سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فواید و ضررهای "گوجه سبز" / گوجه سبز برای چه کسانی خطرناک است؟

رونق این روزهای بازار میوه و تره بار با گوجه سبز است. شاید باورش سخت باشد که این خوشمزه ترش در کنار فوایدش، مضرراتی نیز دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان: "گوجه سبز" یکی از محبوب ترین میوه های فصل بهار است که اغلب افراد از مدت ها قبل از فصل بهار برای آمدنش لحظه شماری می کنند و حتی برای نوبرانه آن حاضر به پرداخت قیمت های گزاف می شوند.

این خوشمزه پرطرفدار هم فواید بسیاری دارد که مصرف آن را توصیه کرده اند و هم مضرراتی که مصرف آن را میتواند حتی برای برخی از افراد خطرناک کند و ما همه این موارد را در این گزارش به طور کامل شرح داده ایم.

گوجه سبز به میوه درختان مختلفی که متعلق به نژاد PRUNS از خانواده ی ROSE هستند، اطلاق می شود. بر پایه ی نوشته های قدیمی، نژاد این گیاه قدمت 2000 ساله دارد و چینی ها اولین کسانی بودند که به کشت آن اقدام کردند. این میوه به سرعت می رسد و مدت نگهداری آن در یخچال 4 روز است.

در 100 گرم از گوجه سبز حدودا چهل کیلو کالری انرژی موجود است و با مصرف هر 100گرم گوجه سبز، حدودا 5 درصد ویتامین آ، 5 درصد کلسیم، 2.1 درصد ویتامین ب، 5 درصد آهن، 1.9 درصد ویتامین ب 2 (ریبوفلاوین)، 2.8 درصد نیاسین، 13 درصد ویتامین ث، 2 درصد فسفر و 3.6 درصد پتاسیم برای هر فرد تامین می شود.


بیشتر بخوانید: خواص گوجه سبز برای زنان باردار 


 

خواص درمانی "گوجه سبز"

گوجه سبز حاوی ویتامین ها و مواد معدنی ضروری برای رشد جنین و سلامت زنان حامله می باشد.

مقادیر بالای ویتامین A موجود در گوجه سبز از بروز نقص های مادرزادی در جنین جلوگیری می کند.

ویتامین C موجود در گوجه سبز باعث تقویت سیستم ایمنی بدن زنان در دوران بارداری می شود.

ویتامین K موجود در گوجه سبز از لخته شدن خون در زن حامله که می تواند باعث خونریزی و سقط جنین شود، جلوگیری می کند.

مصرف به اندازه این میوه باعث رفع تشنگی، افزایش سلامت ریه، مراقبت از قلب و جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی عروقی، پیشگیری از استفراغ، جلوگیری از خونریزی، خنک کننده خون، دارای خواص ضد التهابی و اثرات ضد درد است.

مصرف استاندارد این میوه در صورت نداشتن حساسیت به آن در دوران بارداری بلامانع بوده و باعث افزایش اشتهای مادر و دریافت ویتامین‌های مورد نیاز رشد جنین می‌شود، اما زیاده روی در مصرف آن می‌تواند باعث رانش مزاج و به دنبال آن از دست دادن آب بدن مادر و بروز مشکلات سلامتی برای جنین شود.

توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف گوجه سبز می تواند باعث ایجاد نفخ و اسهال در زنان باردار شود، حتما پیش از مصرف گوجه سبز با پزشک خود نیز مشورت کنید.


بیشتر بخوانید: ماجرای فروش گوجه سبز کیلویی ۲۲۰ هزار تومان در تهران+ عکس


لاغری با گوجه سبز

مقادیر بالای ویتامین C موجود در گوجه سبز باعث بهبود متابولیسم بدن و افزایش چربی سوزی شده و برای کاهش وزن و لاغری شکم مفید می باشد.

تاثیر گوجه سبز بر دیابت

فیبر موجود در گوجه سبز باعث کاهش کلسترول بالای خون در افراد مبتلا به دیابت می شود.

