سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شرایطی که نباید در آن از تلفن همراه خود استفاده کنید

در این مطلب نکاتی کاربردی برای اینکه بدانید باید چگونه از موبایل خود استفاده کنید را می‌خوانید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  مطمئن هستم که اغلب شما در حداقل یکی از شرایطی که قصد دارم توضیح بدهم قرار داشته اید؛ در تاکسی نشسته‌اید و بغل‌دستیتان موبایل به‌دست و با صدای بلند در حال حرف زدن با مخاطب خود در پشت خط است و برایش هم مهم نیست که چهار نفر دیگر در آن ماشین حضور دارند و به هیچ وجه هم دلشان نمی‌خواهد بدانند این فرد دیشب کجا بوده، مهمان‌های دیگر چه لباسی به تن داشته‌اند، شام چه غذایی میل کرده‌اند یا مثلا فلان همکارش زیرآب دیگری را زده است!


بیشتربخوانید : چگونه می‌توان مانع از وابستگی شدید به تلفن همراه شد؟ + فیلم


یا مثلا در رستوران و کافه نشسته‌اید و میز بغلی، گوشی به دست در مورد برنامه‌های آینده خود برای مخاطبش توضیح می‌دهد و ملاحظه بقیه را نمی‌کند که یا صدایش را پایین بیاورد یا بیرون برود و پس از اتمام مکالمه وارد رستوران شود!

اسمارت‌فون یکی از بهترین اختراعات بشر و در عین حال یکی از بحث‌برانگیزترین دستاوردهای قرن اخیر بشمار می‌رود. در اینکه زندگی کنونی انسان به وجود این وسیله‌ی همراه نیاز شدید دارد بحثی نیست. اما بعضا پیش می‌آید که شخص کنترل استفاده از این وسیله را از دست می‌دهد. همین مساله می‌تواند برای خود آن شخص و دیگران مشکلاتی ایجاد کند.

به همین خاطر، برای اینکه بدانید باید چگونه از موبایل خود استفاده کنید که برای بقیه مزاحمتی نداشته باشد توصیه می‌کنم این مطلب را تا انتها بخوانید و نکات آن را همیشه مدنظر داشته باشید.

رستوران‌ها

تلفن خود را روی حالت بی‌صدا یا ویبره بگذارید تا صدای زنگ آن برای دیگران مزاحمتی ایجاد نکند. اگر تماس ضروری و مهمی داشتید، ترجیحا از سر میز بلند شده و به راهرو بروید. یا با صدای خیلی آهسته جواب تلفن را بدهید و سخن را کوتاه کنید.

اگر تماس دریافتی چندان مهم نیست به مخاطب خود بگویید که خودتان بعدا با او تماس خواهید گرفت. فراموش نکنید که صدای بلند مکالمه شما در رستوران می‌تواند موجب آزار دیگران بشود. پس تا حد امکان از این کار پرهیز کنید.

سینما، تئاتر و کنسرت

پیش از ورود به سالن نمایش تئاتر یا سینما و کنسرت موبایل خود را سایلنت یا خاموش کنید. بدون شک در یک یا دو ساعتی که در سالن نمایش حضور دارید، قرار نیست با مکالمه‌های تلفنی هم داستان نمایش را از دست بدهید و هم برای دیگران مزاحمت ایجاد کنید! در این فضاها به هیچ عنوان نباید موبایل خود را جواب بدهید. اگر تماس خیلی ضروری است، حتما از سالن خارج بشوید.

محل کار

اگر در یک شرکت خصوصی کار می‌کنید و اجازه صحبت کردن با موبایل را دارید که هیچ. اما اگر در سازمان بزرگی کار می‌کنید و کارمندان زیادی در اطراف شما مشغول انجام وظایف خود هستند، حتما موبایل خود را روی حالت ویبره یا بی‌صدا بگذارید.

در صورت نیاز به پاسخ دادن به تماس تلفنی، از پشت میز خود بلند شده و به راهرو بروید تا صحبت‌های تلفنی شما هیچ مزاحمتی برای کار بقیه ایجاد نکند. اما توصیه ما این است که به همه دوستان و آشناهای خود اعلام کنید که در ساعات کاری با شما تماس نگیرند و صحبت‌هایشان را به بعدازظهرها موکول کنند.

