سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون حقوقی و امور مجلس صداو سیما:

صداوسیما برای ثبت قانونی و تجاری‌سازی آثار فکری تلاش می‌کند

عبدالله‌زاده گفت: رسانه ملی سعی دارد با مدیریت صحیح آثار فکری، نسبت به ثبت، حمایت قانونی و تجاری سازی آنها اقدام کند.

به گزارش حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدعلی عبدالله زاده معاون حقوقی و امور مجلس صداو سیما، در آستانه روز جهانی مالکیت فکری (بیست و ششم آوریل) در پاسخ به این پرسش که سازمان صدا و سیما در خصوص حمایت از مالکیت فکری در چه مرحله‌ای قرار دارد، گفت: سازمان صدا و سیما در سال های اخیر گام های مهمی در رابطه با مالکیت فکری برداشته که از جمله آن می توان به تشکیل اداره کل مالکیت فکری معاونت حقوقی برای تسریع و سازماندهی اقدامات در این حوزه اشاره کرد.

معاون حقوقی و امور مجلس صداوسیما ادامه داد: رسانه ملی هم اکنون در مرحله شناسایی و مدیریت آثار فکری خود قرار دارد که شامل انواع آثار صوتی - تصویری، موسیقایی، اجراها، علایم و لوگوها، شخصیت های عروسکی، انیمیشن ها، نام های دامنه و ... است.  سازمان سعی دارد با شناسایی و مدیریت صحیح آثار نسبت به ثبت و حمایت قانونی و تجاری سازی این آثار اقدام کند.

وی درباره اینکه معاونت حقوقی برای نهادینه کردن حمایت و مدیریت آثار فکری چه اقداماتی انجام داده و می دهد، گفت: برای دستیابی به این هدف اقدام به اصلاح، تکمیل آیین نامه ها، تهیه دستورالعمل ها و آیین نامه های جدید نموده ایم.

عبدالله زاده افزود: علاوه بر این با همکاری بخش های مختلف سازمان از جمله شبکه های رادیویی و تلویزیونی ملی، استانی، آرشیو و سایر بخش ها، اقدام به شناسایی و در صورت لزوم ثبت آثار فکری سازمان، انتقال اموالی چون نام های دامنه یا شخصیت های عروسکی به نام سازمان و در مرحله بعد اصلاح و بروز رسانی قراردادهای خرید و فروش و انتقال و واگذاری نموده ایم.

وی در جواب این سوال که آیا معاونت حقوقی برنامه ای برای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به عموم در نظر دارد، افزود: یکی از برنامه های مهم این معاونت افزایش آگاهی و اطلاع رسانی در داخل سازمان و جامعه بوده است.

عبدالله زاده ادامه داد: اداره کل مالکیت فکری برنامه های آموزشی متعددی برای اطلاع رسانی مدیران ارشد بخش های مختلف سازمان برگزار کرده ، چرا که تصمیمات این افراد نقش مؤثری در مدیریت آثار فکری سازمان دارد.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این برنامه های متعدد آموزشی برای سطوح مختلف مدیران ، کارکنان و کارشناسان سازمان طراحی شده و در دست برنامه ریزی و اجراست.

عبدالله زاده همچنین به اجرای برنامه های گفتگو محور در شبکه آموزش در راستای اطلاع رسانی به جامعه اشاره کرد و گفت: طراحی برنامه های آموزشی رادیویی و تلویزیونی متنوع و بیشتر در دست بررسی است.

وی در پاسخ به این سوال که به نظر شما مهمترین چالش های مالکیت فکری در کشور ما چیست، گفت: یکی از مشکلات بزرگ فعلی، ناکارآمدی و به روز نبودن قوانین فعلی کشور در این زمینه و به خصوص در عرصه کپی رایت و حقوق مرتبط است که حقوق سازمان های پخش را نیز دربرمی گیرد.

عبدالله زاده تاکید کرد: لایحه جامعی درباره کپی رایت توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تهیه شده که مدتهاست بلاتکلیف است و با تصویب آن تا حدودی خلأهای قانونی فعلی برطرف می شود.

معاون حقوقی و امور مجلس سازمان با اشاره به اینکه با مشکل نبود واسطه های مناسب میان تولیدکنندگان و صاحبان آثار با مصرف‌کنندگان آثار روبرو هستیم، افزود: این مسئله موجب افزایش نقض حق در این عرصه می شود.

وی ادامه داد: کشورهای خارجی بیش از صدسال است از نهادهایی به اسم سازمان های مدیریت جمعی کپی رایت و حقوق مرتبط در این زمینه استفاده می کنند که موجب تسهیل ارتباط مصرف کننده و تولیدکننده اثر فکری شده و به عنوان یک واسط شرایطی منصفانه برای تبادل صحیح آثار فراهم می کنند و تا حد زیادی مانع نقض حق می شوند. تشکیل چنین سازمان هایی در ایران به حل بسیاری از مشکلات مالکیت فکری کشور کمک خواهد کرد.

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.