ور در این نشست که با عنوان”کاهش فساد- پیشرفت صلح» برگزار شده بود تاکید کرد: ما جهت جلو رفتن در سه عرصۀ امور سیاسی: انتخابات، صلح و اصلاحات به خصوص در زمینۀ تطبیق استراتژی مبارزه با فساد، تردیدی به خود راه نمی دهیم.
وی بیان داشت: مردم ما به دموکراسی و حاکمیت قانون تعهد دارند و بدون ترس و هراس رهبران خود را در انتخابات شفاف برمی گزینند و در برابر چنین چالش هایی، تلاش خود را به منظور پیشرفت و ترقی متوقف نخواهیم ساخت.
رئیسجمهور افغانستان افزود: از اتحادیۀ اروپا و تمام شرکای بینالمللی بهخاطر مفاهمه، حمایت و اینکه با قوت در کنار ما ایستاده اند تشکر می کنم.
اشرف غنی افزود: تلاشهای ما با شرکایمان در آسیای مرکزی و سایر شرکای منطقه ای نشان دهندۀ ظرفیت بالقوۀ افغانستان به عنوان چهارراه و محل اتصال است. ما اتصال منطقه ای را به عنوان یک حقیقت قابل لمس می بینیم.
رئیس جمهور افغانستان گفت که با پیشنهاد صلح، همکاری منطقه ای و تعهدات دموکراتیک افغانستان، ما میتوانیم قواعد بازی را تغییر دهیم؛ در سال ۲۰۱۴ هیچ فردی فکر نمیکرد که وضعیت اینگونه تغییر میکند و اکنون قواعد بازی در مطابقت با قانون اساسی افغانستان تغییر کرده است.
وی افزود: گفتمان با بخش خصوصی و سهمگیری آنها بیشتر شده و پنج نشست شورای عالی اقتصاد و جلساتی در مورد محو فقر از ابتدای سال جدید خورشیدی برگزار گردیده است.
رئیس جمهور افغانستان در رابطه به اصلاحات در شهرداری ها معلومات داد و گفت: هشت شهردار به عنوان بهترین شهرداران که اصلاحات آورده اند شناسایی شدند و به شهردار قندهار بنابر درخواست وزارت شهرسازی بهخاطر فعالیتهایش در زمینۀ اصلاحات، تقدیرنامه اهدا گردید.
محمد اشرف غنی در خصوص برگزاری انتخابات نیز صحبت کرد و گفت: انتخابات آزاد، شفاف، همهشمول و دموکراتیک به یک چارچوب تحلیلی مشخص نیاز دارد تا تمام ابعاد آن در نظر گرفته شود، زیرا مردم به خاطر برگزاری انتخابات شفاف و دموکراتیک قربانی داده اند.
وی در مورد تلاشهای دولت در خصوص بهبود وضعیت معارف و اعمار تعمیرات شش هزار مکتب جدید از طریق وزارت انکشاف دهات در تمام ولایات، سرمایهگذاری در بندهای بزرگ، اصلاحات در وزارت کار و امور اجتماعی و شهدا و معلولین و وزارت فواید عامه نیز صحبت کرد.
رئیس جمهور افغانستان در پایان سخنانش گفت: اهدافی را که تا سال ۲۰۲۴ پیشنهاد میکنیم این است که حداقل عواید ما به هشت میلیارد دالر برسد و ما برای رسیدن به این هدف، ضرورت به همکاریهای بینالمللی داریم.
در این کنفرانس، پییر میادون ،سفیر اتحادیۀ اروپا و جان ساپکو، بازرس ویژه ایالات متحده آمریکا برای باز سازی افغانستان (سیگار) نیز صحبت کردند.
انتهای پیام/