گوجه سبز و کمک به درمان کبد چرب

بنزوئیک اسید موجود در گوجه سبز خاصیت ضد میکروبی قوی دارد که به پاک سازی و سم زدایی کبد و درمان بیماری های کبد مانند کبد چرب کمک می کند.

استفاده از گوجه سبز برای پیشگیری از سرماخوردگی

مقادیر بالای ویتامین C موجود در گوجه سبز باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و به پیشگیری و درمان سرماخوردگی کمک می کند.

گفته می شود که گوجه سبز برای بهبود بیماری های ریه مانند آسم هم مفید می باشد.

گوجه سبز به هضم غذا کمک می کند

فیبر موجود در گوجه سبز به بهبود هضم غذا کمک کرده و برای بهبود نفخ معده و سلامت دستگاه گوارش مفید می باشد.

درمان یبوست با گوجه سبز

مقادیر فیبر موجود در گوجه سبز به بهبود حرکات روده کمک کرده و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید می باشد.

فواید گوجه سبز در سلامت دهان و دندان

گوجه سبز برای سلامت دهان و دندان مفید می باشد؛ مصرف گوجه سبز دندان ها را قوی تر می کند و علاوه بر این برای کاهش درد و خونریزی لثه مفید می باشد.

درمان کم خونی با گوجه سبز

مقادیر بالای آهن و ویتامین C موجود در گوجه سبز برای درمان کم خونی ناشی از فقر آهن و آنمی مفید می باشد.

گوجه سبز ضد استرس و افسردگی

مقادیر بالای ویتامین های گروه B موجود در گوجه سبز برای درمان استرس، افسردگی و سلامتی پوست و اعصاب مفید است.

تاثیر مصرف گوجه سبز بر درمان سنگ کلیه

گوجه سبز یکی از میوه های مدر بوده که با افزایش میزان ادرار به سلامت کلیه ها کمک کرده و باعث درمان سنگ کلیه می شود.

گوجه سبز باعث کاهش چربی خون می شود

فیبر موجود در گوجه سبز باعث کاهش کلسترول بالا و چربی خون می شود و به پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی کمک می کند.

سایر خواص گوجه سبز

گوجه سبز دارای خواص ضد میکروبی، ضد قارچی، و ضد باکتریایی است. مصرف این میوه می تواند باعث بهبود رماتیسم و گرفتگی عروق شود. برخی بر این باورند که گوجه سبز باعث بهبود طعم دهان می شود. این میوه برای بهبود شب کوری نیز مفید است.

هشدارهای مهم در هنگام مصرف گوجه سبز

گوجه سبز اگر نشسته و آلوده باشد، احتمال ابتلا به بیماری های عفونی گوارشی از جمله حصبه و مسمومیت های غذایی را مطرح می سازد.
گوجه سبز طبع سردی دارد و بهتر است گوجه سبز را با گلپر مصرف کنید.

هسته گوجه سبز کال، دارای ترکیب‌های سمی خطرناکی است و هرگز نباید آن‌ها را خورد.

با وجود تمامی مزایای سلامتی گوجه سبز، کارشناسان توصیه می‌کنند زنان باردار به ویژه در صورت داشتن بیماری‌های زمینه‌ای و یا آلرژی غذایی برای خوردن این میوه با پزشک خود مشاوره انجام دهند.

همچنین کودکان از حدود سنین 3 سالگی به بعد می‌توانند گوجه سبز به میزان کم بخورند، اما حتما باید والدین از نداشتن حساسیت به این میوه در آن‌ها اطمینان داشته باشند.

برای خوردن گوجه سبز در مصرف نمک افراط نکنید. نمک زیاد برای سلامتی مضر است. به خصوص افراد با فشار خون بالا و بیماران کلیوی از خوردن نمک زیاد اجتناب کنند.

