سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خواص ملون / با خواص ملون برای سلامتی بیشتر آشنا شوید

با نزدیک شدن به فصل گرما یکی از بهترین گزینه ها برای جبران کمبود آب بدن مصرف میوه های آب دار تابستانی نظیر ملون است، در این گزارش همه آنچه درباره خواص ملون پر فایده باید بدانید را گردآوری کرده‌ایم .

باشگاه خبرنگاران جوان: یکی از توصیه های پزشکان که همواره برای سلامت بدن بر آن تاکید شده مصرف آب است اما آدمی تا اندازه ای میتواند آب بنوشد و به ویژه با نزدیک شدن فصل گرما برای جبران کمبود آب بدن باید چاره ای اندیشید که مصرف میوه های آب دار تابستانی نظیر ملون یکی از بهترین گزینه هاست.

در این گزارش درباره "خواص میوه ملون" اطلاعاتی را گردآوری کرده ایم که تقدیم می کنیم.

ملون یا خربزه عسلی، از خانواده خربزه می باشد و از نظر ظاهری شباهت زیادی به طالبی دارد . دارای پوستی صاف و یک دست می باشد که دارای رنگ زرد کم رنگ و کمی متمایل به سبز می باشد. گوشت این میوه بسیار آب دار و به رنگ سبز کم رنگ است که از این میوه برای تهیه دسر هم استفاده می کنند. برای رشد به نور و گرمای زیادی نیاز دارد و در صورتی که در مناطق ابری و بارانی کاشته شود از نظر کیفیت و مزه تاثیر بدی می گیرد.

7 خاصیت فوق العاده ملون؛ از پیشگیری از سرطان تا سلامت دستگاه گوارش

  • ملون: پیشگیری از مشکلات بینایی

ویتامین A و کارتنوئیدها به مقدار زیادی در ملون وجود دارند. این مواد به پیشگیری از مشکلات بینایی و حفاظت از چشم‌ها کمک می‌کند. بتاکاروتن نقش چشمگیری در پیشگیری از آب‌مروارید، دژنراسیون ماکولا و حساسیت به اشعه‌ی UV دارد. (جلوگیری از کاهش بینایی با زعفران)

  • ملون: سلامت قلب

فیبر موجود در این ملون‌ها به‌طور چشمگیری کلسترول بد در بدن انسان را کاهش می‌دهد و از شما در مقابل تصلب شریان‌ها محافظت می‌نماید. پتاسیم نقش گشادکننده‌ی عروق را دارد و خطر حملات قلبی، بیماری‌های عروق کرونر قلب و … کاهش می‌دهد. همچنین سطح فشارخون را کنترل می‌کند.

  • ملون: پیشگیری از دیابت

پکتین و دیگر شکل‌های فیبر به تنظیم ترشح گلوکوز در جریان خون از انواع قندها و کربوهیدرات‌ها کمک می‌کنند. ازاین‌رو پکتین موجود در ملون در پیشگیری از دیابت مؤثر است. این یعنی همه‌ی بیماران دیابتی می‌توانند بدون خطر این ملون‌ها که گفته می‌شود قند خون را تنظیم می‌کنند را مصرف داشته باشند.

  • ملون: سلامت دستگاه گوارش

همه‌ی فیبرهای خوراکی، خصوصاً پکتین، به دفع مدفوع و حذف مشکلات گوارش کمک می‌کنند. فیبر قابل‌حل باعث می‌شود احساس سیری کنید و از پرخوری جلوگیری می‌کند. به همین دلیل برای کسانی که یک رژیم غذایی سخت را دنبال می‌کنند مصرف ملون‌ها توصیه می‌شود.

  • ملون: پیشگیری از سرطان

ملون‌ها دارای ترکیبات ارگانیک متنوعی هستند که ارتباط مستقیمی با کاهش احتمال سرطان روده، ریه، سینه و دهان دارند. این ترکیبات رادیکال‌های آزادی که مسئول بروز سرطان هستند را خنثی می‌کنند.

  • ملون: بهبود ایمنی بدن

ملون و ترکیبات آن قدرت ایمنی در بدن انسان را بالا می‌برند و شما را سالم و متناسب نگه می‌دارند. این میوه ویتامین C و ویتامین A زیادی دارد که آنتی‌اکسیدان هستند و به حفاظت از بدن در مقابل تمام بیماری‌ها و عفونت‌ها کمک می‌کنند.

