به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوانعیسی کلانتری صبح پنج شنبه در جلسه شورای اداری استان گلستان اظهار کرد: در سالهای گذشته به مفهوم توسعه پایدار توجه جدی نکردیم و امروز با مشکلات زیادی حتی در سرمایه گذاری مواجه شده ایم.
وی با تاکید بر این که هیچ کس اجازه ندارد به بهانه تکنولوژی و داشتن سرمایه حق و حقوق نسلهای بعد را از بین ببرد، افزود: استراتژی سازمان حفاظت محیط زیست بر مبنای توسعه پایدار است.
معاون رئیس جمهور با اشاره به این که تنها بخش کوچکی از چالشهای محیط زیست مربوط به تغییر اقلیم است، گفت: به صراحت اعلام میکنم بخش زیادی از مشکلات به تصمیماتی که در ۴۰ سال گذشته گرفته ایم مربوط میشود.
وی با بیان این که نمیتوانیم در موضوعات پر خط در بعد محیط زیستی از جمله گرد و غبار و کمبود آب و همچنین فرسایش خاک خودمان را مقصر جلوه ندهیم، ادامه داد: ما (مسئولان) مقصر هستیم.
وی با اشاره به این که هم اکنون ۳۰۰ تا ۴۰۰ نقطه از جنگل هلی زاگرس درگیر آتش سوزی است و امکان اطفاء آن وجود ندارد، ادامه داد: این مشکلات را خودمان ایجاد کرده ایم، ضوابط بین المللی میگوید ما بیش از ۴۰ درصد اجازه استفاده از آبهای تجدیدپذیر را نداریم، اما هم اکنون ۱۱۰ درصد استفاده میکنیم.
کلانتری با بیان این که بی توجهی به اصول توسعه پایدار کشور را با مشکل مواجه کرده است، متذکر شد: محیط زیست نباید مانع توسعه باشد و توسعه هم نباید مخرب محیط زیست باشد.
وی به وضعیت آلودگی کلانشهرها اشاره و تصریح کرد: تمام آلودگیهای کلانشهرها در فصل پاییز و زمستان منشاء داخلی دارد و منشاء آلودگی در بهار و تابستان خارجی است و ماهم نمیتوانیم کاری برای آن انجام دهیم.
وی با بیان این که در حال حاضر جنگ آب در کشور وجود دارد و باید تالابها را احیاء کنیم، گفت: در شرایطی که الان مردم اصفهان آب برای خوردن ندارند چگونه میتوانیم ۱۸۰ میلیون متر مکعب آب وارد گاوخونی کنیم.
وی با تاکید بر این احیاء تالابها مساله مهمی است، اما با سیاستهای توسعه ما در تضاد است، افزود: دلیل اصلی خشک شدن تالابهای کشور سدهایی است که در بالادست زده شده و حق آبه تالابها تخصیص نیافته است.
کلانتری با یادآوری این که سالانه هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری میکنیم تا دریاچه ارومیه را از خشک شدن نجات دهیم، بیان کرد: در سالهای گذشته بدون در نظر گرفتن حق آبه تالابها سد زدیم و توسعه کشاورزی و صنعتی داشتیم و حالا ۶ میلیون نفر با بحران نمک مواجه هستند.
انتهای پیام/پ