مساجد، کلیساها، امامزاده‌ها و دیگر اماکن مذهبی

وقتی برای برپا داشتن فرائض دینی وارد یک مکان مذهبی می‌شوید، بدون شک به موبایل خود نیازی نخواهید داشت. هنگام برپایی نماز یا خواندن دعا که نمی‌توانید تلفن پاسخ دهید، پس برای اینکه در روند راز و نیاز اطرافیان هم خللی وارد نکنید، یا موبایل را در ماشین بگذارید. یا آن را سایلنت و خاموش کرده و در کیفتان بگذارید.

در طول پرواز با هواپیما

پیش از پرواز هواپیما از مسافران درخواست می‌شود تا موبایل‌های خود را در حالت پرواز بگذارند. این کار جنبه ایمنی دارد تا سیگنال‌های اسمارت‌فون‌ها در سیستم هواپیما مشکلی ایجا نکند. فقط هم به اسمارت‌فون مربوط نمی‌شود و تبلت و دیگر گجت‌هایی که ممکن است در تجهیزات راداری هواپیما اخلال ایجاد کنند باید خاموش شوند یا در حالت پرواز قرار بگیرند.

اتوبوس، تاکسی و دیگر وسایل نقلیه عمومی

تصور کنید در یک وسیله نقلیه‌ عمومی همچون اتوبوس که ده‌ها نفر حضور دارند اگر قرار باشد هر کسی تلفن خود را به دست گرفته و با دوستان یا خانواده‌اش صحبت کند، آن اتوبوس به چه جهنمی تبدیل خواهد شد! پس لازم است در این مکان‌ها از صحبت‌های غیرضروری با تلفن همراه خودداری کنید.

در صفوف پرداخت

وقتی در صف پرداخت (هر چیزی) قرار دارید، وقتتان را با تلفن حرف زدن پر نکنید. به این فکر کنید که بقیه چه گناهی کرده‌اند که باید پچ‌پچ‌ها یا مکالمه‌های بلند شما را بشنوند؟ حتی آن صندوق‌داری که مشغول حساب و کتاب است نیز ممکن است حواسش پرت شود.

اگر تلفنتان زنگ خورد، گوشی را بردارید با صدای آهسته بگویید که بعدا با او تماس خواهید گرفت. برای دیگران احترام قایل باشید.

در مراسم عروسی،جشن تولد یا مراسم ختم

در مراسم‌های رسمی‌ به هیچ وجه پسندیده نیست که مشغول استفاده از اسمارت‌فون باشید و بقیه مهمان‌ها یا رویدادها را نادیده بگیرید. این کار مصداق بی‌نزاکتی است و برای حفظ حرمت مجلس و شخصیت خودتان، تا حد امکان در طول حضور در چنین موقعیت‌هایی موبایل خود را کنار بگذارید.

نکاتی در مورد پیام دادن

وقتی در میان جمعی مشغول صرف غذا هستید، گوشی را به دست نگیرید و برای دیگران پیام بفرستید. این کار نیز مصداق بی‌احترامی است و به اندازه غیبت کردن پشت سر بقیه می‌تواند زشت و غیراخلاقی به نظر برسد.

شاید تصور کنید که تکست دادن که دیگر برای بقیه مزاحمتی ندارد، اما تصور کنید در رستوران با دوست خود مشغول صرف غذا هستید و او مدام سرش پایین است و با کسی دیگر چت می‌کند! چه حسی به شما دست می‌دهد؟ مسلما تصور می‌کنید که نادیده گرفته شده‌اید و حضور شما برای آن شخص اهمیتی ندارد.

این دقیقا احساسی است که همه انسان‌ها در این شرایط خواهند داشت پس لطفا این کار را با بقیه نکنید.

در آخر هم اشاره کنیم که اگر یک فرد معتاد به موبایل محسوب می‌شوید احتمال اینکه دوستان و اطرافیان به تدریج شما را نادیده بگیرند و در جمع‌های خود از شما دعوت نکنند بسیار زیاد خواهد بود. برای حفظ ارتباط‌های اجتماعی لازم است از برخی کارهای خود که در تنهایی انجام می‌دهید پرهیز کنید.

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

در چه موقعیت‌هایی نباید از تلفن همراه استفاده کنیم؟

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۶:۴۸ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۷
اون قسمت هواپیما باور نکردنیه