وی ادامه داد: 940 هزار معلم در 106 هزار مدرسه مشغول به آموزش 300 میلیون دانشآموز هستند تا آنها را از جهل و تاریکی به سوی نور هدایت کنند.
بطحایی تاکید کرد: معلمان سختکوش و فداکاری که علیرغم کمبود تجهیزات و وجود مشکلات اقتصادی صمیمانه در اختیار فرزندان این کشور هستند تا نسلی مؤمن، کارآفرین و دارای مهارت تربیت کنند.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به وجود سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، اظهار کرد: این سند به تصویب دولت رسیده و همچنین به تأیید ضمنی مقام معظم رهبری و رئیس جمهور هم رسیده است و در دستور کار آموزش و پرورش قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه مدرسهمحوری و کاهش تمرکز در نظام آموزش و پرورش از مصوبات سند تحول بنیادین است، تصریح کرد: بر اساس این سند کانون تعلیم و تربیت مدرسه قرار دارد و باید تمامی سیاستها در حوزه تعلیم و تربیت رسمی مدرسه باشد.
بطحایی افزود: هرآنچه از آموزش و پرورش انتظار داریم باید در فضای مدرسه محقق شود. تشکیلات اداری و سازمانی مردم را برای امر نظارت به خدمت گرفته اما در طول سالهای متمادی رسمیت نظام اداری افزایش یافته به نحوی که بسیاری از تصمیمات خارج از حوزه مدرسه گرفته شده و تنها برای اجرا به آنها ابلاغ میشود.
وی تاکید کرد: بر این اساس امکان شکوفایی خلاقیتها فراهم نمیشود لذا باید سیاستهای کلی به مدارس ابلاغ شده و نحوه اجرا و برنامهها به تدریج به مدراس سپرده شود.
بطحایی گفت: معلمان و مدیران در مدارس نباید صرفا یک مجری تلقی شوند بلکه باید با داشتن آزادی برنامهریزیهایی را انجام دهند زیرا کانون اصلی تعلیم و تربیت مدرسه است و همه ارکان بیرونی هم باید در خدمت آن قرار گیرند.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه بسط و گسترش عدالت آموزشی یکی دیگر از موارد سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است، افزود: دستیابی برابر آموزشی برای دانشآموزان در سراسر کشور صرفنظر از موقعیت مکانی و داشتن وضعیت اقتصادی باید انجام شود.
وی ادامه داد: توسعه مهارتآموزی به جای تکیه بر حافظه محوری و تقویت تربیت اسلامی به ویژه در ایام حاضر که جامعه اسلامی ما مورد هجمه حوزههای مختلف قرار گرفته باید موردتوجه قرار بگیرد.
بطحایی با تاکید بر اینکه تلاش برای تکریم واقعی معلمان به عنوان مهمترین رکن در سند تحول بنیادین ذکر شده است، گفت: رسیدن به هرآنچه که در این سند به عنوان اهداف نظام تربیتی بیان شده برای ما اهمیت بسزایی دارد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به حمایت از کالای ایرانی به عنوان شعار امسال، تاکید کرد: دو مأموریت سنگین در این حوزه بر دوش آموزش و پرورش قرار گرفته است.
وی افزود: آموزش و پرورش حتما به موفقیت میرسد و مشکلات عدیدهای را که به صورت مزمن از گذشته با خود داشته را حل میکند به شرط آنکه آموزههای اسلامی را مدنظر قرار داده و چشماندازهای موردنظر مقام معظم رهبری و مدیران ارشد کشور را مورد تاکید قرار دهد البته در این میان باید از مشارکت و همراهی مردم هم برخوردار باشد.
بطحایی تصریح کرد: یقین دارم در آیندهای نهچندان دور آموزش و پرورشی درخور شما مردم انقلابی داشته باشیم و مدارس ما همانگونه که مورد انتظار مقام معظم رهبری بوده و در چشمانداز سند تحول بنیادین ذکر شده، خواهد شد.
وزیر آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش میتواند به قلههای پیشرفت دست پیدا کند به شرط آنکه تمام دستگاههای کشور که برای نظام و آموزش دل میسوزانند و به آینده آن امیدوارند، با ما همکاری کنند.
انتهای پیام/