به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، محسن پورسیدآقایی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به اینکه نمایشگاه کتاب پس از دو سال با تصمیم مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از 12 اردیبهشت ماه در مصلی تهران برگزار میشود، اظهار کرد: به طور معمول برگزاری نمایشگاه باعث قفل شدن و ترافیک در بسیاری از مناطق تهران میشود، اما برگزاری این نمایشگاه آزمایش بزرگی برای ترافیک شهر تهران است که امسال سعی کردیم مدل جدیدی از رویکردهای خودمان نسبت به حل ترافیک را به آزمایش بگذاریم.
وی با اشاره به اینکه تمام پارکینگهای اطراف نمایشگاه به ترمینال تاکسی و اتوبوس اختصاص یافته است، گفت: امکان پارک حتی یک خودروی شخصی نیز در پارکینگ های مصلی و اطراف نمایشگاه وجود ندارد و در صورت پارک دوبل و یا پارک غیر مجاز، خودرو متخلف به سرعت با جرثقیل حمل خواهد شد. بنابراین از شهروندان دعوت می کنیم برای سهولت در دسترسی به نمایشگاه از حمل و نقل عمومی استفاده کنند.
معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران با اشاره به اینکه استفاده از خودروی شخصی برای مراجعه کنندگان به نمایشگاه کتاب باعث باعث مشقت مراجعه کنندگان خواهد شد، خاطرنشان کرد: با توجه به تمهیدات اندیشیده شده؛ حمل و نقل عمومی برای تسهیل تردد مراجعه کنندگان تقویت شده است و افراد میتوانند از خطوط یک و سه مترو برای مراجعه به نمایشگاه استفاده کنند، به همین منظور سرفاصله حرکت قطارها در مدت برگزاری نمایشگاه در این خطوط متناسب با نیاز مخاطبان کاهش می یابد.
وی افزود: در حوزه اتوبوسرانی نیز ۳۵۰ اتوبوس به مسیرهای منتهی به نمایشگاه اضافه شده است، همچنین اتوبوسهای ویژه ای از میدان های مهم شهر مانند صنعت و آزادی مسافران را به مقصد نمایشگاه منتقل خواهند کرد.
پورسیدآقایی ادامه داد: ۲۵۰ تاکسی اختصاصی نیز در میادین اصلی شهر در خط مستقیم نمایشگاه فعال خواهند بود و ۲۰۰ تاکسی تلفنی نیز در پارکینگ نمایشگاه برای استفاده مراجعهکنندگان در نظر گرفته شده است.
وی گفت: با همکاری صورت گرفته با شرکت های حمل و نقل دارای مجوز، پیک موتوری در داخل نمایشگاه مستقر شده تا افراد بار خود را از این طریق به مقصد منتقل کنند.
معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران خاطرنشان کرد: از هموطنانی که از شهرهای دیگر برای بازدید از نمایشگاه کتاب به تهران میآیند نیز میخواهیم تا از آوردن خودروی شخصی جلوگیری کنند. به همین منظور نقاطی در مرقد مطهر امام خمینی (ره) در نظر گرفته شده است که پذیرای مراجعه کنندگان خواهد بود و افراد با استفاده از خط یک مترو می توانند به محل نمایشگاه مراجعه کنند.
وی با تأکید بر اینکه امکان پارک هیچ خودرویی در پارکینگهای مصلای تهران و اطراف وجود ندارد، گفت: تنها راه آمدن به نمایشگاه وسایل حمل و نقل عمومی بوده و شهرداری تهران تمام تلاش خود را برای تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی به کار بسته است.
سردار مهماندار همچنین به موضوع برگزاری نمایشگاه کتاب اشاره کرد و یادآور شد: نیروی انتظامی مخالف برگزاری نمایشگاه کتاب در مصلی بود، چرا که این نمایشگاه بسیار پر بازدید است و مصلی در شاهراه عبوری شمال به جنوب و شرق به غرب تهران واقع شده است و با برگزاری این نمایشگاه هرگونه تراکم و ترافیک برای شهروندان افزایش مییابد. ما نگران آلودگی هوا هم هستیم که افزایش خواهد یافت اما این نمایشگاه در مصلی برگزار خواهد شد و ما باید حداکثر توانمان را به کار گیریم و معضلات موجود را به حداقل برسانیم.
رئیس پلیس راهور ناجا گفت: امسال در مصلی هیچ پارکینگی برای پارک خودرو پیش بینی نشده است و مردم برای بازدید از نمایشگاه باید از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند ضمن اینکه شهرداری اعلام کرده تسهیلات خوبی برای تردد شهروندان در نظر گرفته به گونهای که زمان سرحدهای مترو را کاهش داده و در میدانهای اصلی شهر اتوبوس برای جابجایی بازدید کنندگان مهیا کرده است.
وی با تأکید بر اینکه افراد از پارک خودروی خود در کوچهها و خیابانهای اطراف مصلی خودداری کنند، عنوان کرد: افرادی که از شهرستان برای بازدید میآیند هم نمیتوانند خودروی خود را وارد مصلی کنند و میتوانند از پارکینگهای اطراف تهران از جمله پارکینگ آزادی در غرب و حرم مطهر در جنوب استفاده کنند. ضمن اینکه پیکهای موتوری نیز در مصلی مستقر شدهاند تا وسایل و خریدهای مردم را در همان روز به درب منازلشان برسانند.
سردار مهماندار ادامه داد: ممنوعیت پارک خودرو به عنوان یک تمرین برای استفاده نکردن از خودروی شهری میتواند موثر باشد ضمن اینکه تهران ظرفیت کافی برای استفاده شهروندان از خودروی شخصی را ندارد؛ چرا که سالانه بین 300 تا 400 هزار خودرو وارد این طرح میشود.
یحیی دهقانی معاون اجرایی سی ویکمین نمایشگاه کتاب تهران با اشاره به افزایش تعداد پارکینگ اختصاص یافته در مصلای امام خمینی (ره) گفت: تعداد پارکینگهای اختصاص یافته در سی و یکمین نمایشگاه کتاب تهران نسبت به سالهای برگزاری نمایشگاه در همین مکان افزایش داشته است.
وی افزود: سالهای قبل و پیش از برگزاری نمایشگاه در شهر آفتاب، تعداد پارکینگهای اختصاص یافته کمتر از تعداد پارکینگهای اختصاص یافته در این دوره بود.
دهقانی اضافه کرد: در این دوره تعدادی از سالنها که در دورههای گذشته در مصلی زیر چادر برگزار شده بودند به فضای مسقف منتقل شده و فضای آنها به پارکینگ اختصاص یافته است.
بیشتر بخوانید: توضیحات معاون اجرایی نمایشگاه کتاب درباره وضعیت پارکینگهای مصلی
معاون اجرایی نمایشگاه کتاب تهران با اشاره به انتشار مطالبی در این باره گفت: این مطالب بیشتر به منظور تشویق مردم برای استفاده از وسایل نقلیه عمومی و ایجاد ترافیک کمتر در شهر است.
وی تاکید کرد: پارکینگهای عمومی هم نسبت به دورههای قبل که نمایشگاه در محل مصلی برگزار شده بود،کاهشی نداشته است.
لازم به ذکر است؛ سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن» از تاریخ 12 تا 22 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/