  • ملون: خاصیت ادرارآور

خاصیت ادرارآور ملون به درمان مشکلات کلیه و بیماری‌های حاد کمک کرده و اگزما را درمان می‌کند. اگر ملون را همراه با لیمو مصرف کنید به طرز شگفت‌آوری در درمان نقرس مؤثر است


بیشتر بخوانید: این میوه نوبرانه بهاری بنیه زنان باردار را تقویت می‌کند


چرا زنان باردار باید حتما ملون مصرف کنند؟

بسیاری از مادران در دوران بارداری با مشکلاتی، چون مگس پران در چشم به خاطر بالا رفتن فشار داخل چشم، قند، فشارخون بارداری و مسمومیت حاملگی می‌شوند که مصرف ملون تحت نظارت و با تجویز پزشک متخصص می‌تواند تا حد زیادی خطر ابتلا به این بیماری‌ها را کاهش دهد.

وجود سطح بالایی از ویتامین C در ساختار میوه ملون باعث می‌شود تا از تشکیل رادیکال‌های آزاد در بدن مادر باردار جلوگیری شود و به این ترتیب از بروز سرطان‌های ریه، دهان، روده بزرگ و سرطان سینه جلوگیری شود.

تحقیقات نشان داده است به دلیل تغییرات هورمونی و برخی فاکتورهای دیگر بسیاری از مادران در دوران بارداری مبتلا به سرطان می‌شوند و حتی نوزاد مبتلا به سرطان به دنیا می‌آورند به همین دلیل تغذیه با مواد مفید برای سلامت بدن مادر و جنین از اهمیت بالایی برخوردار است.

همچنین پکتین موجود درملون می‌تواند ازبالا رفتن قند خون و انتشار گلوکز به سلول‌های مختلف بدن مادر باردار جلوگیری کند وبه این ترتیب سلامت مادر را حفظ کند.

این میوه به دلیل طعم و مزه خاص خود می‌تواند برای درمان بی اشتهایی مادران باردار و یا کمک به دریافت آب مورد نیاز بدن پس از بروز حالت تهوع شایع در دوران بارداری نیز می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

کارشناسان با این وجود به مادران باردار توصیه می‌کنند که از مصرف میوه نشسته خودداری کنند، همچنین از خوردن میوه هایی که پوست آن‌ها آسیب دیده یا به مدت زیاد در مجاورت نور خورشید بوده اند خودداری کنند تا مبتلا به مسمویت غذایی نشوند.

ملون را را قبل از غذا مصرف کنید

برای این که از این خاصیت بهترین بهره را ببرید باید آن را قبل از غذا مصرف کنید. در صورتی که همراه غذا مصرف شود باعث سوء هاضمه می شود و مشکلات گوارشی را به وجود می آورد.

توصیه آخر

فراموش نکنید مصرف زیاد ملون ، دستنبو، طالبی و گرمک برای بیماران دیابتی، ورم روده و سوءهاضمه ضرر دارد و موجب نفخ روده، معده و درد معده می‌گردد.

همچنین دانشمندان با تحقیق بر پوست این میوه‌ها دریافته‌اند که پوست آنها می‌تواند منبعی برای مسمومیت غذایی باشد؛ از این رو شستن کامل میوه‌ها بسیار توصیه می‌شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۵۰ ۰۱ خرداد ۱۳۹۹
سلام.مامان من مشکل آرتروز داره.خوردن ملون باعث این میشه که دستاش درد بگیره؟آخه شنیدم خربزه ممکنه همچین مشکلی ایجاد کنه ک کتف و دستش درد بگیره
ناشناس
۲۱:۴۳ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
ممنون عالی بود به نظر من اگرو مطالبی بیشتر بود بهتر بود
ولی عالی بود
عالی بود
عالی بود
09126229406
۰۱:۰۹ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
برای دیابت چمقدار مصرف کن
یوسف
۲۰:۵۳ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
این که گفتین الان شنیدم تراریخته هست و نباید مصرف شود
مینا
۰۹:۳۵ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
برای من مفید بود اما بدیل اینکه شنیدم ملون میوه ترا ریخته و سرطانزاست این مطلب رو خوندم آیا صحت دارد
محمدنجفی
۲۱:۳۰ ۱۳ فروردين ۱۳۹۹
عالی بود استفاده بردیم مطالبتون قشنگ بود
نسیم
۰۱:۴۳ ۱۵ خرداد ۱۳۹۷
چطورکه میگن میوه ای تراریخته ست نبایدمصرف بشه