سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ماجرای درگیری دختر جوان با مامور گشت به روایت معاونت اجتماعی پلیس

در مطلب زیر گفت‌وگوی خواندنی با رئیس مددکاری اجتماعی و روانشناسی معاونت اجتماعی پلیس ارائه شده که می‌توانید آن را بخوانید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛چند روزی است که ماجرای برخورد گشت ارشاد با یک زن جوان، جنجالی شده است. پس از انتشار فیلم مربوط به این ماجرا، مسئولان زیادی از نیروی انتظامی و وزارت کشور گرفته تا معاونان رئیس‌جمهوری نسبت به ماجرا واکنش نشان دادند.

اما در هفته اخیر با درگیری‌ای که در پی انتشار فیلم آن جدی شد و حتی وزیر کشور دستور رسیدگی به آن را صادر کرد و مقامات دیگر هم به آن واکنش نشان دادند، موضوع آموزش ماموران گشت ارشاد و همین‌طور سرانجام ماموران خاطی، مطرح شده است.

در این‌باره پیش از این علیرضا حمیدی‌فر، رئیس مددکاری اجتماعی و روانشناسی معاونت اجتماعی پلیس در حاشیه مراسمی درباره همین موضوع که با اوج‌گرفتن ماجرای این برخورد حاشیه‌ساز ماموران گشت ارشاد، منتشر می‌شود.

این مسئول در نیروی انتظامی، درگیری ماموران گشت ارشاد با افراد را استثنا دانسته و گفته بود همه نیرو‌های ناجا در کنار رفتار تخصصی و انتظامی، رفتار اجتماعی را هم آموزش می‌بینند تا بروز این موارد استثنا باز هم کمتر شود.

ماموران گشت ارشاد برای برخورد با مردم آموزش می‌بینند؟

همه نیرو‌های پلیس برای این‌که رفتار اجتماعی، تخصصی و همین‌طور انتظامی را بیاموزند، در طول سال مورد آموزش قرار می‌گیرند. حتی پلیس آگاهی هم مورد آموزش و آگاهی قرار می‌گیرد تا در رابطه با کشف جرم، سرقت و جنایت توانایی لازم را داشته باشد. علاوه بر این، پلیس پیشگیری ناجا و پلیس اجتماعی هم برای پیشگیری از جرایم آموزش می‌بینند، پلیس امنیت و پلیس موادمخدر هم همینطور.

همه آن‌ها در طول سال آموزش‌های تخصصی لازم را می‌بینند تا بتوانند کارشان را بهتر انجام دهند. در مورد گشت ارشاد، اما نکته اول این است که دیگر به آن صورت نیرو ندارد و فقط در مواردی اقدام می‌کند که مورد زننده و نامناسبی باشد و وضع جامعه را جریحه‌دار کند. در این مورد هم صرفا با تذکر و در راستای بهبود رفتار اجتماعی برخورد می‌شود. ماموران آموزش می‌بینند با بکارگیری مهارت‌های اجتماعی و ارتباطی تذکرات بسیار نرم و مناسب دهند.
اما بار‌ها پیش آمده که مردم برخورد‌های تندی را هم تجربه کرده باشند.

بله، در برخی از موارد پیش آمده. آن‌ها انسان هستند و هر انسانی ممکن است خدای نکرده بر اثر خستگی یا هر مسأله دیگری مثل گرفتاری یا مسائل شخصی نتواند به خوبی انجام‌وظیفه کند و برخورد اشتباهی به درگیری بینجامد.

در این موارد آیا با مامور خاطی که حالا به هر دلیلی رفتار اشتباهی داشته، برخورد می‌شود؟

در این موارد ناجا آن‌ها را احضار می‌کند و اگر مشکلی ایجاد کرده باشند، با آن‌ها برخورد می‌شود. با این همه در مجموع رفتار‌ها مناسب است، هرچند در مواردی هم استثنا مشاهده می‌شود. بالاخره استثنا در همه سازمان‌ها هست. ما هم اعتقاد نداریم که همه نیرو‌های پلیس بدون مشکل هستند.

ناجا درباره پیشگیری از آزار خیابانی و جرم‌انگاری آن چه می‌کند؟
فیلم می‌سازد، سریال تلویزیونی تولید می‌کند و آموزش همگانی را به کار می‌گیرد. در دانشگاه‌ها هم همینطور.

با وجود این تمهیدات به نظرتان پلیس از جامعه فاصله نگرفته؟


اتفاقا امروز پلیس جامعه‌محور است و در بطن دانشگاه و در بطن جامعه است. برای همین از نخبگان استفاده می‌کند و از حضور استادان دانشگاه‌ها بهره می‌گیرد. پلیس تلاش می‌کند که به صورت یک معلم اجتماعی عمل کند و ما درحال انجام این کار هستیم.

منبع:شهروند

انتهای پیام/

با ماموران خاطی برخورد انضباطی می‌کنیم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.