به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ؛حساسیت فصلی یا آلرژی فصلی ،یکی از حساسیتهای شایع است که معمولاً در فصل های مختلف سال ، هنگامی که گیاهان گرده افشانی میکنند، بیشتر دیده می شود .
این نوع حساسیت از استنشاق گردهٔ گیاهان یا ورود آنها به چشم حاصل میشود.
بهار فصلی زیباست که با آمدن آن مردم خود را به دل طبیعت می سپارند وبا استمشام بوی گل های گوناگون حال وهوای دیگری به آنها دست می دهد .اما در این بین کسانی هم هستند که با آمدن فصل بهار وگرد افشانی گل ها از این طبیعت زیبا وبکر به دور می مانند وچند ساعتی خود را بخور و مواد دیگر درمان می کنند تا کمی از این آلرژی ها نفس راحتی بکشند .
اما آلرژی فصلی تنها مختص فصل بهار نیست بلکه درتابستان و زمستان با خوردن میوه هایی از جمله هندوانه ،خربزه ،انگور ،گوجه فرنگی ممکن است این حساسیت بوجود آید .
گرما و رطوبت و وزش باد و خاک نیز از جمله عوامل دیگر است که با عث ایجاد این حساسیت و عوارض آن از جمله آبریزش بینی ،ریزش اشک ،سرفه و عطسه ، تنگی نفس خارش چشم می شود.
گرچه برخی ممکن است این علائم را با سرما خوردگی اشتباه بگیرند ، اما در واقع بیشتر آنها حساسیت های فصلی است که شهروندان را می آزارد.
در آبادان وخرمشهر نیزگردوخاک در کنار آلاینده های محیطی یکی از علت های اصلی بروز آلرژی در بین شهروندان است که روز به روز در حال افزایش است .
پژوهنده پزشک طب سنتی درخصوص آلرژی فصلی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ؛گفت: بعضی از علائم آلرژی شامل احساس خفگی، عطسه و سرفه های مدوام در بازه زمانی چند ماه، احساس خستگی و خواب آلودگی در تمام طول روز، گاهی تب و بی خوابی طول شب با دهان باز و خارش اعضای بدن است.
وی افزود : اصطلاحا به رایج ترین نوع آلرژی فصلی در بهار تب یونجه می گویند زیرا به دلیل گرد و غبارهای موجود در هوا و گرده افشانی گیاهان در انسان ها ایجاد می شود.
پژوهنده همچنین گفت: یکی از شایع ترین دلایل آلرژی در انسان ها گرد و خاک و گرده افشانی گیاهان است .
یک شهروند در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ؛ درخصوص آلرژی فرزندش گفت: متاسفانه طی چندسال گذشته با افزایش شدت گرد و غبار و ورود ریزگردها به شهرستان آبادان فرزندم دچار حساسیت شدید شده که این حساسیت آسم را به دنبال داشته است.
پژوهش ها نشان می دهند که معمولا آلرژی های فصلی برای اولین بار در سنین کودکی پدیدار می شوند.
ملک پور پزشک عمومی درگفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ؛در مورد آلرژی گفت: واقعیتی که وجود دارد این است که هیچ کس با آلرژی به دنیا نمی آید بلکه بهتر است بگوییم آلرژی تا اندازه زیادی به محیط و شرایط فراهم کننده آلرژی بستگی دارد.
وی افزود: در واقع هرچه بیشتر در معرض آلرژی ها قرار داشته باشیم احتمال ایجاد واکنش نسبت به آن در افراد بیشتر است، بسیاری از کودکان بین سنین چهار تا شش سالگی علائم آلرژی را از خود نشان می دهند.
دکتر ملک پور راههای پیشگیری از آلرژی فصلی را اینگونه بیان میکند.:
1-غذاهای مناسب بخورید: داشتن عادتهای نامناسب غذا خوردن میتواند مشکلات زیادی برای بدن به همراه داشته باشد. یکی ازاین مشکلات بروز اسم و حساسیتهای فصلی است.
2-اضافه وزن خود را کاهش دهید: اضافه وزن داشتن میتواند نفس کشیدن شما را سخت تر کند. این مشکل زمانی دردناک تر میشود که مبتلا به حساسیت باشید. به همین خاطر بهتر است وزن خود را کم کنید.
3- استرس خود را کاهش دهید: هر زمانی که در شرایط استرس زا قرار گرفتید، بدن شما هورمونهای مرتبط با استرس را ازاد خواهد کرد. در چنین شرایطی سیگنالهایی به بخشهای مختلف بدن فرستاده میشود تا خود را برای انجام اقدامات لازم آماده سازند.
4- داروهای مرتبط با حساسیت را به طور منظم مصرف کنید: درمانهای جایگزین زمانی که با آنتی هیستامین به صورت منظم همراه شود میتواند نشانههای حساسیت را بهبود ببخشد. .
5- اتاق خواب خود را تمیز کنید: سعی کنید منزل خود را از شر گردو خاک موجود خلاص کنید. پشت رختخواب و روتختی را تمیز کنید و سعی کنید پنکه را نیز پاکسازی نمایید.
طوقی پزشک عمومی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ؛بهترین درمان برای آلرژی را پیشگیری دانست و گفت: در گام اول توصیه میشود فرد حداقل تماس با گردههای گیاهان را داشته باشند به این معنا که این بیماران برخی از فعالیتها چون ورزش در محیط باز را در اواسط روز انجام دهند.
وی با تاکید بر اینکه تراکم گردهها در ابتدا و انتهای روز به دلیل خنک شدن هوا بیشتر است، افزود: دوش گرفتن موجب کاهش بارگردهها در مخاط بینی و مجاری تنفسی خواهد شد .
به طور قطع آلرژی و بیماری های وابسته به آن مانند آسم های شدید تنفسی و سرطان ریه، که ناشی از آلایندگی های محیطی و ورود ریزگردها به کشور بخصوص مناطق جنوبی است؛ از جمله امراضی هستند که در سال های اخیر بسیاری از شهروندان خوزستانی را درگیر کرده است.
انتهای پیام/د