حمید زارعی با بیان اینکه شروه بیان کننده حسی است که نمیتوان آن را در قالب کلمات ریخت، افزود: شروه خوانان همواره در دشتی دارای منزلت بالایی بودهاند و حتی در دستگاههای خوانین نیز همیشه یک یا چند شروه خوان برجسته حضور داشته است.
وی تصریح کرد: از احشام قائدها شروه خوانان بزرگی برخاستهاند که زنده یاد محمد حسین قائدی و پولاد اسماعیلی که شناسنامههای شروه دشتی و استان بوشهر هستند از جمله آنهاست.
محقق و موسیقیدان بوشهری نیز گفت: شروه آوازی است که به صورت انفرادی در آواز دشتی و در دستگاه شور خوانده می شود و مثنوی خوانی بعدها وارد شروه شد.
سید روح الله صفوی ادامه داد: اغلب آواهای مذهبی در استان بوشهر خاستگاه آن دشتی است و شروه در دشتی یکی از ابزارهایی است که عقاید، باورها ، فرهنگ وادبیات منطقه را ماندگار می کند.
وی خاطرنشان کرد: مرحوم قائدی و پولاد اسماعیلی در شروه خوانی با گرده منحصر به فرد وتحریرهای خاص خود کم نظیر هستند.
در ادامه پولاد اسماعیلی، احمد قائدی، رضا قاید، مفتون قایدی، روح الله قاید، ذبیح الله قایدی، اسفندیار قاید، ظهراب قاید، حسین قایدی واحمد مفتخری به شروه خوانی پرداختند و از طرف دهیاری وشورای اسلامی روستا، اداره آموزش وپرورش دشتی ، هیات ورزشهای روستایی وبازی های بومی محلی دشتی و اداره فرهنگ وارشاد اسلامی دشتی از پولاد اسماعیلی تجلیل به عمل آمد.
انتهای پیام/م