وی فضای ناخالص نمایشگاه را ۸۰ هزار مترمربع عنوان کرد و گفت: امسال یک سالن جدید هم تکمیل و به فضای نمایشگاهی اضافه شده است. همچنین سالنهای ۵ و ۳۸B هم مسقف شدهاند.
ناصری با تاکید بر اینکه جانماییهای نمایشگاه امسال حرفهایتر انجام شده تا بازدیدکنندهها براساس تخصص و نیازشان از سالنها بازدید کنند، افزود: به عنوان نمونه سالن ۶ به سازندگان تجهیزات صنعتی ایران و سالن ۷ به صادرکنندههای فرآوردههای نفتی اختصاص یافته و سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران هم در سالنهای ۳۱A و ۳۱B مستقرند. سالنهای ۸ و ۹ نیز در اختیار بالادستی نفت و سالنهای ۱۰و ۱۱ در اختیار میاندستیهای گاز گذاشته شده و سالنهای ۱۲،۱۳،۱۴و ۱۵به بخش پاییندستی پالایشی و پتروشیمی اختصاص یافته است. شرکتهای خارجی و ارزی هم حسب روالی که از قبل بوده در سالنهای ۴۴A، ۴۴B، ۴۱، ۳۸A، ۳۸B، ۳۵ و سالن ۵ مستقر هستند.
وی در ادامه گفت: تعدادی از شرکتهای داخلی که با شرکتهای خارجی جوینت شدهاند یا تجهیزات خارجی میفروشند، به عنوان شرکتهای ارزی محاسبه شده و در بخش شرکتهای خارجی قرار میگیرند. کشورهای چین، آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، انگلستان، روسیه، ژاپن، کرهجنوبی، اتریش و هلند در این نمایشگاه پاویون دارند. البته شرکتهایی از کشورهای عراق، آذربایجان، گرجستان و امارات هم در نمایشگاه هستند.
ناصری با اشاره به حضور حدود چهار هزار شرکت داخلی و خارجی در نمایشگاه امسال، عنوان کرد: برپایی ۱۰۵۳ غرفه داخلی در مساحتی به متراژ ۲۸۶۹۳ مترمربع و ۶۰۰ غرفه خارجی و نمایندگی داخلی آنها در مساحتی به متراژ ۱۱۱۹۰ مترمربع فضای سرپوشیده و اختصاص بیش از ۱۲ هزار مترمربع فضای باز به نمایندگان ۳۸ کشور جهان شامل کشورهای آذربایجان، اتریش، اسپانیا، آلمان ، امارات متحده عربی، انگلستان، ایتالیا، بلژیک، ترکیه، جمهوری چک، چین، روسیه، ژاپن، سوئد، سوئیس، فرانسه، کرواسی، کره جنوبی، لهستان، هلند، هند، فنلاند، هنگ کنگ، بحرین، قزاقستان، موناکو، کانادا، لیختن اشتاین، عمان، دانمارک، تایوان، آمریکا، نروژ، استرالیا، برزیل، مالزی، سنگاپور و جمهوری اسلامی ایران قطعی شده است.
وی همچنین اعلام کرد که در حاشیه این نمایشگاه، برای برگزاری کنفرانسهای خبری و امضای چندین تفاهمنامه همکاری برنامهریزی شده است.
ناصری گفت: تلاش میکنیم در نمایشگاه فرصت گفتوگو را بین شرکتها فراهم کنیم، ضمن اینکه از گروههای کارشناسی شرکتهای معتبری که نمیخواهند در نمایشگاه غرفه داشته باشند دعوت کردیم در نمایشگاه حضور داشته باشند. تقاضای داخلی برای حضور در نمایشگاه بسیار بالا بود به نحوی که قادر به پاسخگویی به بسیاری از درخواستها نبودیم. قطعا حضور در ۲۲ دوره قبل نمایشگاه بینالمللی نفت برای شرکتها دستاوردهای مطلوبی داشته که میخواهند در بالاترین سطح در این نمایشگاه حضور داشته باشند. در حال حاضر هم پیمانکاران خصوصی در صنعت نفت ایران بسیار توانمند شدهاند، بنابراین نمایشگاه نفت فرصتی برای شکلگیری ارتباط و گپوگفت میان شرکتهاست.
وی یادآور شد که به جز چهار شرکت اصلی (نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی)، ۹۰ درصد شرکتکنندگان در نمایشگاه امسال فعالان بخش خصوصی یا نیمهخصوصی هستند.
ناصری همچنین از رونمایی سامانه Oil directory همزمان با برگزاری نمایشگاه خبر داد و گفت: هدف از چنین سامانهای ایجاد بانک اطلاعاتی از شرکتهای داخلی و خارجی حاضر در نمایشگاه، حیطه فعالیتها و سایر مشخصات آنهاست. در واقع میخواهیم سامانهای مشتمل بر دادههایی قوی از شرکتهای نفتی پیمانکاری ایرانی ایجاد کنیم.
رئیس روابط عمومی شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه مهمترین هدف برگزاری این نمایشگاه، تلاش برای جذب سرمایه و انتقال فناوری و معرفی شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی است، افزود: امیدواریم نمایشگاه امسال فرصتی باشد تا این شرکتها بتوانند ضمن معرفی توانمندیهای خود، مذاکرات سازندهتری نیز با شرکتهای داخلی و خارجی داشته باشند.
ناصری با بیان اینکه امضای سه قرارداد نفتی در سال ۱۳۹۶ به معنای جذب سرمایه قابل توجه در صنعت نفت است، افزود: عملیاتی کردن این قراردادها به معنای توسعه اقتصاد ایران است، ضمن اینکه نمایشگاه امسال برای شرکتهایی که قرارداد نفتی امضا کردند فرصتی است تا از توانمندی شرکتهای ایرانی استفاده کنند. انتظار داریم در سال جاری نیز باز هم شاهد امضای قراردادهای نفتی باشیم.
بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، از فردا (۱۶ اردیبهشت ماه) در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران آغاز به کار میکند و ۱۹ اردیبهشت ماه به کار خود پایان میدهد.
انتهای پیام/