کارشناس مسائل غرب آسیا افزود: در صحنه سوریه همه دولت های دنیا و محافل بین المللی گروه هایی مثل داعش و جبههالنصره را به عنوان تروریست می شناسند و حتی نام آنها در فهرست های رسمی کشور هایی مثل آمریکا، اروپا و حتی سازمان ملل به عنوان تروریست درج شده است.
وی ادامه داد: دولت ترکیه متمرکز بر گروه های مسلح کُرد است و آنها را به عنوان تروریست معرفی می کند؛ همانطور که در این بحران ۷ ساله، در شمال سوریه گروهک های تروریستی به وجود آمد و در مناطق کردنشین نیز چند گروهک مسلح ایجاد شد و مناطقی را به اشغال خود درآوردند.
اسداللهی در ادامه افزود: دولت ترکیه معتقد است این گروه های مسلح شاخه پ. ک. ک در سوریه هستند و همچنین رهبر آنها را تروریست می داند و پافشاری دارد که تمام دنیا هم این گروه را تروریست بداند و به بهای حضور این گروه های مسلح کرد در مناطقی مثل عفرین و مناطق دیگر سوریه، ادعا می کنند که اگر این کشور ها مدعی مبارزه با تروریست هستند، باید با این گروه های مسلح کرد نیز مبارزه کنند و آنها را از سوریه اخراج کنند، ولی این موضوع مورد قبول سایر کشور ها نیست و کشور هایی مثل آمریکا و سایر کشور های غربی و حتی روسیه و ایران هم نظر خاصی در مورد کردها دارند که مطابق با دیدگاه ترکیه نیست.
اسداللهی با اشاره به رویکردهای متفاوت ترکیه در عرصه سیاسی گفت: مواضع دوگانه بین مقامات ترکیه بسیار زیاد است و در واقع رسما یک سری مسائل را مطرح کرده و بر خلاف آن عمل می کنند. یکی از مشکلات تعامل با دولت فعلی ترکیه آن است که عمل و گفته اش با یکدیگر تطابق ندارد.
وی افزود: در دیدار هایی که اردوغان با رئیس جمهور کشورمان و پوتین داشت مسائلی را مورد تایید قرار داد، ولی چند روز بعد موضع برخلاف حرف های خودش عمل کرد که حمله موشکی اخیر آمریکا، انگلیس و فرانسه به سوریه نمونه بارز آن بود، در حالی که در نشست سه جانبه ایران ، روسیه ، ترکیه بر سر سوریه توافق کرده بودند و بیانیه مشترک صادر کرده کردند.
اسداللهی اظهار کرد: ترکیه می خواهد به دولت آمریکا فشار بیاورد که اگر مایل به اتحاد با این کشور است، باید حمایت از گروه های مسلح کرد را پایان دهد.
انتهای پیام/