سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر کل دامپزشکی قم؛

کاهش 22 درصدی تب مالت در دام های قم/لبنیات سنتی نخورید

رفیعی با اشاره به نظارت سه اکیپ بر گاوداری های صنعتی و نیمه صنعتی قم از کاهش 22 درصدی تب مالت در دام های استان خبر داد.

تب مالت در کمین ،این عنوانی بود که معاون مرکز بیماری های واگیر دار از شیوع بیماری تب مالت در کشور خبر داده بود.به سراغ رفیعی،مدیر کل دامپزشکی قم رفتیم و وضعیت تب مالت در دام های استان قم را جویا شدیم،وی  در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوانازقم؛با اشاره به کاهش 22 درصدی تب مالت یا بروسلوز در دام های استان طی سال گذشته گفت:سه اکیپ به صورت مستمر بر گاوداری های صنعتی و نیمه صنعتی قم نظارت می کنند،و در معاینات از گاوها نمونه  ی خون گرفته  می شود،و پس از انجام آزمایش اگر دامی آلوده باشد از چرخه خارج و وارد کشتارگاه و معدوم سازی می شود.

وی افزود:واکسیناسیون دام ها برای جلوگیری از تب مالت  به صورت رایگان انجام می شود، دامداران می‌توانند با مراجعه به دامپزشکی و بخش ویژه نسبت به واکسیناسیون دام‌ها اقدام کنند،دامداران باید توجه داشته باشند، برای جلوگیری از این بیماری هرگونه  نقل و انتقال  دام باید مجوز دامپزشکی صورت گیرد. 

مدیرکل دامپزشکی قم عنوان کرد:تب مالت بیماری مشترک میان انسان و دام است که در مناطق روستایی علاوه بر شیر غیرپاستوریزه و نجوشیده از طریق  کمک به حیوان در هنگام زایمان و از راه منافذ پوست قابل انتقال است.

وی با اشاره به این که تب مالت از خطرناک‌ترین بیماری مشترک میان انسان و حیوان  است،بر آموزش و  پیشگیری از این بیماری تاکید کرد و گفت:شهروندان از لبنیات سنتی مانند بستنی کیلویی،خامه،پنیر و غیره خوداری کنند و در صورت مصرف شیر آن را به مدت 20 دقیقه بجوشانند.

انتهای پیام/ش

وضعیت تب مالت در قم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.