سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حاج رسولی‌ها در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

بحران خشکسالی در راه است

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: با توجه به کاهش بارش، امسال در تامین منابع آب شرب نیز با مشکل مواجه خواهیم شد.

محمد حاج رسولی، مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به کاهش بارش در سال گشته اظهار کرد: میزان نزولات جوی در سال گذشته و تا اواخر فروردین ۹۷؛ ۱۰۶ میلی متر بوده که این مقدار بارش در ۵۰ سال اخیر بی سابقه بوده است.

وی ادامه داد: متوسط بارش کشور در دوساله گذشته، ۲۰۸ میلی متر بوده که این رقم امسال، ۵۰ درصد کاهش داشته است.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به کاهش ۷۰ درصدی پوشش برف در کشور تصریح کرد: با توجه به عکس‌های ماهواره میزان پوشش برفی در کشور نسبت به سال گذشته یک سوم شده است که نشان از کاهش ریزش‌های جوی در سال جاری دارد.

حاج رسولی با بیان اینکه اقداماتی برای مدیریت مصرف و اولویت بندی در سد‌ها صورت گرفته است، بیان کرد: در دهه‌های گذشته تمامی سد‌های کشور که وظیفه تامین آب شرب را برعهده دارند، با منحنی فرمان و مصارف، اولویت بندی شده است.

وی با بیان اینکه خشکسالی امسال  فراتر از پیش بینی‌های موجود بوده است، گفت: پیش بینی برای خشکسالی بدین صورت انجام می‌شود که ۱۸ ماه پیش رو، خشک‌ترین ماه آبی در نظر گرفته می‌شود که خشکسالی امسال، فراتر از پیش بینی‌ها است.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه خشکسالی، تامین منابع آبی برای کشور را دچار اختلال کرده است، ابراز کرد: در سال‌های گذشته عمده مشکل آب در کشور مربوط به تامین منابع آب کشاورزی بود که با توجه به کاهش بارش، امسال در تامین منابع آب شرب نیز با مشکل مواجه خواهیم شد.

به گفته وی؛ در استان‌های اصفهان، فارس سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خوزستان تامین آب شرب در وضعیت بحرانی است و تامین منابع آبی را با سختی مواجه کرده است.

حاج رسولی با بیان اینکه با همکاری جهاد کشاورزی اقداماتی برای اعمال محدویت در کشاورزی صورت گرفته است، تصریح کرد: به جز شهر‌های شمالی کشت برنج در کشور ممنوع اعلام شده و برای نوع و میزان کشت سایر محصولات کشاورزی محدودیت‌هایی در نظر گفته شده است.

وی با رد این موضوع که آب شرب به دلیل سهم کمی که در مصرف دارد؛ نیاز به صرفه جویی ندارد، اذعان کرد: با توجه به شرایط بارش و خشکسالی‌های پیوسته و شرایط مکانی و منطقه‌ای، باید در مصرف آب شرب و حفظ این منبع با ارزش تلاش فراوان کرد.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه بحث جیره بندی بحثی فنی است که با توجه به شرایط منطقه اعمال می‌شود، گفت: در بسیاری از مناطق امکان جیره بندی وجود ندارد و باید با استفاده از راهکار‌های دیگری میزان استفاده از آب را کاهش داد که می‌توان به استفاده از تجهیزات کاهنده‌های مصرف آب اشاره کرد.

وی ادامه داد: جیره بندی آخرین مرحله در کنترل مصرف آب است که درصورت همکاری مردم احتمال اجرا، کاهش خواهد یافت.

حاج رسولی با اشاره به راهکار‌های موجود برای تامین منابع آب شرب، یادآور شد: برای تامین آب شرب؛ اجاره چاه کشاورزی، حفر جاه‌های جدید و استفاده از آب‌های سطحی در نظر گرفته است.

وی با اشاره به فعالیت کار گروه سازگاری با کم آبی بیان کرد: در سال قبل دولت کارگروهی تحت عنوان سازگاری با کم آبی راه انداری کرد که میزان مصرف ظرفیت آب و پتانسیل‌ها را در استان بررسی می‌کند.

این مقام مسئول با اشاره به مدیریت آبهای سطحی، ادامه داد: با توجه به کمبود منابع برای تامین آب شرب از ۱۴۳ هزار کیلومتر آبهای سطحی، برنامه برای کنترل و جلوگیری از هدر رفت آب در نظر گرفته شده است که بتوان با مدیریت صحیح، بخشی از آن را در چرخه مصرف استفاده کرد.

حاج رسولی‌ها با اشاره به برنامه‌های موجود برای آبهای سطحی، گفت: در جریان آبهای سطحی، بحث تعادل بخشی رو داریم مانند بستن چاه‌ها و نصب کنتور هوشمند که در صورت اجرای صحیح آن در طول یک برنامه ۵ ساله می‌توان شیب منفی آبهای زیر زمینی را کاهش داده و ظرف ۲۰ سال آبخوان‌ها را به شرایط طبیعی بازگردانیم.

وی با بیان اینکه میزان تولید انرژی برقابی تحت تاثیر کم آبی قرار دارد، بیان کرد: با توجه به کاهش بارش و کم شدن ظرفیت سد‌ها میزان تولید برقابی در کشور با کاهش ۵۰ درصد مواجه است و این کاهش در زمان پیک مصرف، تاثیرگذار خواهد بود.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه صنایع بزرگ اقداماتی جهت بازچرخوانی آب انجام داده‌اند، ابراز کرد: با وجود افزایش ظرفیت واحد‌های صنعتی بزرگ میزان مصرف آنها به دلیل بازچرخانی رشد محسوسی نداشته و مصرف آب در بخش‌های صنعتی کنترل شده است.

