سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با ۱۲ روش آسان عصبانیت خود را کنترل کنید

بسیاری افراد به دلایل مختلف خشمگین هستند که بر کیفیت زندگی آن‌ها اثر منفی می‌گذارد اما با راهکارهایی ساده می‌توانند بروز خشم در خود را کنترل کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛  بسیاری افراد به دلایل مختلف در طول روز ناراحت، افسرده و حتی خشمگین هستند که بر کیفیت زندگی شخصی، خانوادگی، کار و حتی موقعیت اجتماعی آن‌ها می‌تواند اثر منفی بگذارد.

برای کنترل مشکل‌ها و ایجاد احساس مثبت و خوشحال بودن که می‌تواند وقایع منفی را تحمل پذیر کند دانشمندان 12 راهکار‌ به افراد توصیه می‌کنند.

1- روز خود را با پیاده روی آغاز کنید، پیاده روی و انجام ورزش سبک در اول روز سبب بهبود خلق و خو، تنظیم هورمون‌های بدن، دریافت حجم بیشتری از اکسیژن برای عملکرد اعضای بدن و در نتیجه بهبود فعالیت مغز، درمان افسردگی و به دست آوردن ایده‌های بهتر برای برطرف کردن مشکل‌ها می‌شود.


2- تنبلی و بی تحرکی مسبب ابتلای افراد به بسیاری از بیماری‌ها از جمله دیابت، سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی و چاقی است که خود می‌توانند باعث ناراحتی، خشم، افسردگی و مشکل‌های متعدد برای فرد، اطرافیان و اعضای خانواده او شوند.

3- انجام ورزش با تولید هورمون‌های آرام بخشی سبب جلوگیری از استرس و نگرانی در افراد می‌شود.


4-کارشناسان حتی به افراد توصیه می‌کنند در زمان استرس، خشم و نگرانی قدم بزنند، زیرا این کار سبب کاهش هیجان در آنها، کنترل اعصاب و تصمیم گیری‌های مناسب می‌شود، در این حال بهتر است فرد از تکنیک‌های تنفس عمیق هم برای تنظیم ضربان قلب خود استفاده کند.

5- لبخند زدن نیز یکی دیگر از راهکار‌هایی است که می‌تواند سبب بهبود خلق و خو و جلوگیری از بروز افسردگی در افراد شود، کارشناسان توصیه می‌کنند افراد تمرین ذهنی انجام دهند تا احساس خوش خلقی به ویژه لبخند زدن و عصبانی نشدن را درخود تمرین کنند.

لبخند زدن سبب دگرگون شدن حرکت ماهیچه و عضله‌های صورت و زیبا شدن چهره می‌شود و به این ترتیب فرد جذابیت چهره بهتری به دست می‌آورد.


لبخند زدن حتی در شرایط پر استرس سبب ترشح هورمون‌هایی ویژه در بدن می‌شود که به کنترل اعصاب، جلوگیری از استرس و افزایش اعتماد به نفس منجر می‌شود؛ تنظیم ساعت خواب، رفع مشکل بدخوابی و بی خوابی هم یکی دیگر از عامل‌هایی است که سبب جلوگیری از ناراحتی، استرس و خشم در افراد می‌شود.

6- افراد بزرگسال به طور طبیعی به ۷ الی ۸ ساعت خواب شبانه نیاز دارند، در طول خواب بدن به ویژه مغز به پاک سازی سموم از بدن می‌پردازد و اطلاعات را در حافظه جایگذاری می‌کند.

7- استفاده از تلفن همراه یا سایر وسایل دارای صفحه نمایشگر با نور آبی قبل از خواب، تنظیم نبودن ساعت خواب، مصرف مواد غذایی سنگین و پرچرب قبل از خواب همگی سبب برهم خوردن تنظیم ساعت بیولوژیک بدن و بروز اختلال‌های روانی همچون افسردگی و استرس می‌شود.


8- برنامه ریزی دقیق برای انجام کار‌های خود داشته باشید، اولویت‌های کاری را در نظر بگیرید، انجام کار‌ها را به تعویق نیندازید، زیرا سبب درگیر شدن ذهنتان می‌شود؛ در کنار کار توجه ویژه‌ای به رعایت رژیم غذایی و ورزش، همچنین تفریح و استراحت داشته باشید تا احساس شادی کنید.

9-در زمان خشم و ناراحتی یا حتی اندوه قبل از آن کلامی را بر زبان بیاورید، آن را برروی کاغذ بنویسید، این شیوه به ویژه در مکالمه‌ها می‌تواند سبب جلوگیری تنش و دعوا و نیز بیان حرف‌هایی شود که در آینده از گفتن آن‌ها پشیمان باشید.
10- خالی کردن ذهن از مسائل ناراحت کننده با استفاده از هنر نوشتن یکی از راهکار‌های بسیار عالی برای کنترل احساسات و جلوگیری از افسردگی و ناراحتی است.


دفتر خاطراتی برای نوشتن افکار و احساسات خود تهیه کنید و در محلی ایمن قرار دهید و هرروز بخشی از وقت خود حتی ۵ دقیقه را صرف نوشتن کنید تا اثر‌های شگفت انگیز آن بر سلامت روان خود را ببینید.

11- خاطره‌های جدید بسازید با افرادی که دوستشان دارید و خاطره‌های قدیمی یا تلخ را به فراموشی بسپارید، فکر کردن به اتفاق‌های تلخ گذشته، شکست‌های عاطفی، مرگ و از دست دادن اطرافیان می‌تواند امروز شما را خراب و روحیه تان را افسرده کند.

12- همچنین توجه بیشتری به اتفاق‌ها و مناظر اطراف خود داشته باشید و تنها به گرفتن عکس و به اشتراک گذاشتن آن در شبکه‌های اجتماعی بسنده نکنید، خاطره‌های خود را یادداشت کنید و از هر فرصتی برای گشت و گذار در طبیعت و ماجراجویی‌های سازنده به همراه دوستانتان استفاده کنید؛ با انجام این راهکار‌ها روحیه شادی به دست می‌آورید.

منبع:Dailymail

انتهای پیام/

راهکار‌هایی ساده برای احساس شادی روزانه

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
همتا
۱۸:۰۹ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
سلام من وقتی که بچه ی کار کوچکی انجام می‌دهد خیلی زود به شدت عصبی میشم
اگر که میشه کمکم کنید
خیلی ممنون
سکینه شادمان
۲۱:۲۷ ۱۴ مهر ۱۳۹۸
من همش عسبانی هستم هرچی حرف بزنه یا بچه شلوغ کنه زود عسبانی میشم من چطوری خودمو کنترل کنم
بیکار
۲۰:۳۹ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
تازه توسط پزشکان کشف شده با بیکاری میشود عصبانیت را پایین آورد