سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونه از ابتلا به سرطان روده بزرگ جلوگیری کنیم؟

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه سرطان روده سومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان به شمار می‌رود عواملی را که از ابتلا به این بیماری جلوگیری می‌کنند، تشریح کرد.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  مونا ملک‌زاده، متخصص رادیوتراپی و انکولوژی در ارتباط با سرطان روده بزرگ اظهار کرد: این سرطان شامل دو نوع رکتوم (انتهای روده)و کولون است که در جهان نسبتاً شایع بوده و جزو چهار علت سرطان در جهان و سومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان به شمار می‌رود.

عضو انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران با اشاره به اینکه سرطان روده بزرگ در کشورهای غربی نسبت به جوامع سنتی شیوع بیشتری دارد، افزود: البته این نوع سرطان در ایران نسبت به شیوع مرگ و میر قابل توجهی دارد كه دلیل عمده نداشتن طرح غربالگری كشوری است.

این متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی گفت: در دنیا دستورالعمل غربالگری سرطان کولون وجود دارد و ساده‌ترین روش غربالگری، بررسی و معاینه انتهای روده، آزمایش خون مخفی در مدفوع و در نهایت رکتوسکوپی و کلونوسکوپی است.

ملک‌زاده افزود: غربالگری سرطان روده بزرگ چهار تا پنج سال پیش در ایران در شهرهای کم جمعیت شروع شد، ولی در حال حاضر دستورالعمل کشوری جامعی برای آن اجرا نمی‌شود در حالی‌که توجه به این مسئله بسیار ضرورت دارد و سرطان کولون با غربالگری قابل کشف بوده و می‌توان در مراحل پایین‌تر اقدامات و درمان‌های ساده تری را انجام داد و از مرگ و میر و ناتوانی افراد نیز پیشگیری کرد.

این متخصص رادیوتراپی و انکولوژی با اشاره به اینکه عوامل مختلفی سبب ایجاد سرطان روده بزرگ می‌شود، عنوان کرد: افزایش سن، عوامل خانوادگی و ژنتیک همچنین نژاد از عوامل غیر قابل تغییر در بروز این سرطان بوده ولی استعمال سیگار، مصرف الکل و چاقی از عوامل قابل پیشگیری در این سرطان به شمار می‌رود، البته نداشتن این عوامل تضمین کننده نسبت به مبتلا نشدن نیست و ممکن است فردی هیچ یک از این مشکلات را نداشته ولی مبتلا به سرطان روده بزرگ شود.

وی تاکید کرد: مصرف کمتر گوشت قرمز، چربی‌ها، انجام فعالیت فیزیکی، استفاده از آسپرین و دریافت مناسب ویتامین دی در بدن از عواملی است که از ابتلا شدن به سرطان کلورکتال جلوگیری می‌کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد درمان سرطان کلورکتال گفت: درمان بسته به مرحله تشخیص بیماری دارد که در مراحل اولیه در حین کولونوسکوپی که فرد غربالگری می‌شود ممکن است پولیپ حاوی سلول های سرطانی را برداشت و اقدامات لازم را انجام داد. در برخی از مواقع با پیشرفت بیماری نیاز است که بخشی از روده برداشته شود گاهی نیز شیمی درمانی پس از جراحی انجام می‌شود.

این متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی با اشاره به اینکه زمانی که سرطان کلورکتال به قسمتی از کبد متاستاز داده باشد ممكن است با برداشتن این قسمت از کبد بتوان به نتیجه مطلوب درمانی بیمار نیز دست یافت و همچنین در مورد ریه ولی به طور کلی زمانی که سرطان در بدن پخش شده باشد، قابلیت درمان کمتر شده و موفقیت درمان نیز کاهش می‌یابد.

وی مطرح کرد: اگر انتهای روده یا رکتوم نیز درگیر سرطان شده باشد، گاهی رادیوتراپی( پرتودرمانی) نیز همزمان با شیمی درمانی قبل یا بعد از جراحی صورت می‌گیرد، در حال حاضر از داروهای هدفمند نیز برای بیماران استفاده می‌شود كه گاهی برای اطمینان از اثر بخشی این داروها نیاز به بررسی های ژنتیكی است؛ باید در نظر داشت گاهی پس از جراحی به صورت موقت یا دائم عوارضی برای بیمار به وجود میآید كه حمایت ها و مراقبت های خاصی نیاز دارد.

