وی با بیان اینکه نباید هیچ یک از مراجعان به سفارتخانههای خارجی در کشور برای دریافت ویزا با مشکل تامین ارز مواجه باشند، گفت: دولت ایران متعهد است معادل ریالی پرداخت شده توسط مردم به سفارتخانه ها، ارز به قیمت مصوب در اختیار آنها قرار دهد و وزارت امور خارجه موظف شده تا با همکاری بانک مرکزی و سفارت خانههای خارجی موانع موجود در این زمینه را به سرعت برطرف کند.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه سوداگری و خرید و فروش ارز با هدف کسب سود قابل قبول نیست، گفت: با راه اندازی سامانه «نیما» گام مهمی در تامین ارز مورد نیاز واردات و بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد کشور برداشته شده است و برخی مشکلات موجود نیز به مرور زمان و با اجرایی شدن دقیق سیاستهای جدید ارزی حل خواهد شد.
وی با تاکید بر حل نیازهای واقعی و ضروری ارزی مردم تصریح کرد: سیاستهای جدید ارزی در مقطع کنونی و در راستای تخصیص منابع ارزی به نیازهای اصلی کشور تنظیم شده است و این به معنای فراموش شدن انتظارات و نیازهای واقعی و ضروری ارزی جامعه نیست.
جهانگیری از بانک مرکزی خواست تا ضمن بررسی روزانه آخرین اقدامات انجام شده در زمینه تامین نیازهای ارزی کشور، خرید ارز حاصل از صادرات و تأمین ارز مورد نیاز واردات کالای اساسی، گزارشی از نحوه اجرای سیاستهای جدید ارزی با هدف آگاهی مستمر و لحظهای از وضعیت روند اجرای این سیاستها و رفع نگرانیهای مردم بویژه افرادی که نیازهای ضروری و واقعی به ارز دارند به ستاد ارایه کند.
سیف، رییس کل بانک مرکزی نیز در گزارشی از میزان و تعداد گشایش اعتبار در سامانه «نیما»، روند پیشرفت امور را مثبت توصیف کرد و با تشریح برخی موانع اظهار اطمینان کرد؛ روند واردات کالاهای اساسی به کشور در چند روز آینده سرعت بیشتری خواهد گرفت.
در این جلسه که وزرای امور اقتصادی و دارایی، و امور خارجه، جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و روسای کل بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه و معاون اقتصادی رییس جمهور حضور داشتند، پیرامون نحوه تأمین ارز دانشجویی، کارآمدی سامانه «نیما» و آخرین وضعیت نحوه تامین ارز مورد نیاز کالاهای اساسی کشور بحث و تبادل نظر شد.
انتهای پیام/