ظریف در این مصاحبه به خبرنگار نیویورکر گفت طی یکسال گذشته بیاعتمادی به آمریکا در ایران عمیقتر از قبل شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه آمریکا سهم خود از برجام را انجام نداده و در مقابل، مطالبات بیشتری نیز مطرح کرده است، تاکید کرد: دولت ترامپ در 15 ماه گذشته از هیچ تلاشی برای ایجاد اختلال در روند عادی تجارت با ایران فروگذار نکرده است؛ در حالیکه این برای ایران خیلی مهم است که از منافع اقتصادی برجام بهرهمند شود.
وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به این سوال که واکنش ایران به خروج احتمالی آمریکا از برجام چه خواهد بود، گفت: در ایران تک صدایی نیست. در حال حاضر، گزینههای مختلفی در واکنش به خروج آمریکا از برجام مطرح است اما در نهایت هر تصمیمی گرفته شود برای آمریکا خوشایند نخواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه "اگر آمریکا میخواهد توافق را نابود کند، میتواند اما باید پیامدهای آن را هم بپذیرد"، گفت: آمریکا نباید نگران ساخت بمب اتم توسط ایران باشد اما اگر از برجام خارج شود، ما غنیسازی را با قدرت تمام از سر میگیریم.
ظریف به تلاش کشورهای اروپایی برای اعمال فشار بر ایران برای باقی نگه داشتن دولت آمریکا در برجام نیز اشاره کرد و گفت: ما به اروپاییها گفتهایم که شرایط جدیدی را نمیپذیریم. تنها سناریویی که میتوانیم با آن کنار بیاییم این است که اروپاییها دولت ترامپ را متقاعد کنند که یکبار و برای همیشه شروع به اجرای برجام کند.
وزیر خارجه کشورمان در گفتگو با خبرنگار نیویورکر تصریح کرد: عمل نکردن ایالات متحده به تعهداتش پیام خطرناکی را نه تنها به مردم ایران بلکه به مردم سراسر جهان مخابره میکند مبنی بر اینکه شما هرگز نمیتوانید با آمریکا به توافق برسید زیرا منطق آمریکا این است که هر چه مال من است، مال من است اما هر چه مال توست، قابل مذاکره است.
وی همچنین درباره امکان مذاکره مجدد با آمریکا در آینده در صورت خروج این کشور از برجام گفت: دیپلماسی هرگز نمیمیرد اما به این معنا نیست که فقط یک مسیر وجود دارد و آن هم مذاکره با آمریکاست.
نیویورکر در ادامه به نقل از ظریف نوشته است ایران در صورت خروج دولت ترامپ از برجام سه انتخاب گسترده دارد. اول اینکه از برجام و تعهدات برجامی خود خارج شده و غنیسازی اورانیوم را با سرعت بیشتری در پیش بگیرد.
به گفته ظریف، گزینه دوم ایران این است که با بهرهگیری از سازوکاری که در برجام پیشبینی شده، رسما از آمریکا بابت عمل نکردن به تعهداتش شکایت کند. هدف از این فرایند که 45 روز تا صدور قطعنامه به طول میانجامد، متعهد کردن دوباره آمریکا به برجام است.
نیویورکر در پایان نوشته است گزینه سوم ایران، شدیدترین آنها خواهد بود که ممکن است شامل خروج ایران از پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) باشد که در سال 1970 منعقد شد و تاکنون 191 کشور آن را امضا کردهاند.
انتهای پیام/
باید بمب اتم داشت دیگه آمریکا جرات به تهدید نمیکنه
این فرمان قرآن کا تا میتونین خودتون رو مسلح کنین که دشمنتون حتی فکر تهدید هم نکنه
مرگ بر استبدادو شیطان بزرگ
درود بر غیرت ایران و ایرانی
از گزینه سوم ظریف که با صراحت اعلامش کرد خوشم اومد.
تا بعد واقعا به فکر چاره بیوفتن که حالا هسته ایی بتن ریخته رو چیکار کنیم !!!!!
خودت باشه ، تو راهپیمایی ها آنها می گفتند مرگ بر آمریکا من هم بلند می گفتم
مرگ بر آمریکا ،
هنوز زنده ام .