سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خبرگزاری شین هوا در گزارشی بررسی کرد؛

آیا پیشنهاد اخیر آمریکا مبنی بر اعزام نیرو‌های نظامی کشور‌های عربی به سوریه محقق می‌شود؟

تحلیلگران پیشنهاد آمریکا مبنی بر اعزام نیروهای نظامی عربی به سوریه برای جایگزینی با نظامیان آمریکایی را غیر واقع‌گرایانه توصیف کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری شین هوا، تحلیلگران معتقدند پیشنهاد آمریکا مبنی بر اعزام نیروهای نظامی کشورهای عربی به سوریه برای جایگزینی با نیروهای نظامی آمریکایی بیشتر برای به دست آوردن حمایت مالی کشورهای خلیج فارس جهت پرداخت هزینه نظامیان واشنگتن است که قرار است زمان بیشتری در سوریه بمانند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا از زمان به قدرت رسیدن در این کشور همیشه تلاش کرده است تا خود را تاجری موفق نشان دهد و بارها تکرار کرده از تجربیات تجاری و اقتصادی خود برای ریاست جمهوری آمریکا استفاده خواهد کرد و به این دلیل از هزینه کردن بیش از درآمد نگران است.

ترامپ پیش از ریاست جمهوری خود عربستان را «گاوشیرده» خواند و در زمان مبارزات انتخاباتی خواستار ایجاد منطقه امن در سوریه شد تا دیگر اعضای کشورهای خلیج فارس در پرداخت هزینه های آن همکاری کنند.

وی تاکید کرد کشورهای خلیج فارس چیزی جز پول ندارند و آنها را وادار خواهد کرد تا هزینه کنند.

روزنامه واشنگتن پست در گزارش مارس خود نوشت: ترامپ خواستار خروج از سوریه است و از عربستان سعودی درخواست کرده است به روند بازسازی و استقرار صلح و ثبات در قسمت هایی از سوریه که نظامیان آمریکا و نیروهای متحد آن را آزاد کرده اند کمک کند.

رئیس جمهور آمریکا افزود 7 میلیارد دلار در خاورمیانه هزینه شده در حالی که هیچ چیز دریافت نشده است.

محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در گفتگو با مجله تایم گفت: «درصورتی که آمریکا نیروهای نظامی خود را از شرق سوریه خارج کند، جاده مواصلاتی راهبردی که احتمالا از سوی ایران، سوریه و لبنان تقویت خواهد شد را از دست خواهد داد.»

این در حالی است که در همان زمان، مطبوعات آمریکایی نوشتند، رئیس جمهور این کشور پیش از دیدار با ولیعهد عربستان به فروش دهها میلیارد دلار سلاح و تجهیزات نظامی به عربستان سعودی فکر می کند.

نیویورک تایمز در چهارم آوریل از لغو تصمیم فوری ترامپ برای خروج از سوریه خبر داد و هم اکنون در حدود 2 هزار نیروی نظامی امریکایی در مناطق تحت کنترل نیروهای سوریه دموکراتیک که از سوی آمریکا حمایت می شوند، مستقر هستند.

تحلیلگران بر این باورند پایان دادن به اشغال تروریست های داعش از اهداف صوری حضور نظامی آمریکا در سوریه بوده و اهداف بلند مدت آنان تلاش برای جلوگیری از گسترش کنترل بشار اسد (رئیس‌جمهور سوریه) بر مناطق سوریه و همچنین خنثی کردن هرگونه کمک ایران از طریق سوریه به حزب الله لبنان خواهد بود که تهدیدی بزرگ علیه رژیم صهیونیستی تلقی می شود.

در حالی که آمریکا پیشنهاد اعزام نیروهای نظامی عرب به سوریه برای جایگزینی آنان با نیروهای آمریکایی را همچنان معلق نگه داشته است عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان از آمادگی ریاض برای اعزام نیروهای نظامی به سوریه خبر داد.

هیثم حسون، تحلیلگر سیاسی سوری معتقد است هدف آمریکا از اعزام نیروهای نظامی عرب به سوریه، اختلاس از کشورهای خلیج فارس و همچنین تغییر چهره گروه‌های تروریستی است.

حسون ضمن تاکید بر ناتوانی کشورهای عربی در اعزام نیروهای نظامی به سوریه به دلیل خودداری از رویارویی مستقیم با ارتش این کشور و متحدان آن، ارائه پیشنهاد اخیر واشنگتن را غیر واقع گرایانه و ناکارآمد خواند.

حمیدی عبدالله، دیگر تحلیلگر سوری معتقد است مناقشات داخلی کشورهای عربی مانع از تصمیم مقامات اینگونه کشورها برای اعزام نیروهای نظامی به سوریه خواهد شد.

وی به عنوان مثال افزود اولویت مهم و اول عربستان سعودی پیروزی در جنگ یمن است و پیشنهاد آمریکا آزمایش سطحی برای توجیه عقب نشینی نظامیان واشنگتن از سوریه است که موضوع جدی به نظر می رسد.

وی تصریح کرد آمریکا به خوبی می داند در صورت عدم خروج از سوریه ناگزیر به رویارویی با ارتش سوریه و همچنین مقابله با مقاومت مردمی دولت دمشق ، ایران و دیگر متحدان سوریه است که پیامدی منفی برای آمریکا بر جای خواهد گذاشت.

عماد ندا، تحلیلگر سیاسی معتقد است کشورهای عربی به جای اعزام نیروهای نظامی به سوریه که منجر به وخامت اوضاع در منطقه خواهد شد، باید به فکر راه حل سیاسی برای رفع بحران سوری و همچنین رفع مناقشات احزاب دیگر باشند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
سمیع
۱۵:۲۵ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
نیروهای عربی از کجا و کیا؟