سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اسراری از یک ذکر اعجاب انگیز در ماه شعبان

فرستادن صلوات به اندازه ای ارزش دارد که از معصوم علیه السلام نقل شده است که سنگین ترین عمل(مستحبی) در ترازوی قیامت، صلوات است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  فرستادن صلوات به اندازه ای ارزش دارد که از معصوم علیه السلام نقل شده است که سنگین ترین عمل(مستحبی) در ترازوی قیامت، صلوات است. حال اگر این ذکر شریف در ماه باعظمتی مثل شعبان باشد، ارزش آن بیشتر خواهد شد. بر این اساس خواندن صلوات شعبانیه در این ماه توصیه شده است و امام سجاد(علیه السلام) به خواندن این صلوات، در ماه شعبان مداومت داشتند. این صلوات، کلاسی برای معرفت به اهلبیت است. اهلبیتی که مانند کشتی نجات در دریاهای متلاطم هستند.

صلوات، شعبان

یکی از اذکار با فضیلت که در روایات خیلی بر آن تاکید شده است، فرستادن صلوات بر محمد و آل محمد(علیهم السلام) است.

فرستادن صلوات به اندازه ای ارزش دارد که از معصوم علیه السلام نقل شده است که سنگین ترین عمل(مستحبی) در ترازوی قیامت، صلوات است.[1] حال اگر این ذکر شریف در ماه باعظمتی مثل شعبان باشد، ارزش آن بیشتر خواهد شد. بر این اساس خواندن صلوات شعبانیه در این ماه توصیه شده است و امام سجاد(علیه السلام) به خواندن این صلوات، در ماه شعبان مداومت داشتند.[2] این صلوات، کلاسی برای معرفت به اهلبیت است. اهلبیتی که مانند کشتی نجات در دریاهای متلاطم هستند.[3]

نکته ی قابل توجه آن که برای بهره مندی درست از این کشتی نجات، بایسته هایی لازم است که باید آنها را رعایت کرد. ما در این مقاله به دو شاخصه که در صلوات شعبانیه نیز آمده است، اشاره می کنیم.اگر ما بفرموده امام صادق(علیه السلام) جامه عمل نپوشانیم و زینت ایشان نباشیم و خشنودی ایشان را بدست نیاوریم، طبعا نمره قابل قبولی نخواهیم گرفت.

شاخصه اول: استفاده از علوم اهلبیت، شرط نجات

در صلوات شعبانیه می خوانیم که اهلبیت، معدن علم هستند.[4] بنابراین جامعه اسلامی باید برای بهره مندی از کشتی نجات اهلبیت، علوم ایشان را در سرلوحه کار خود قرار دهد.

خداوند در کلام جاودان خود، اهل علم و ایمان را داری مقامی شایسته در هر دو دنیا می داند.[5] به عبارت دیگر، این آیه دانشمندان شایسته را کسانی می داند که اهل ایمان باشند.

بر اساس آیه فوق، اگر دانشمندان کشور اسلامی ما بخواهند به مقام مطلوب خود برسند، باید علم آموزی آنها در راستای علوم اهلبیت باشد.(هدف گذاری آنها، اخلاق و رفتار آنها و...).

اگر چه الحمدالله کشور ما کشوری شیعی است و ان شاءالله همه شیعیان جامعه اسلامی در کشتی نجات اهلبیت قرار دارند و این مسیر را می پیمایند، اما برای بهره مندی بهینه از این کشتی نجات، باید سیستم آموزشی کشور نیز مبتنی بر علوم اهلبیت باشد.
در سالهای اخیر که بحث علوم انسانی اسلامی در کشور ما زیاد شنیده می شود، متاسفانه برخی ها این رویکرد را چندان برنمی تابند و آن را خطری برای کشور نمی دانند؛ اما واقعیت این است که خیلی از آسیب های کشور ما ناشی از بکارگیری علوم غربی در ارکان جامعه است.

