دیدار نمایندگان شورای امنیت سازمان ملل از میانمار اولین دیدار مقامات بلندپایه این سازمان از این کشور از زمان آغاز سرکوب نظامی خشونتبار اقلیت مسلمان این کشور است. سازمان ملل و آمریکا پیشتر از سرکوب خشونتآمیز مسلمانان روهینگیا با عنوان پاکسازی قومی یاد کردند.
بودائیان میانمار به طور کلی این اتهامات را رد میکنند اما به شدت از دسترسی به منطقه وقوع جنایت و ورود گروههای حقیقت یاب سازمان ملل و نمایندگان حقوقی این سازمان ممانعت کردهاند. اولین بار شورای امنیت در ماه فوریه درخواست دیدار نمایندگان خود را مطرح کرد، اما دولت میانمار با رد درخواست این سازمان اعلام کرد اکنون زمان مناسبی برای ورود نمایندگان سازمان ملل به این منطقه نیست. با این حال اوایل این ماه میانمار با دیدار 15 فرستاده شورای امنیت سازمان ملل اعلام موافقت کرد.
سرکوب و کشتار مسلمانان روهینگیا باعث فرار حدود 700 هزار روهینگیایی به بنگلادش شده است.کمپین نظامی راهبرد زمین سوخته، استراتژی نظامی از بین بردن تمامی منابع در دسترس دشمن، بسیاری از دهکدههای روهینگیاییان را به آتش کشاندند و ساکنان آنها را مورد قتل و تجاوز قرار دادند.
در ماه ژانویه میانمار و بنگلادش توافقی برای بازگرداندن آوارگان به کشورشان را امضاء کردند اما تاکنون تنها یک خانواده از آوارگان مسلمان از منطقه بیطرف میان دو کشور برگشته است. هزاران نفر از آوارگان روهینگیایی همچنان در مناطق مرزی بین دو کشور حضور دارند و تمایلی به پیوستن به جمعیت اردوگاههای پناهجویان در بنگلادش ندارند و همچنین تمایلی به بازگشت به کشور خود تا زمانی که امنیت و حقوق آنها تامین شود، ندارند.
یک مقام ارشد دولتی میانمار که در جریان این سفر قرار داشت بدون اشاره به جزئیات بیشتر در این باره به خبرگزاری فرانسه گفت: نمایندگان سازمان ملل در 30 ماه آوریل وارد نایپیداو خواهند شد و روز بعد راهی راخین میشوند.
انتهای پیام/