حاج رسولی‌ها در پایان گفت: متاسفانه در کشور، میزان مصرف آب سیر صعودی داشته است و برای مصرف بهینه نیاز به تغییر الگوی مصرف در کشور هستیم.

انتهای پیام/

 میزان تولید انرژی برقابی، تحت تاثیر کم آبی قرار دارد

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۱۱ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
واقعا جای تاسف داره. . بیایید همه دعا کنیم صاحب اصلی امام زمان عج بیان تا همه مشکلات رفع بشه. جز او هیچکس حلال مشکلات نیست. خدایا ما را ببخش و به دادمان برس و امام زمانمان را حاضر کن
ناشناس
۱۸:۲۷ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
بجای این حرفا همین مقدارآب موجود رادرست جمع آوری ومدیریت کنید؟!!چقدرآب دربخش کشاورزی داره هدر میره؟!!تازه کشاورزها هم میگن آب نداریم؟؟!!!!
ناشناس
۱۴:۵۷ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
بهترین راه برای کاهش اب شهری کم کردن فشار آبه تا از نظر مردم کمبود اب رو متوجه بشن و کم مصرف کنند.
حسین
۱۳:۵۴ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
((((خوزستان تامین آب شرب در وضعیت بحرانی است)))
پس آب خوزستان کجا رفتآگر بحران دارد برای چه هنوز از سر شاخه کارون آب برداشت میشود؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
۱۳:۳۶ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
#یزد_آب_ندارد

جای تعجبه که نامی از یزد نبردید.در یک ماه اخیر چندین دفعه کشاورزان ورزنه از روی تعصب و بی انصافی و نداشتن اطلاعات کافی لوله های آب انتقالی به استان یزد رو تخریب کردن و باعث قطعی آب به استان یزد شدن...اندکی تامل و انصاف

#یزد_آب_ندارد
ناشناس
۱۲:۲۰ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
از یه طرف مردم مشکل اقتصادی دارند نون شب ندارن بخورن از یه طرف هم میگن اب نخوریم چرا از دستگاه اب شیرین کن استفاده نمیکنیم این کشورهای خلیج فارس دارن همین کار رو انجام میدن ما چرا این کار رو نکنیم کشورما که هم جنوب درباداره هم شمال
ناشناس
۱۲:۰۶ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
حالا نمی شد کار علمی پیش بینی وضعیت آب آِینده کشور رو به یک گروه مشاور مورد اعتماد می دادین تا لااقل ، نمودارهای واقعی تر بهتون ارائه بدن
ناشناس
۱۱:۴۸ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
باید ده سال پیش لوله کشی آب از عمان به فلات مرکزی ایران انجام میشد.......
ناشناس
۱۱:۳۴ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
بايد از حفر چاههاي غير مجاز جلوگيري بشود
ناشناس
۱۱:۲۴ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
باید ده سال پیش لوله کشی آب از عمان به فلات مرکزی ایران انجام میشد.......
ناشناس
۱۱:۲۰ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
چرا برای بستن این چاه ها فکری نمی کنند؟!
ناشناس
۱۱:۲۰ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
چرا برای بستن این چاه ها فکری نمی کنند؟!
زهرا
۱۱:۱۴ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
چرا مسئولان کاری نمیکنند
ناشناس
۱۱:۱۰ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
آب توسط لوله های آب رو بررسی کنید تنیجه مشخصه...
ناشناس
۱۱:۰۷ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
باید در مصرف آب صرفه جویی کرد
ناشناس
۱۱:۰۷ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
باید در مصرف آب صرفه جویی کرد
ناشناس
۱۱:۰۱ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
خدایا به فریادمون برس
ناشناس
۱۰:۰۷ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
چی بگم واقعا
اسماعیل
۰۹:۲۳ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
با سلام
با وجود بحران خشکسالی بی سابقه متاسفانه در عمل از هیچ یک از طرح های کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی استقبال نمیشود و همچنان مثل سال های تر آبی دچار بی مورد میباشد .بنده کارشناس ارشد مهندس آب میباشم که برای اولین بار در کشور حتی در جهان طرحی نوآورانه برای کاهش نزدیک به60درصدی در مصرف آب انواع سیاه درخت مثمر و غیر مثمر و شهرداریها ارایه داده ام اما کسی گوش نمیدهند
ناشناس
۱۱:۰۹ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
آب توسط لوله های آب رو بررسی کنید
مهرداد
۰۹:۱۹ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
این همه بارون میاد 80 درصدش میره تو فاضلاب.خاب نمیشه نظارت کرد؟؟؟ میدونید اگه نظارت بشه چقدرمیتونه کمک کنه
ناشناس
۰۸:۵۷ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
چرا از انرژی حرارتی فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان در شیرین کردن آب خلیج فارس استفاده نمی شود؟
با لوله کشی از خلیج فارس هم کارخانه های فولاد سازی رونق می گیرند و هم مشکل کم آبی حل می شود.
ناشناس
۱۰:۵۷ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
زنده باد آدم های فکور و هوشمند ایرانی
ناشناس
۰۸:۵۰ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
باید به فکر چاره بود
ناشناس
۱۱:۰۵ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
باید دنبال راه حل وچاره بود
ناشناس
۰۸:۴۴ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
دیگه صرفه جویی تو اب هم فایده ای نداره
ناشناس
۱۱:۰۲ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
حتی در کشورهای پر آب هم مردم صرفه جویی میکنند
ناشناس
۰۸:۴۰ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
وقتی میشه با لوله کشی چند تا آب عمان رو ریخت تو کویر و کویر رو دریا کرد چرا اینقدر لفتش میدن ؟؟؟
ناشناس
۱۰:۵۵ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
منم با نطر شما کاملا موافقم