مراقب باشید

عموماً کودکان با دیدن این گونه میوه ها بر روی چرخ دستی ها که ظاهری تمیز و خیس دارند، به گمان اینکه این خوراکی ها توسط فروشنده تمیز شده اند آنها را خریده و بلافاصله با پاشیدن مقداری نمک آن را را میل می کنند. در حالی که این خوراکی ها اصولاً شسته و ضد عفونی نشده اند و آبی که بر روی آنها پاشیده می شود صرفاً برای تازه و خوش منظره نگه داشتن آن هاست.

ضررهای گوجه سبز

بالا بودن میزان اسید در گوجه سبز باعث ایجاد معده‌ درد، سوزش معده یا حتی ریفلاکس در افراد مبتلا به ناراحتی‌های معده می‌شود.
توجه داشته باشید، مصرف زیاد گوجه سبز باعث نفخ معده می شود.
ترش و اسیدی بودن گوجه سبز باعث ساییده شدن موقتی مینای دندان و احساس درد خاصی در دندآن‌ها می‌شود.

غذاهایی که می توان در آن از گوجه سبز استفاده کرد

عده ای  به گوجه سبز علاقه وافری دارند و نه تنها تمایل دارند که آن را به صورت خام و همانند سایر میوه ها مصرف کنند و در سبد میوه خود قرار دهند بلکه با گوجه سبز غذاهای متعددی نیز پخت می کنند. از جمله غذاهایی که می توان در آن از گوجه سبز استفاده کرد انواع آش ها و خورش هایی مثل خورش گوجه است. همچنین از این میوه می توان به عنوان طعم دهنده و ترش مزه کردن غذاها و جایگزین نمک استفاده کرد. قرار دادن چند عدد گوجه سبز در خورشت هایی مثل بادمجان و مرغ طعم دلنشین تری به این غذاها می دهد.

