سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۲۰ ساله‌ها،۳۰ ساله‌ها، ۴۰ ساله‌ها، ۵۰ ساله‌ها و ۶۰ ساله‌ها! راز سلامتی‌تان کشف شد

محققان راهکار‌هایی را برای تضمین سلامتی افراد در برخی دهه‌های مختلف زندگی پیشنهاد کرده اند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ طبق نظرسنجی اخیر موسسه بوپا، نیمی از مردم در بریتانیا اعتراف کرده‌اند که تنها در صورت هشدار پزشک روش زندگی خود را تغییر می‌دهند.

مهم نیست چند سال دارید؛ مهم این است که با تغذیه سالم، ترک سیگار و فعالیت روزانه سلامت خود را بهبود ببخشید.

در این مطلب برخی از بایدها و نبایدها را ارائه کرده‌ایم؛ در نظر داشتن این موارد در دهه‌های مختلف زندگی به داشتن زندگی سالم، طولانی و شاد کمک می‌کند، متخصصان توصیه‌های خود را برای حفظ سلامتی از 20 تا 60 سالگی و بعد از آن ارائه کرده‌اند.

راهکارهای سلامتی برای دهه بیست زندگی

مصرف بیش از اندازه الکل، کشیدن سیگار، سلامت ضعیف روانی و قرار گرفتن طولانی مدت در زیر نور خورشید، خطرات تهدید کننده سلامت افراد این گروه سنی است.

به گفته دکتر پاول: کاهش مصرف الکل می‌تواند از ابتلا به بیماری‌ها از جمله  مشکلات کبد، چاقی و برخی سرطان‌ها جلوگیری کند؛ خودکشی یکی از عوامل اصلی مرگ در میان جوانان است، پس مراقب سلامت ذهنی روانی خود باشید.

دکتر نولس در این زمینه معتقد است: دریافت کمک‌ها و حمایت‌ها از همان ابتدا می‌تواند سلاحی برای حفاظت از سلامت ذهنی و روانی شما در طول زندگی باشد.

اگر تمایل دارید برنزه شوید، حتما از کرم ضدآفتاب استفاده کنید، سعی کنید از استفاده از تخت‌های خورشیدی پرهیز کنید.

سیگار را ترک کنید؛ ترک سیگار شما را برای مدت زمان طولانی‌تری جوان نگه می‌دارد؛ دکتر مون هشدار می‌دهد: "سیگار کشیدن در  20 سالگی، روند پیری پوست شما را تسریع می‌کند، کشیدن سیگار حتی به میزان کم به شدت به الاستین پوست آسیب می‌رساند."

جولیت هادز، مشاور تغییرات رفتاری می‌گوید: "به طور معمول 66 روز طول می‌کشد تا یک عادت ایجاد شود، در نتیجه برای ترک سیگار، عادت به ورزش کردن یا استفاده از کرم‌های ضد آفتاب، تنها به دو ماه زمان نیاز است، پس از آن شما در مسیر الگوی سلامتی بلندمدت قرار می‌گیرید."

راهکارهای سلامتی برای دهه سی زندگی

زنگ هشدار سرطان در زنان و مردان در دهه سی زندگی آنها به صدا در می‌آید.

دکتر پاولز می‌گوید: غربالگری دهانه رحم در این سن ضروری است؛  او می‌افزاید: از 25 سالگی، زنان باید هر سه سال یک‌بار آزمایش پاپ اسمیر داشته باشند، تشخیص زودهنگام سرطان دهانه رحم می‌تواند عمر شما را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

از هر 20 زن، نتیجه آزمایش پاپ اسمیر یک نفر نشان دهنده وجود ناهنجاری رحمی بوده است؛ البته این موضوع به معنای ابتلای او به سرطان دهانه رحم نیست، بلکه با انجام تحقیقات و معاینات بیشتر می‌توان ریسک ابتلا به این سرطان را کاهش داد، همچنین با شناسایی ویروس‌های مضر از ابتلا به این سرطان جلوگیری کرد، گروه سنی 30-45 سال بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم قرار دارند.

در این دهه چین و چروک‌ها و آسیب‌های ناشی از نور آفتاب کم کم خود را نشان می‌دهند، ضایعات پیش سرطانی موسوم به آکتینیک کراتوزیس ناشی از قرار داشتن در زیر نور آفتاب هستند، این ضایعات اغلب در دهه سی نمایان می‌شوند، در این دهه زندگی حتما از مرطوب کننده‌های پوست استفاده کنید، همچنین بین ماه‌های تیر تا شهریور یا مهر، استفاده از ضدآفتاب را فراموش نکنید.

