سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سامانه حج و زیارت ( ثبت نام تمتع، عمره مفرده و عتبات عالیات )

ثبت نام قطعی حج و زیارت، عتبات عالیات را در سامانه رسمی سازمان حج و زیارت دنبال کنید.

سامانه حج زیارت و تمتع جزو سامانه های مهم ثبت نام سازمان حج و زیارت به شمار می رود. علاقه مندان به تشرف به حج در سال 97 بایستی نسبت به ثبت اطلاعات شخصی در این سامانه اقدام نمایند. بدین جهت قصد داریم شما را با کاربرد سامانه حج زیارت و تمتع، مدارک و شرایط مورد نیاز، نحوه ثبت نام  و ... آشنا نماییم، با ما همراه باشید.

سامانه حج زیارت و تمتع چه کاربردی دارد؟

سازمان حج و زيارت در راستای ايجاد رفاه و سهولت بيش تر براي متقاضیان و به منظور پیشگیری از ازدحام علاقمندان تشرف به سفر زيارتي عتبات مقدسه در دفاتر خدمات زيارتي، اقدام به ایجاد سامانه پيش ثبت‌نام اینترنتی و ثبت نام عتبات عالیات نموده است .تا کاربران گرامی به راحتی بتوانند نسبت به ثبت نام و پیگیری مراحل اداری اقدام نمایند. بنابر تصمیم سازمان حج و زیارت، تمامی دارندگان اسناد ودیعه گذاری حج تمتع تا تاریخ 30 دی ماه سال 1385 که قصد تشرف به حج سال 97 را دارند، می توانند با مراجعه به سامانه این سازمان نسبت به تکمیل اطلاعات اولیه خود اقدام نمایند.

نحوه ثبت نام در سامانه حج زیارت و تمتع

1- در ابتدا به سامانه حج زیارت و تمتع به نشانی https://reserve.haj.ir مراجعه نمایید و نسبت به تکمیل اطلاعات اولیه خود اقدام کنید. فاز اولیه فرآیند ثبت نامی با صدور اطلاعیه از طریق این سامانه، شامل زمان بندی کلی فعالیت ها، محدوده تاریخ اعزام، زمان بندی قرعه کشی، و اعلام نتایج آغاز می شود. مدت زمان اعلام شده برای انجام پیش ثبت نام غالبا یک هفته تا ده روز در نظر گرفته می شود.

نکته! برای هر کد ملی در هر دوره از ثبت نام فقط یک بار می توان ثبت نام انجام داد.

نکته! ثبت نام از نظر تعدادی در سه قالب گروهای انفرادی، کوچک شامل  دو تا 7 نفر و گروه های بزرگ تا حداکثر 35 نفره انجام می شود.

2- به منظور تایید ثبت نام لازم است متقاضی حتما کد رهگیری ارائه شده را یادداشت نموده تا در مراحل بعدی بتواند نسبت به پیگیری مراحل ثبت نام مبادرت ورزد.

3- متقاضیانی که موفق شدند در سامانه  حج زیارت و تمتع ثبت نام نمایند، بایستی تا 72 ساعت به کاروان های ثبت شده مراجعه و مدارک خود را تحویل سازمان مربوطه دهند.

4- پس از طی مراحل فوق حجاج محترم نسبت به تعیین کاروان اعزامی خود اقدام می نمایند. لازم به توضیح است که قیمت کاروان ها بر حسب الویت انتخابی متقاضی متغیر بوده و در ادامه مطلب به آن اشاره شده است.

5- مدارک لازم برای ثبت نام اصل قبض ودیعه گذاری، اصل شناسنامه و کارت ملی متقاضی است.

قیمت تمام شده حج سال 97 چقدر خواهد بود؟

قیمت اعلام شده از سوی سازمان حج و زیارت در دو رنج پایین ترین قیمت حدود 12 میلیون و صد هزار تومان و قیمت گران ترین کاروان حدود 17 میلیون و صد هزار تومان اعلام شده است. تفاوت قیمت اعلام شده برای کاروان های حج تمتع به علت نوع هتل ها و زمان پروازهای ثبت نامی است. حجاج گرامی باید در زمان ثبت نام به امر مهم دقت کافی را مبذول دارند.

نحوه پرداخت هزینه ها برای زائران حج و تمتع

به منظور تامین رفاه زائران محترم تمهیداتی در نظر گرفته شده است تا هزینه سفر طی دو مرحله دریافت شود.

  • بخش اول هزینه مبلغ ده میلیون تومان خواهد بود که مبلغ ثبت نام اولیه، سود سپرده حج از آن کسر خواهد شد.
  • بخش دوم هزینه های سفر حج زیات و تمتع در زمان های آتی، از طریق سامانه حج زیارت و تمتع اطلاع رسانی خواهد شد.