به طور مثال جوان تحصیکرده ای که روانشناسی غربی خوانده است، انتظار چندانی از او نیست که راه حل های اسلامی ــ ایرانی را برای حل مشکلات مردم(ازدواج، طلاق، مشکات روحی و...) پیشنهاد دهد.
وقتی که اقتصاد کشور بر اساس کتاب هایی باشد که یک غیر مسلمان آن هم بر اساس نظام سرمایه داری و ثروت اندوزی صرف آن هم بدون در نظر گرفتن شرایط و جو جامعه موجود، معلوم است که چنین اقتصادی بی آسیب نخواهد ماند.

بنابراین تا وقتی که مبنای علوم انسانی جامعه ، غربی باشد، نباید انتظار داشت که فرزندان تحصیلکرده ما، در تمسک به علوم اهلبیت موفق باشند، و در این هنگام طبعا، استفاده بهینه از کشتی نجات اهلبیت صورت نمی گیرد و چه بسا آسیب های هم در این زمینه بوجود آید(نفوذ علمی و...)

اینک به شاخصه دوم برای استفاده از کشتی نجات اهلبیت اشاره خواهیم کرد.

فرستادن صلوات به اندازه ای ارزش دارد که از معصوم علیه السلام نقل شده است که سنگین ترین عمل(مستحبی) در ترازوی قیامت، صلوات است. حال اگر این ذکر شریف در ماه باعظمتی مثل شعبان باشد، ارزش آن بیشتر خواهد شد.

شاخصه دوم: اطاعت از اهلبیت، شرط نجات
در فراز دیگری از صلوات شعبانیه می خوانیم که خدایا درود ما بر اهلبیت، بگونه ای باشد که رضایت مندی ایشان را در پی داشته باشد.[6] بدون شک اگر درود گفتن ما بر اهلبیت با عمل درست و صالح همراه شود، خشنودی آنان را در پی دارد؛ وگرنه کار ما به مشکل بر خواهد خورد.

خداوند در قرآن، پیروی از پیامبر را سبب محبوب شدن در درگاه خدا می داند.[7] ما نیز باید با پیروی از راه اهلبیت که جانشینان برحق رسول خدا هستند، خود را در درگاه خدا محبوب نموده و خشنودی آنان را کسب کنیم و از این طریق می توانیم به کشتی نجات اهلبیت دل ببندیم. وگرنه با دلخوش بودن های بیهوده و بدون مبنا به مهربانی و آمرزش خدا، و انجام دادن نصفه و نیمه عبادات، توفیق چندانی بدست نخواهیم آورد. به تعبیر دیگر، اگر ما بفرموده امام صادق(علیه السلام) جامه عمل نپوشانیم و زینت ایشان نباشیم[8] و خشنودی ایشان را بدست نیاوریم، طبعا نمره قابل قبولی نخواهیم گرفت.

سخن آخر
صلوات شعبانیه کلاس معرفت به اهلبیت و بهره مندی از کشتی نجات ایشان است؛ که با دو شاخصه می توان این راه نجات را پیمود.
1ــ استفاده از علوم اهلبیت
2ــ اطاعت از آنان
خداوند همه ما را در پیمودن مسیر اهلبیت، یاری دهد ان شاء الله.
پی نوشت:

1ــ وسائل الشيعة، ج‏7، ص197

2ــ طوسی، مصباح المتهجد و سلاح المتعبد، ۱۴۱۱ق، ج۲، ص۸۲۸.

3ــ «خدایا! بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست. کشتی روان در اقیانوس‌های عمیق» إقبال الأعمال (ط - القديمة)، ج‏2 ، 687

4ــ همان

5ــ مجادله/11: «خدا مقام اهل ايمان و دانشمندان شما را (در دو جهان) رفيع گرداند.»

6ــ «خدایا! بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست، درودی که برای آنان موجب خشنودی و برای ما مایه ادا کردن و به‌ جا آوردن حق محمّد و خاندان محمّد باشد» همان

7ــ آل عمران/31: «بگو: اگر خدا را دوست مى‏داريد پس پيروى از من كنيد تا خدا نيز شما را دوست بدارد و گناهانتان را ببخشايد.»
8ــ «وَ كُونُوا زَيْناً وَ لَا تَكُونُوا شَيْناً؛ زینت ما باشید و باعث عیب ما نباشید.» وسائل الشيعة، شيخ حر عاملى، ج1، ص16.

منبع: تبیان

انتهای پیام/

با فضیلت ترین ذکر در ماه شعبان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.