به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، کریم حاجی زاده، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل تصریح کرد: این بناها شامل خانه و حمام های تاریخی است.
وی با تاکید به اینکه بناهای تاریخی در استان به مراتب بیشتر از این تعداد است، اضافه کرد: بناهایی در لیست واگذاری است که مالکیت قطعی داشته باشد و برخی بناها که فعلا وضعیت مالکیت مشخصی ندارد امکان واگذاری ندارد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل متذکر شد: به عنوان مثال در حمام اوچ دکان میراث فرهنگی به همراه اداره کل اوقاف در مالکیت سهم دارند و به همین دلیل فعلا واگذاری این بنا مقدور نیست.
حاجی زاده هدف از واگذاری بناهای تاریخی را استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در توسعه صنعت گردشگری برشمرد و بیان داشت: طبق قانون تمامی بناهای تاریخی به غیر از نفایس در مالکیت صندوق حفظ و احیای آثار و بناهای تاریخی است.
وی افزود: پیش از این بناهای تاریخی یا از محل اعتبارات استانی یا ملی خریداری می شد و در نهایت در اختیار ادارات کل قرار می گرفت اما به منظور استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، مالکیت بناهای تاریخی به صندوق حفظ و احیای آثار تاریخی سپرده شده است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل تاکید کرد: در واقع از مسیر جدید قانونی از پتانسیل بخش خصوصی در تامین هزینه ها جهت حفظ و احیای بنای تاریخی استفاده می شود.
حاجی زاده با اذعان به تعدد آثار تاریخی در استان اردبیل، ادامه داد: عمده آثار متعلق به دوره قاجار است و گروهی از بناها که مشکل مالکیت نداشته باشد جهت واگذاری آماده سازی شده است.
وی به حمایت از بخش خصوصی جهت حفاظت و احیای بناهای تاریخی استان اشاره کرد و افزود: خانه صادقی در استان اردبیل تجربه موفقی از واگذاری بنای تاریخی به بخش خصوصی است و همچنان از مشارکت بخش خصوصی در این عرصه استقبال می شود.
انتهای پیام/ح