عملیات پرداخت وجه توسط ثبت نام کننده به دو صورت آفلاین وآنلاین قابل انجام است.

پرداخت به صورت آفلاین بدین صورت است که با مراجعه به دفتر زیارتی و ارائه برگه رسید ثبت نام نسبت دریافت فیش واریزی از سوی دفتر اقدام خواهند کرد. پس از دریافت فیش واریزی، متقاضی به بانک عامل مورد نظر مراجعه نموده و مبلغ را به حساب مذکور واریز می نماید. لازم است پس از پرداخت فیش، اصل فیش به دفتر زیارتی ارائه شود.

پرداخت به صورت آنلاین بدین صورت است که متقاضی پس از ثبت اولیه، به لینکی که در ذیل صفحه صدور رسید ثبت اولیه درج شده است مراجعه نماید. پرداخت در این لینک با استفاده از کارت اعتباری و رمز دوم اینترنتی انجام می شود. پس از پرداخت از طریق این درگاه، لازم است سند مربوط به پرداخت اینترنتی به دفتر زیارتی ارائه شود.

توجه! مبلغ ثبت نام اولیه زائران در بانک و سود ودیعه حج متقاضیان، به همراه مساعت بانکی از مبلغ مورد نظر کسر خواهد شد و زائران هزینه مابه التفاوت را پرداخت خواهند کرد.

 اولین کاروان اعزامی از حجاج ایرانی حج تمتع سال 97 در تاریخ 26 تیر ماه، به عربستان اعزام خوهند شد.

نکات مهم درج شده در سامانه حج زیارت و تمتع به شرح ذیل است:

  1. دارندگان قبوض ودیعه‌گذاری حج تمتع مربوط به ثبت‌ نام سال های 1360 و 1363 با مبالغ مختلف هجده هزار، بیست هزار، بیست و پنج هزار و بیست و هفت هزار تومانی بایستی قبل از انجام‌ ثبت‌ نام به دفتر حج و زیارت استان مربوطه مراجعه نمایند و و فیش واریزی خود را به قبض یک میلیون تومانی تبدیل و به روز رسانی نمایند. ضمناً دارندگان قبوض ودیعه‌گذاری هشت صد هزار تومانی مربوط به سال های 1377 و 1378 نیز لازم است با مراجعه مستقیم به یکی از شعب بانک ملی می‌ بایستی با بهره ‌مندی از مزایای مالی مربوطه قبوض خود را به قبض ودیعه‌گذاری یک میلیون تومانی تبدیل نمایند. لازم به ذکر است  تا این فرآنید طی نشود امکان انجام پیش ثبت‌نام برای دارندگان این گونه قبوض ممکن نخواهد بود.
  2.  در صورتی که اطلاعات قبض ودیعه گذاری زائران محترم دارای اشکالاتی از جمله مغایرت بانکی باشند ونتوانند از طریق سامانه حج زیارت و تمتع نسبت به رفع مورد نظر اقدام کنند، لازم است به همراه مدرک شناسایی به یکی از مدیریت کاروان شهرستان مربوطه مراجعه نمایند تا نسبت به اصلاح اطلاعات در سامانه حج زیارت و تمتع اقدام و موضوع مورد پیگیری قرار گیرد.

سامانه حج زیارت و تمتع برای تسهیل امور زائرین حج طراحی و توسعه یافته است پس برای بهره مندی از این امکان به آدرس اینترنتی این سامانه https://reserve.haj.ir رجوع کنید. 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۰۰ ۱۸ آذر ۱۳۹۸
میخواهم فیش حج آزاد بخرم کجا مطمئن هست ؟
ممنون
مازیار رمضانی
۱۲:۲۷ ۱۶ مهر ۱۳۹۸
حج عمره کی میتوانیم ثبت ناتم کنیم .یا چگونه فیش خریدرای نمایم
ناشناس
۰۹:۲۳ ۱۲ اسفند ۱۳۹۷
سود سپرده حج دیگه چیه؟
زهرا
۱۴:۱۴ ۰۴ آذر ۱۳۹۷
سلام
اصلا منصفانه نیست عده ای برای دو یا چندمین بار ، به حج تمتع بروند در حالیکه عده ای دیگر برای اولین حج تمتع خود ، حتی نمیتوانند در سامانه ثبت نام کنند
و معلوم نیست چند سال دیگر باید در انتظار گشایش سامانه ثبت نام باشند
و پس از آن هم باید در نوبت بمانند
و شاید هرگز عمرشان قد ندهند واجب شرعی تمتع خود را انجام دهند
این بی عدالتی ها تا کی ادامه خواهد یافت
ناشناس
۰۱:۳۶ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
ار حج عمره چه خبر ؟
ناشناس
۰۱:۳۶ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
ار حج عمره چه خبر ؟