حتی می توان گوجه سبزهایی که مدتی مانده و نرم و یا شل شده را به عنوان آلو در خورشت آلو استفاده کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۴
در انتظار بررسی: ۰
shadi
۱۹:۳۷ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۱
من انقد گوجه سبز خوردم ک یکی از دندونامو شکوند
ناشناس
۰۱:۵۳ ۰۷ خرداد ۱۴۰۰
به نظر من مفیدترین و بهترین وخوشمزه ترین وخوشکلترین میوه گوجه سبز هست،
معلم
۲۰:۴۴ ۲۱ فروردين ۱۴۰۰
برای زخم معده بد نیست من معدم زخمه و خوردم
ایسل
۱۷:۴۴ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
من ت بارداری زیاد خوردم
ناشناس
۰۰:۴۱ ۲۵ بهمن ۱۳۹۹
باشگاه خبرنگاران جوان، میشه لطفا اول اسم این میوه ی تک هسته ای رو اد بگیرید و بعد بیاید کلی اطلاعات راجع به اون بنویسین، آخه از کی اسم این میوه که از خانواده آلو هست و در کتاب علوم دوم یا سوم دبستان از اون به عنوان میوه یِ تک هسته ای نام برده شده، به گوجه سبز تغییر کرده، درست نیست که هرچیزی که در زبان محلی یا عامیانه تون میگید رو میارین مقاله میکنین، بعد میزارید توی گوگل و کلا ادبیات جامعه رو به فنا میکشید، وقتی میوه ای که اینقدر از لحاظ شکل و ظاهر به انواع آلوها شباهت داره رو چطور و روی چه حسابی اسمش رو میذارید گوجه...!!!
مریم
۱۱:۰۹ ۱۴ تير ۱۳۹۹
بهترین میوه هست من ک عاشقشم لذیذ و خوش مزه
علیرضا
۰۹:۲۸ ۱۵ خرداد ۱۳۹۹
بهترین محاسنش درمان کبد چرب و افزایش سرعت چربی سوزی بود که نمیدانستم ممنون از اطلاعاتتون
ناشناس
۲۲:۳۴ ۱۳ خرداد ۱۳۹۹
واییییییی
ناشناس
۲۱:۱۳ ۰۴ خرداد ۱۳۹۹
کدوم دختریه که عاشق گوجه سبز نباشه
سارا
۱۳:۲۱ ۰۳ خرداد ۱۳۹۹
عشق یعنی گوجه سبز
ناشناس
۲۳:۵۲ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
عاشقشم
ناشناس
۲۱:۲۰ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
من عشق گوجه سبز هستم
سارا
۰۲:۱۵ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
هر زرررری هم داشته باشه من بازم میخورمش
Fateme
۱۱:۲۲ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
خواهشا کسایی ک ناراحتی معده دارن نخورن ده تا دونه خوردم سه روزه دارم تقاص پس میدم شب تا صبح درد معده داشتم نمیتونستم بخابم
معلم
۲۰:۴۵ ۲۱ فروردين ۱۴۰۰
منم زخم معده دارم
فاطمه
۰۱:۳۲ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
خیلی گوجه سبز دوست دارم
سوگند
۱۸:۴۶ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
من اصلا گوجه سبز دوست ندارم فقط در دوره بارداريم خوردم
ناشناس
۲۱:۵۱ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
درود بر گوجه سبز
ثنا
۱۹:۲۱ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
من عاشق گوجه سبز هستم
بدون اون میمیرم
سارا
۲۲:۳۲ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
چرا پس گفتین ارزش غذایی پایینی داره اولش والا اینجروی که گفتین واسه همه چی خوبه
اناهیتا
۱۸:۵۷ ۱۵ فروردين ۱۳۹۹
عالللللی
ناشناس
۱۹:۱۰ ۰۳ فروردين ۱۳۹۹
واقعا مفید بود بهترین میوه خوشمزه ترین دوست داشتنی ترینی عاشقتم کاش همه فصل هابودی نکته ای که باید بگم اینکه نوشته شده اولین بار درچین کشت شده من توی یه مطلب دیگه خوندم که اولین بار در فرانسه است کدوم اشتباه گفتید البته اصلا مهم نیست مهم خود گوجه سبزه
ناصر
۲۲:۲۶ ۰۹ تير ۱۳۹۸
گوجه.سبزتوچقدرنازی.هیچکس.مثل.من.تورا.دوست.نداره
حسن رحیمی
۰۲:۱۵ ۳۱ خرداد ۱۳۹۸
دریک کلام میگم عاشقتم گوجه سبز
حسن رحیمی
۰۲:۱۲ ۳۱ خرداد ۱۳۹۸
وقتی گوجه سبز رو از دور می بینم آب دهنم می ریزه خیلی خوش مزه هست عاشقشم
علی
۰۳:۴۴ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
خوشمزه است من 2کیلو یکجا خوردم برای اینکه دل درد نشم چکار باید بکنم
Sam
۰۰:۱۷ ۱۳ خرداد ۱۳۹۸
حیف برای ناراحتی معده مضره
ناشناس
۱۱:۱۵ ۱۱ خرداد ۱۳۹۸
خيلي خوشمزه ست
سعید
۱۳:۵۴ ۰۹ خرداد ۱۳۹۸
ممنونم واقعا خوب ممنونم
ناشناس
۱۹:۱۳ ۰۸ خرداد ۱۳۹۸
گلوم عفونت کرده نمیتونم بخورم بزور جلو خودمو گرفتم
نگار
۱۴:۵۳ ۰۸ خرداد ۱۳۹۸
واقعا گوجه سبز برای درمان استرس خیلی خیلی خوبه
ناشناس
۱۸:۵۷ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
گوجه سبز عشق منه عشقم هیچ ضرری ندارهه گوجه سبز عاشقتم دیوانه اتم
ناشناس
۰۰:۵۳ ۰۲ آبان ۱۳۹۷
خیلی خوش مزه هست نمیشه نخوردش
مانا
۱۶:۰۲ ۲۶ خرداد ۱۳۹۹
کسی که معده درد داره میتونه گوجه سبز رو با کمی شکر بپزه سرد شد استفاده کنه خیلی هم خوشمزه