به گفته وی، 50 درصد مطالبات حاصل از خرید گندم با نرخ 1300 تومان به کشاورزان پرداخت شده است.
ایمانی ادامه داد: اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد پیک خرید گندم در استانهای فارس،گلستان و خوزستان آغاز خواهد شد.
رئیس بنیاد توانمند سازی گندمکاران با انتقاد از نرخ 1300 تومانی خرید تضمینی گندم، بیان کرد: بنابر قانون خرید تضمینی، همه ساله نرخ خرید تضمینی گندم بر مبنای تورم باید افزایش یابد درحالیکه تصمیم اخیر دولت مبنی بر ثبات نرخ خرید تضمینی گندم به معنای آن است که تورم از جیب کشاورز پرداخت میشود.
به گفته وی، افزایش 20 درصدی هزینههای تولید و ثبات نرخ خرید تضمینی گندم به معنای پرداخت یارانه توسط کاشاورزان به دولت است.
ایمانی ادامه داد: با وجود پیگیریهای مکرر وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر اعلام نرخ خرید تضمینی گندم بر حسب تورم ، اما سخنگوی دولت چندی پیش در جمع خبرنگاران صراحتا اعلام کرد که دولت توان پرداخت خرید گندم با نرخ بالای 1300 تومان را ندارد که این امر اجحاف آشکار در حق کشاورزان است و به سبب تضعیف بنیه مالی کشاورز، واردات را به همراه خواهد داشت.
به گفته وی، اگرچه برخی افراد اظهاراتی مبنی بر پایین بودن نرخ گندم خارجی نسبت به داخلی دارند، اما در شرایط ثبات نرخ خرید تضمینی میتوان گفت که قیمت گندم خارجی بالاتر است.
رئیس بنیاد توانمندسازی گندمکاران رشد واردات محصولات کشاورزی را ناشی از تصمیمات نادرست مسئولان دولتی دانست و افزود: حمایت از کالای ایرانی تنها خودرو و لوازم خانگی نیست، بلکه محصولات کشاورزی به سبب نیاز روزانه مردم را نیز شامل میشود؛ بنابراین انتظار میرود جهت تأمین امنیت غذایی حمایتهای لازم از تولیدکنندگان صورت گیرد تا حمایت از کالای داخل تنها در حد شعار باقی نماند.
وی تولید گندم در سال زراعی جدید را پیشبینی کرد و گفت: با توجه به کاهش میزان بارندگی نسبت به مدت مشابه سال قبل، پراکنش بارندگی از وضعیت مساعدی برخوردار بوده و پیشبینی میشود که میزان تولید در مقایسه با سال زراعی گذشته 8 تا 10 درصد افزایش یابد.
انتهای پیام/