سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قینی مطرح کرد؛

شایع ترین علت سکته های مغزی، آمبولی است/ داروهای ضد انعقادی بهترین راه درمان آریتمی AF

یک متخصص مغز و اعصاب، شایع ترین علت سکته‌های مغزی را آمبولی مغزی خواند.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد رضا قینی متخصص مغز و اعصاب در حاشیه بیست و پنجمین کنگره بین المللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران، درباره سکته های مغزی تصریح کرد: سکته های مغزی علل متعددی دارد که شایع ترین آنها جدا شدن لخته خون از قلب بوده که پس از جریان یافتن در خون به سمت مغز حرکت می کند.
 
وی ادامه داد: باتوجه به اینکه مغز 20 درصد جریان خون قلب رو به سمت خود جذب می کند، احتمال رفتن لخته از قلب به سمت قلب زیاد است که در اینصورت با پیشروی این لخته به سمت مغز، یکی از رگ های مغز مسدود شده و همین قطع ناگهانی خون، بخشی از مغز دچار افت شدید خونی، نکروز و در نهایت بروز سکته مغزی می شود.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان داشت: انواع آریتمی‌های قلبی و به ویژه شایع ترین آریتمی Atrial Fibrilation (AF) از مهمترین مشکلاتی است که موجب ایجاد لخته و سکته مغزی می شود. که به این پدیده آمبولی مغزی گفته می‌شود.
 
قینی شایع ترین علت سکته های مغزی را آمبولی مغزی خواند و اظهار کرد: شایع ترین علت آمبولی مغزی؛ اختلالات ریتم قلبی است که با افزایش سن، شیوع آریتمی قلب هم بیشتر می شود.
 
به گفته این متخصص مغز و اعصاب؛ میتوان با بررسی نبض در 5 ثانیه های متوالی و شمارش تعداد ضربان متوجه ضربان نامنظم قلب یا آریتمی AF شد و همین تست ساده روشی برای پیشگیری از سکته های مغزی است.
 
وی با تاکید بر درمان افراد مبتلا به آریتمی قلبی با ریسک بالا، یادآور شد: افرادی که آریتمی بدون علامت دارند باید بررسی شده و احتمال ریسک سکته در آنها طبق معیارهای پزشکی ارزیابی شود و افراد با ریسک بالا باید 100 درصد تحت درمان قرار گیرند همچنین بیماران آریتمی AF همراه با علائم مغزی مثل ضعف عضله دست، اختلال تکلم، عدم تعادل و ... هم باید حتما درمان شوند.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، یکی از مهمترین درمان های دارویی برای بیماران مبتلا به آریتمی AF را استفاده از داروهای ضد انعقادی دانست و افزود: با وجود خطر خونریزی داروهای ضد انعقادی، استفاده از آنها با نظارت و مراقبت زمینه های خونریزی دارو برای این بیماران و پیشگیری از سکته مغزی سودمند است.
 
قینی در پایان با بیان اینکه دوز داروهای ضد انعقادی مثل وارفارین باید باتوجه به رژیم غذایی و سایر داروهای مصرفی تغییر کند، خاطرنشان کرد: داروهای جدید با اثر روی یک فاکتور انعقادی ، احتمال خونریزی کمتری داشته و نیاز به تغییر دوز مداوم ندارند اما نسبت به سایر داروها گران تر هستند.
 
انتهای پیام/
 

نشانه‌های ایجاد آمبولی مغزی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.