سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

انجام ندادن شست و شوی هیدرولوژیک زاینده رود، ذخایر آبی اصفهان را کاهش داده است

پدر علم کویر شناسی ایران گفت: یکی از وظایف مدیریت سد این است که دریچه ها را باز کنند و با ماشین بستر زاینده رود را شست و شوی هیدرولوژیکی دهند اما این اقدام در ایران صورت نمی گیرد.

 به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،پرویز کردوانی  اظهار داشت: عدم شست و شوی هیدرولوژیک زاینده رود، ذخایر آبی اصفهان را کاهش داده است.

وی بیان داشت: یکی از وظایف مدیریت سد این است که دریچه ها را باز کنند و با ماشین بستر زاینده رود را شست و شوی هیدرولوژیکی دهند اما چون این اقدام در ایران صورت نمی گیرد و طی سال های متمادی شاهد جمع شدن گل و لای زیاد بر اثر بارندگی های تند و شدید بودیم بنابراین در صورت بارش باران نمی تواند آب از این گل و لای خارج شود و همین مسئله ذخایر آبی را کاهش داده است.

پدر علم کویرشناسی ایران تصریح کرد: این مسئله مثل حوض آبی است که در خانه ها بود و سال به سال لجن می گرفت و سالی یکبار باید آب حوض می آمد تا برای جذب بهتر آب این لجن ها را بشورد.

وی اعلام کرد: شست و شوی هیدرولوژیکی در برنامه کاری هیچ دولتی نبوده است و بدتر از وضع سد زاینده رود اصفهان، سد تهران است و آنقدر گل و لای را در این سدها شاهدیم که به صورت لایه ای درآمده است اما به جای شست و شو تنها هر ساله خبر از کم شدن ذخایر آبی می دهند و وقتی صحبت می شود که چرا با این این میزان بارش آب نیست، عنوان می کنند این مسئله به دلیل تجمع آب در گل و لای است.

کردوانی اعلام کرد: هر ساله شاهد رسوب شدید در تمام سدهای ایران هستیم به طوریکه دریچه سد لتیان را ۹ سال است که باز نکردند و همین سبب کاهش سالانه ذخایر آبی شده است.

وی گفت: بدنبال کم شدن ذخایر آبی مسئولان به دنبال راه جایگزینی شدند و باز هم به اشتباه دستور دادند که چاه آب بزنند در یک مقطعی نمایندگان مجلس برای اینکه رای بیاورند اعلام کردند چاه بزنند و آنقدر در اصفهان و تهران چاه زدند که ۵۰ سال دیگر نه آب زیرزمینی داریم و نه آب سد و علاوه بر آن با معضل آلودگی آب و بار بیماری هایی که سالهای گذشته به خاطر آلودگی آب شاهد بودیم، مواجه می شویم.

 

انتهای پیام/م

۵۰ سال دیگر زاینده رود پر از گل و لای خواهد شد

برچسب ها: وزارت نیرو ، بحران آب
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.