سازمانی به نام بسیج سازندگی هنوز برخی از مناطق کشور از محرومیت رنج می‌برند؟ دولت و بسیج در این زمینه چه نقشی دارند؟

سردار غلامی: من خود زاده و بزرگ شده مناطق محروم هستم؛کاری که نظام در نقاط دور دست در زمینه محرومیت‌زدایی انجام داده بی نظیر است. مقایسه تصویر قبل و بعد این محرومیت‌زدایی ها قابل مقایسه نیست و منحصربفرد است؛ این در حالیست که کشور همواره در شرایط سخت بوده شرایطی از قبیل جنگ، فشار اقتصادی و تحریم، بیکاری و اشتغال جوانان که مطالبه مردم نیز هست، اما با هجمه دشمن بزرگ‌نمایی می‌شود تا برخی مردم این خدمت‌گذاری‌ها و سازندگی‌ها را نبینند.

ما ظرفیت‌های بسیاری در کشور داریم، قطعا امروز شرایط ما به سختی شرایط جنگ تحمیلی نیست، دولت‌ها باید به جای پرداختن به حواشی؛ نقص‌ها و مشکلات را مرتفع کنند، ما اگر از این موانع عبور کنیم به فضل الهی الگوی عالم خواهیم شد. ما به عنوان سرباز برای کمک به هر بخش نظام آماده‌ایم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
امراله مهماندوست
۲۲:۳۲ ۳۰ مهر ۱۳۹۷
در زمان دفاع مقدس اگر کارمندان دولت به خط مقدم جبهه جنگ می رفتند برایشان در محل کارشان مشکلی درست نمی شد. اگر الان بخواهند برای محرومیت زدایی به روستای بارگدان دهستان ... بخش ... شهرستان ... استان سیستان و بلوچستان بروند برای کارشان در محل کارشان چه اتفاقی می افتد؟
ناشناس
۲۰:۴۵ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
زنده باد سپاه و بسیج
ناشناس
۲۰:۲۶ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
درود بر نیروهای سپاه و بسیج
AZIZ
۱۷:۰۳ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
خداقوت.مایه دلگرمی است.موفق باشید
ناشناس
۱۲:۳۹ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
درود بر سپاه و ارتش
ناشناس
۱۲:۳۹ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
درود بر سپاه و ارتش
محمد
۱۱:۴۳ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
سلام و درود خدا بر شما غیور مردان باد
ناشناس
۱۱:۳۸ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
اکر سپاه نبود کشور هم نبود. درود بر سپاه .نیروی مسلح . بسیج
ناشناس
۱۱:۲۹ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
پس بخش خصوصی چی میشه ؟
ناشناس
۰۹:۴۵ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
درود بر بسیجیان بی ادعا. این مردان مخلص خدا
ناشناس
۱۰:۲۶ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
گل گفتی ایول
ناشناس
۰۹:۳۲ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
درود بر سپاه . بسیج .
ناشناس
۰۹:۱۶ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
احسنت به بچه های بسیج .
ناشناس
۰۸:۵۶ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
کو کجاست
ناشناس
۱۱:۱۲ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
سلام و دورود خدا بر شما دلاور مردان ، خدا قوت دلاور