به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، با ورود به چهارمین سال تجاوز نظامی عربستان به یمن، کودکان این سرزمین را باید قربانیان ناخواسته این تجاوز وحشیانه در نظر گرفت؛ قربانیانی که از یک سو با بمباران شبانهروزی جنگندههای سعودی و از سوی دیگر با فقر، سوءتغذیه و انواع بیماریهای واگیردار دست به گریبان هستند.
سازمان ملل بارها در گزارشات خود وضعیت کودکان یمنی را وخیم خوانده و در مورد سوء تغذیه، شیوع بیماریهای فراگیر و وضعیت نامناسب تحصیل و معیشت آنها به جهان هشدار داده است.
از سال 2015 تاکنون بیش از 3 میلیون نوزاد در یمن متولد شده که از بدو تولد تاکنون به غیر از فقر، مرگ، بمباران و بیماری طعم دیگری از زندگی نچشیدهاند.
بر اساس گزارش یونیسف، از زمان مداخله ائتلاف سعودی در جنگ داخلی یمن و حمایت از دولت مستعفی این کشور درگیریها در یمن شدت یافته و بیش از 5 هزار کودک زخمی یا کشته شدهاند. سوء تغذیه و خطر مرگ ناشی از آن نیز گریبانگیر بیش از 400 هزار کودک دیگر است.
تقریبا از هر 1000 کودک یمنی 42 نفر قبل از پنج سالگی میمیرند و آمار نشان دهنده مرگ روزانه دهها کودک بر اثر بمباران، سوءتغذیه و ابتلا به بیماریهای واگیردار است. علاوه بر این، هزاران کودک نیز طی سه سال گذشته در اثر بمباران ائتلاف سعودی دچار نقص عضو شدهاند.
«مریتکسل ریلانو»، نماینده یونیسف در سازمان ملل در بیانیه خود گفت کودکان یمنی از عواقب ویرانگر جنگی رنج میبرند که خود در آن هیچ نقشی ندارند.
وی در ادامه افزود: «سوء تغذیه و بیماری در یمن بسیار شایع است. آن دسته از کودکان که از این خطرات جان سالم به در میبرند نیز به احتمال زیاد تا پایان عمر زخمهای جسمی و روحی این دوران را با خود خواهند داشت.
بر اساس گزارش سازمان ملل، بیش از 11 میلیون کودک یمنی، یا به عبارت دیگر، تقریبا تمام کودکان این سرزمین به کمکهای انساندوستانه نیاز مبرم دارند.
فقر گسترده در این کشور به غیر از شیوع بیماریهای فراگیر و سوء تغذیه، بر نرخ بیسوادی و تعداد کودکان کار نیز افزوده است.
طبق آمار سازمان نجات کودکان تنها درصد کمی از دختران در این کشور سواد خواندن و نوشتن دارند. 23 درصد از کودکانی که رمقی برای کار کردن داشته باشند نیز راهی بازار کار میشوند.
خبرگزاری سازمان ملل متحد در گزارش خود نوشت در مجموع تنها 2 میلیون کودک در یمن به خدمات آموزشی دسترسی دارند و بیش از یک سال است که حقوق سه چهارم معلمان در این کشور به دلیل محاصره اقتصادی ائتلاف سعودی پرداخت نشده است.
بیش از 2500 مدرسه در یمن غیرقابل استفاده هستند و دو سوم آنها نیز در حملات ائتلاف سعودی کاملاً تخریب شدهاند. همچنین 27 درصد مدارس بسته شده و برخی نیز به عنوان پناهگاهی برای بیخانمانها مورد استفاده قرار میگیرند.
دلیل دیگری که کودکان یمنی را از تحصیل باز میدارد احتمال مرگ در راه مدرسه است. آن دسته از والدین یمنی که استطاعت فراهم کردن خدمات آموزشی برای فرزندان خود را دارند، برای حفظ جان کودکانشان آنها را در خانه نگه میدارند.
طبق گفته ریلانو، فقدان دسترسی به تحصیلات باعث شده که خانوادهها و کودکان در یمن در معرض اقدامات جایگزین خطرناکی مثل ازدواج زود هنگام، وادار کردن کودکان به کار و بکار گرفتن کودکان در جنگ قرار بگیرند.
اما در پشت دربهای بسته تحصیل، درهای بازار کار به روی آن دسته از خردسالان و نوجوانان یمنی که هنوز رمقی اندک در بدن دارند، باز شده است تا راهی کاذب برای فرار از فقر همهگیر در این کشور باشد.
«گرت کاپلار»، مدیر منطقهای یونیسف در خاورمیانه و شمال آفریقا نیز در این خصوص گفت: «وادار کردن کودکان به تکدیگری، کار و ازدواج در سن پایین، اینها آرزویی نیست که هیچ پدر و مادر یمنی برای فرزند خود داشته باشد. این انتخاب آنها نیست، بلکه این جنگ وحشیانه آنها را به این کار وا میدارد.»
طبق گزارش روزنامه انگلیسی گاردین از زمان تشکیل ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان و شروع جنگ علیه یمن حدود 10 هزار نفر در این کشور کشته شدهاند.
این آمار باعث شده است سازمان ملل از یمن به عنوان بدترین بحران انسانی نام برده و این سرزمین را خطرناکترین کشور برای کودکان بنامد.
طبق اظهارات نماینده یونیسف در یمن، نسل جدید این کشور در جنگ به دنیا آمده است. نسلی که اگر از مرگ هم نجات یابد تواناییهای او در میان فقر، سوء تغذیه و عدم دسترسی به امکانات آموزشی سرکوب خواهد شد.
انتهای پیام/
خدایا آل سعود رو خار و ذلیل کن
خدایا آل سعود و صاحبانشون رو به خاک سیاه بنشون
آمین
اللهم عجل الفرج مولانا صاحب الزمان