راهکارهای سلامتی برای دهه چهل زندگی

نگه‌داری از سلامت مغز و حفظ تناسب اندام باید اولویت شما در این دهه از زندگی باشد، توجه داشته باشید آغاز بیماری آلزایمر از زمان آشکار شدن علایم آن نیست، آلزایمر 20 سال قبل از آشکار شدن علایم این بیماری آغاز می‌شود. بنابراین از مواردی که خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش می‌دهد، دوری کنید.

دکتر رابینسون می‌گوید: سیگار کشیدن خطر ابتلا به دیابت و کم تحرکی و چاقی خطر ابتلا به فشار خون یا کلسترول بالا را افزایش می‌دهد.

تحرک داشته باشید و وزن خود را کنترل کنید، داشتن وزن مناسب، از سلامت قلب شما محافظت می‌کند، البته چک‌آپ‌های منظم را فراموش نکنید.

دکتر پاولز می‌گوید: استروژن زنان را از بسیاری از بیماری‌های قلبی محافظت می‌کند، اما ترشح این هورمون در زمان یائسگی به شدت کاهش می‌یابد، در نتیجه زنان نیز در این دهه باید به اندازه مردان مراقب سلامتی خود باشند.

سرطان پستان علت اصلی مرگ زنان در دهه 40 سالگی آنهاست، بنابراین آنها باید مراقب هر گونه تغییرات در سینه خود باشند.

راهکارهای سلامتی برای  دهه پنجاه زندگی

همیشه به افراد برای حفظ سلامتی خود در این دهه زندگی هشدار داده می‌شود.

اول اینکه به بدن خود توجه داشته باشید و هرگونه درد و تغییرات را جدی بگیرید، برای مثال از کنار سرفه‌های مداوم یا درد در قسمت پایینی کمر به راحتی عبور نکنید.

دکتر پاولز می‌گوید: در این دهد حفاظت از استخوان‌ها مهم است، انجام فعالیت‌هایی نظیر تنیس یا دویدن در کنترل وزن شما موثر است.

سرطان پوست نیز در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد، اما مهم‌ترین سن شیوع آن، دهه پنجاه سالگی زندگی است، به گفته دکتر مون: در صورت مشاهده هرگونه خال‌های جدید یا تغییر شکل و رنگ پوست، خارش یا خونریزی حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

آغاز یائسگی نیز می‌تواند با تحت تاثیر قرار دادن پوست شما باعث خشک شدن آن و شکننده شدن ناخن‌های شما شود، در صورت وقوع این موضوع، از مقدار زیادی مرطوب کننده، کرم دست و روغن‌های پوستی استفاده کنید.

راهکارهای سلامتی برای  دهه شصت زندگی

زوال عقل عامل اصلی مرگ و میر در میان زنان سالمند و دومین علت مرگ برای مردان پس از بیماری‌های قلبی است.

گرچه در ابتلا به زوال عقل، علل ژنتیکی بی‌تاثیر نیست، اما بدون شک حفظ سلامت مغز خطر ابتلا به زوال عقل را تا حد زیادی کاهش می‌دهد، دکتر رابینسون می‌گوید: "مراقبت از سلامت مغز ما باید خیلی زودتر در زندگی آغاز شود، با این حال فعال نگه داشتن مغز در دهه 60 زندگی بسیار حائز اهمیت است، به طوری که مغز شما در این دهه نه تنها می‌تواند از ذخایر سلولی خود بهره‌مند شود، بلکه قادر به تولید سلول‌های جدید مغزی نیز است.

همچنین به گفته دکتر پاولز: "افراد در دهه 60 زندگی خود باید فعالیت روزانه خود را حفظ کنند، حتی اگر حتی تنها فعالیت آنها پیاده روی یا انجام باغبانی باشد.

جدول کلمات متقاطع و پازل، مانند سودوکو، برای حفظ و ادامه فعالیت مغز شما بسیار عالی است.

دکتر پاولز می‌گوید: این روش‌های سرگرم کننده و آرام‌بخش باعث می‌شود تا آمادگی ذهنی خود را حفظ کنید.

انتهای پیام/

کشف راز و رمز سلامتی در دهه‌های مختلف زندگی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.