پرازوک در برابر کمیسیون امور خارجه و دفاع سنای فرانسه اعلام کرد «طی هشت ماه گذشته چنین واقعهای هشت مرتبه روی داده است». کمیسیون امور خارجه و دفاع سنای فرانسه گزارش این استماع را اخیرا در اینترنت منتشر کرده است.
دریاسالار پرازوک یادآور شد از سال ۲۰۱۵ یک ناو فرانسوی به طور دائمی در سواحل سوریه لنگر انداخته است و نیروی هوایی روسیه نیز در آنجا از نیروهای بشار اسد، رئیس جمهور سوریه پشتیبانی میکند.
دریاسالار پرازوک یادآور شد در آغاز ماه آوریل یک فروند هواپیمای شکاری مسلح روسی که از پایگاه طرطوس سوریه به پرواز درآمده بود، بر فراز ناو چند منظوره فرانسوی اکیتن (Aquitaine) با فاصلهای کمتر از فاصله امنیتی که عموما هواپیماهای دیگر رعایت میکنند، به پرواز درآمد.
به گفته منابع نظامی فرانسوی، این اقدام که چند روز پیش از حملات کشورهای فرانسه، آمریکا و انگلیس روی داد، باعث شد خدمه ناو فرانسوی به هواپیمای روسی مقررات پرواز را یادآور شوند.
۱۴ آوریل سه فروند موشک کروز با برد یک هزار کیلومتر از یک ناو چند منظوره فرانسوی مستقر در شرق دریای مدیترانه در جریان حملات غرب، اهدافی متعلق به دولت سوریه را هدف گرفتند.
فرمانده ستاد نیروی دریایی فرانسه خاطر نشان کرد به طور کلی اقیانوسها صحنه حضور فزاینده «قدرتهای نوظهور» مانند چین یا روسیه شده است.
وی افزود «چین در مدت چهار سال نیروی دریایی معادل نیروهای دریایی فرانسه و روسیه ایجاد و شمار اعضای نیروی دریایی خود را یک و نیم برابر کرده است. بنابراین، وضعیت دریایی و راهبردی این کشورها در سالهای اخیر تغییر کرده است».
دریاسالار پرازوک همچنین خاطر نشان کرد ناو فرانسوی وانده میر (Vendémiaire) هنگام عبور از مجمع الجزایر اسپراتلی (Spratley) که در آنجا چین به احداث بسیار جنجالی جزایر مصنوعی برای اهداف نظامی و غیر نظامی مبادرت کرده است، بین هنگ کنگ و برونئی به طور مداوم تحت نظر یک فروند ناو چینی قرار داشت.
چین ادعای مالکیت تقریبا کلیه مناطق در شرق دریای چین را دارد که سایر کشورهای ساحلی آن از جمله ویتنام، فیلیپین، مالزی، برونئی و تایوان به این ادعا معترضند.
دریاسالار پرازوک اعلام کرد «هر شش ماه تا یک سال یک کشتی فرانسوی به دریانوردی در شرق دریای چین مبادرت میکند تا بر حقوق دریانوردی بین المللی در آن تاکید داشته باشد».
انتهای پیام/