وی گفت: علت سفر و حضور هئیت سرمایه گذاری کشورغنا در نهاوند به لحاظ توانمندی این شهرستان در زمینه کشاورزی و کشت دانه های روغنی در استان همدان است که از جایگاه ویژه برخوردار است.
کریم حمیدوند فرماندر نهاوند نیزگفت : باتوجه به پتاسیل و ظرفیت شهرستان در بحث زمین حاصلخیز ، آب و هوا در صورت تفاهم، می توان تبادلات خوبی در حوزه کشاورزی و صادرات و ایجاد اشتغال و توسعه را برای شهرستان فراهم کنیم.
علی اصغر زبردست به روابط بینالمللی استان همدان با کشورهای مختلف در سالهای اخیراشاره کرد و تصریح کرد: درصدد هستیم هیاتهای تجاری را از کشورهای مختلف به استان همدان دعوت کنیم و شاهد توسعه تجاری استان در حوزههای مختلف باشیم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان با اشاره به اینکه امروز برای توسعه و پیشرفت کشور و استان همدان نیازمند برقراری رابطه بینالمللی با سایر کشورها هستیم افزود: در این راستا باید به دیگر کشورها ورود پیدا کرده و از ظرفیتهای سایر کشورها برای توسعه استان استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه چندین کشور در آسیای میانه و پنج کشور اروپایی را برای ورود انتخاب کردهایم گفت: غنا را از بین 54 کشور آفریقایی انتخاب کردیم که روابط تجاری و اقتصادی بیشتری با این کشور داشته باشیم. زیرا همدان به عنوان استان معین در کشور غنا معرفی شده است.
زبردست ضمن برشمردن شاخصهای مختلف غنا افزود: این کشور دارای مردمی دوستداشتنی و امنیت بالاست و یکی از قویترین کشورها از نظر دموکراسی بوده که با خیالی آسوده میتوان در آن سرمایهگذاری کرد و روابط تجاری و اقتصادی را با آن بیشتر کنیم.
وی با اشاره به ظرفیتهای بالای کشاورزی غنا گفت: این کشور سالانه دارای بارندگی زیادی است و با توجه به این نوع آب و هوا بسیاری از محصولات گرمسیری مانند آناناس، نارگیل، انبه و... در آن تولید میشود و به عنوان بزرگترین تولیدکننده کاکائو در جهان است که بخش زیادی از این محصولات از طریق این کشور وارد ایران می شود.
زبردست افزود: باتوجه به کشت دانه های روغنی در شهرستان و وجود کارخانه روغن نگین نهاوند می توان زمینه صادرات این محصولات را در شهرستان فراهم کرد.
انتهای پیام /د.ا