کم کم این کارگاه کوچک را توسعه دادند و به یک کارگاه بزرگ تبدیل کردند.
دست به دست هم دادند تا بتوانند سوغات شهرشان را به همگان معرفی کنند.
باقری عضو هیئت مدیریه صنایع غذایی سویدا در گفتگو با خبرنگار خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ در مورد چگونگی شروع کردن به این کار گفت: حوا شکری سنتی سویدا و سایر فراوردههای گنجدی در بروجرد جز سوغات محسوب میشود، بنده به همراه شرکا، به این فکر افتادیم که شرکتی تاسیس کنیم به عنوان کارآفرینی مشغول به کار بشویم.
وی افزود: از سال ۱۳۹۴ مجتمعی را احداث کردیم که بزرگترین مجتمع تولید کننده حوا ارده در غرب کشور است.
این کارآفرینان با توسعه کارخانه، توانسته اند برای افراد بیشتری شغل ایجاد کنند.
سعید شعبان، عضو هیئت مدیریه صنایع غذایی سویدا در مورد میزان اشتغالزایی این کارخانه گفت:اوایل کار که شروع کردیم، با ۳ نفر شروع به کار کردیم، بعد از این که ساخت سوله تکمیل شد، در حال حاضر ۱۵ نفر مستقیم مشغول به کار هستند، و نزدیک به ۴۰ نفر به صورت غیرمستقیم به واسطه این کارخانه فعالیت دارند.
یکی از کارکنان این کارخانه گفت: حدود یک سالی هست که در این کارخانه کار میکنم، از کارم خیلی راضیم، چون راحت و مناسب است.
در این کارخانه ۱۵ محصول مختلف تولید میشود و این محصولات به اکثر نقاط کشور ارسال میشود.
باقری عضو هیئت مدیریه صنایع غذایی سویدا در مورد محصولات این کارخانه گفت: در این کارخانه، ۱۵ محصول از فراوردههای کنجد تولید میشود، کنجدی، حلوا ارده، حلوا شکری، حلوا کشی، روغن کنجد، از نمونه این محصولات است.
وی افزود: ما این محصولات را به اکثر شهرستانهای استان لرستان، حتی به استانهای دیگر مانند آذربایجان غربی و شرقی، اصفهان، تهران ارسال میکنیم.
همچنین ساخت دستگاههای مورد نیازاین کارخانه، توسط خود این تولیدکنندگان باعث شده که هزینهها کاهش پیدا کند.
علی شعبان، عضو هیئت مدیریه صنایع غذایی سویدا و مخترع این دستگاها گفت: ماشین آلاتی که اینجا مشاهده میکنید، ۹۰ درصد آنها را بنده ساخته ام، چون قبلا شغلم صنعتگری بوده است و همچنین به کمک برادرم که در برقکاری مهارت دارد، با توجه نیازی که برای تولید محصولات داشتیم، با خلاقیت خودمان بعضی دستگاهها را ساختیم.
وی افزود: این دستگاهها هیچ جا طراحی نشده و فقط در کارخانه ما وجود دارد، در الان در مرحله اجرا قرار دارند و در حال حاضر این محصولات را به کمک همین دستگاهها تولید میکنیم.
علی شعبان در ادامه گفت: برای خرید این دستگاهها از بازار باید ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان هزینه میکردیم، ولی زمانی که خودمان این دستگاهها را ساختیم، تنها ۲۰۰ میلیون تومان با این دستگاهها هزینه کردیم.
این کارآفرینان با استفاده درست از فرصتها توانسته اند زمینه اشتغال و رشد اقتصادی کشورمان را ایجاد کنند.
گزارش از سعیده دریکوند
انتهای پیام/د