انتهای پیام/

سومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان

برچسب ها: سرطان ، اخبار سلامت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۵۲ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷
همش الکیه،چرندیاته،مطمئن باشین سرطان ساخته دست پزشکاست ،درخوردن اعتدال داشته باشین،موادغذایی طبیعی بخورین به لطف خدا مریض نمیشین اگه سرطانی سراغ دارین بفرستین پیش ایت الله تبریزیان یا خیراندیش نه پیش بعضی قصابان پزشک نما،باورکنید یه مشت قرص وارداتی میدن که خود اینا سرطانزاس دیدین کسی ازسرطان خوب بشه ولی طب سنتی درمان میکنه ،چرا قدیما کسی سرطان نمی گرفت ؟
ناشناس
۱۵:۰۶ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
میوه طالبی و ماش پلو بسیار خوب است برای روده و بیماریهای آن
امتحان کنید جواب می گیرید
داروی سرفه مزمن هم فقط پیازچه است (سه روز همراه با نهار و شام میل بفرمایید) نتیجه بسیار مثبت خواهد بود اگر نبود حتما عکس و دکتر فوق تخصص بروید
ناشناس
۲۳:۲۳ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
نمیشه یک سره بکنن روده رو خلاص بشیم
ناشناس
۲۳:۲۱ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
واقعا
ناشناس
۲۳:۱۵ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
علائم بیماری را بیان کنید
ناشناس
۱۵:۰۲ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
خون در مدفوع ، کف و بلغم هنگام دفع
البته بعضی وقتها ممکن است اضطراب و استرس باعث این حالت گردد و استفاده بیش از اندازه از کامپیوتر و موبایل و استرسهای ناشی از زندگی باعث بسترسازی و خدای نکرده ابتلا به سرطان می شود
متاسفانه استرس در مردان به جهت عدم درآمد مناسب و عدم ثبات شغلی و در زنان به دلیل عدم اطمینان از تامین پشتوانه محکم در زندگی ، و استرسهای ناشی از آن طلاق و ... زیاد است
در قشر پایین مانند کارگران و کارمندان شرکتی و قراردادی این معضل بیشتر است
ناشناس
۲۰:۱۲ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
احتیاج به سرطان نیست گرونی وبدبختی خودش مردم را به کشتن میده. خدابفریادمون برسه بیچارگی تو این مملکت از سرطان بدتره .
ناشناس
۱۹:۳۶ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
سلام‌ممنون‌‌که‌بااین‌مطالب‌مفیدپزشکی‌مارواگاه‌میکنید
ناشناس
۱۹:۲۷ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
من تجربه دارم سرطان رود كلا خوب شدني نيست فقط پول هدر دادن است
احمدرضا
۱۹:۲۳ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
سلام بسیار عالی است اطلاع رسانی شما دوستان
ناشناس
۱۵:۳۷ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
کاشمن هم سرطان ميگرفتم خسته شدم از اين اوضاع گروني و دزد بازار
ناشناس
۱۵:۳۷ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
کاشمن هم سرطان ميگرفتم خسته شدم از اين اوضاع گروني و دزد بازار
ناشناس
۱۵:۳۶ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
آقا سرطان کجا ميفروشند اون هم مثل سکه و دلار فردا قيمتش ميره هوا
ناشناس
۱۳:۵۴ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
دوستان کسی جایی رو سراغ داره که کسی که کلستومی دائمی کرده بتونه روده رو بذاره سرجاش؟
رضا
۱۳:۰۹ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
با این وضعیت گرانی دیگه مونده سرطان هم بگیریم یعنی الفاتحه مع الصاوات
ناشناس
۱۲:۲۵ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
از کی تا حالامصرف آسپرین باعث کاهش سرطان شده
به نظر می رسه عامل سرطان را به جای کاهنده سرطان داره نویسنده جا می اندازه
ناشناس
۱۲:۲۴ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
اینقدر از سرطان و انواع بیماری مطلب میزارید دارم کم کم مریض میشم ...