سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در عملیات غرور آفرین بازی دراز 700نفر از ارتش بعث عراق اسیر شدند

مدیرکل حفظ آثار ونشر ارزش های دفاع مقدس استان کرمانشاه گفت:در جریان عملیات غرور افرین بازی دراز ۷۰۰ نفر از ارتش بعث عراق اسیر شدند و تلفات و خسارات زیادی به نیرو‌های دشمن وارد شد.

محمدی مدیرکل حفظ آثار ونشر ارزش های دفاع مقدس استان کرمانشاه   در گفتگو با  خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،  ضمن گرامی داشت یاد وخاطره شهدای عملیات بازی دراز گفت:مجموعه ارتفاعات صعب العبور بازی دراز، كه دارای شيب های تند هستند یکی از موانع عمده برای هر نوع حرکت یگان‌های نظامی به شمار می رود.
 
 
وی ادامه داد:مجموعه ارتفاعات محور سرپل ذهاب_ قصرشیرین را از محورگیلانغرب_ قصرشیرین جدا می‌نماید و اهمیت این ارتفاعات بدان جهت استک ه در دست داشتن آن معابر وصولی به سرپل ذهاب و قصرشیرین و تا حدودی معابر منتهی به گیلانغرب را کنترل، و دیده بانی فوق العاده مناسب و عمیق و وسیع به همه جهات بویژه شمال، شرق و جنوب را فراهم می‌سازد.
 
 
وی گفت: به  همین جهت نیرو‌های متجاوز عراق در آغاز جنگ تلاش کردند این ارتفاعات را اشغال نمایند و به عنوان یک منطقه دیده بانی مورد استفاده قرار دهند بطوریکه با اجرای آتش‌های توپخانه دیده بانی شده از بازی دراز مشکلات عمده‌ای را برای رزمندگان اسلام در سراسر منطقه پدافندی و حتی برای تردد خودرو‌ها از گذرگاه‌های اجباری کل داوود و میان کل در مسیر پاطاق - سرپل ذهاب بوجود آورند .
 
محمدی  گفت: بدین ترتیب موقعیت خاص قلل مرتفع ۱۰۵۰ و ۱۱۰۰ شمالی و جنوبی و ۱۱۵۰ بدلیل مزیت و برتری محل دیده بانی و هدایت آتش‌های توپخانه، دشمن را وادار به احداث جاده‌ای آسفالته از نزدیکی آبادی خزل کوری کهرک واقع در مسیر جاده قصرشیرین- گیلانغرب بهدامنه غربی قله ۱۱۵۰ بازی دراز و استقرار یک تیپ پیاده و یک گروهان تانک روی این ارتفاعات نمود.
 
 
وی ادامه داد: دشمن دیدگاه واقع روی این قله را که از تجهیزات ارتباطی قابل توجه برخوردار بود بنام دیدگاه صدام نامگذاری نمود، تا از دستیابی نیرو‌های ایرانی به ارتفاعات مورد بحث جلوگیری نماید نظر به اینکه در آغاز جنگ برتری نسبی از آن نیرو‌های دشمن بود، رزمندگان اسلام توانستند پیشروی دشمن را سد، اما نتوانستند در آن مرحله اولیه اقدام مؤثری در خصوص باز پس گیری این ارتفاعات انجام دهند.

 محمدی افزود: از اوایل سال ۱۳۶۰ نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفتند برای عقب راندن نیرو‌های متجاوز از رشته ارتفاعات بازی دراز اقدام به یک عملیات نظامی مشترک علیه نیرو‌های دشمن انجام دهندو به همین دلیل فرماندهان ارتش و سپاه ارتفاعات بازی دراز را به عنوان اولین هدف نیمه گسترده در صحنه عملیات غرب انتخاب کردند.

مدیرکل حفظ آثار استان در ادامه بیان داشت: برابر طرح تهیه شده در آغازین ساعات روز دوم اردیبهشت ماه ۱۳۶۰، رزمندگان اسلام شامل نیرو‌های سپاه، ارتش، و بسیج مردمی از ۴ محور پیش بینی شده به سمت اهداف مورد نظر حرکت و حمله خود را آغاز نمودند.

وی گفت: محور اول: در مسیر روستای جگرلو به سمت ارتفاعات ۱۱۰۰ شمالی و قله ۱۱۵۰  در  محور دوم: در امتداد روستا‌های خاتونه و زرین جوب به سمت ارتفاعات ۱۱۰۰ جنوبی و قله ۱۱۵۰   در  محور سوم: در امتداد مسیر افشارآباد به سمت ارتفاعات ۱۰۵۰ و قله ۱۱۵۰   در محور چهارم: در امتداد مسیر شیشه راه به سمت ارتفاعات ۷۰۵ و ۷۰۰ و ۷۹۵    سایر یگان‌های تحتامر قرارگاه مشترک هدایت کننده در منطقه مربوط پدافند نمودند.

محمدی گفت: با شروع عملیات رزمندگان اسلام علی رغم مشکلات فراوان در اثر این عملیات، رزمندگان اسلام توانستند بخش عمده‌ای از اهداف مورد نظر را تصرف نمایند.
 
وی گفت:در طول ۷ روز عملیات، دشمن چندین بار اقدام به پاتک‌های سنگین نمود که هر بار با ایثار و فداکاری‌های رزمندگان اسلام این پاتک‌ها دفع گردید  در جریان این عملیات خلبان دلاور ارتش اسلام علی اکبر شیرودی و فرمانده شجاع گردان تکاور مالک اشتر حسین ادبیان به شهادت رسیدند و همچنین سرداران شجاعی همچون غلامعلی پیچک، محسن وزوایی، موحد دانش و محسن حاجی بابا در هدایت و موفقیت این عملیات نقش مؤثری داشتند.

 محمدی افزود: آزاد سازی بخش‌های عمده‌ای از ارتفاعات بازی درازشامل ارتفاعات ۱۰۵۰، ۱۱۰۰ جنوبی، به اسارت گرفتن ۷۰۰ نفر از ارتش بعث عراق و وارد نمودن تلفات و خسارات زیادی به نیرو‌های دشمن و انهدام بخشی از تجهیزات  از نتایج عملیات بازی دراز است.
 
 
انتهای پیام/ز
 
 
 

سالروز گرامیداشت عملیات بازی دراز در کرمانشاه

 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.