مدیرکل بهره برداری تاسیسات انتقال و توزیع آب شرکت مدیریت منابع آب ایران تصریح کرد: بیشترین میزان کاهش بارش در فلات مرکزی با ۹/۶۲ درصد، مرزهای شرقی ۶۹ درصد و حوزه دریای عمان و خلیج فارس با ۹/۵۸ درصد بوده است.
وی افزود: آبهای سطحی حوزه خلیج فارس، عمان، هامون و کرخه که جزء حوزههای پرآب بودند، در حال حاضر تحت فشار کاهش بارندگی قرار گرفته است و استانهایی که در این حوزه هستند، با مشکل کم آبی مواجه شده اند.
دهکردی با اشاره به کاهش ذخائر آب در مخازن آبی کشور بیان کرد: ظرفیت مخزنهای کل کشور ۵۰ میلیارد مترمکعب است که تا فروردین امسال ۶۴/۲۳ میلیارد متر مکعب آب ذخیره شده است که نسبت به سال گذشته ۲۳ درصد کاهش داشتیم.
به گفته وی؛ میزان ذخائر آبی سدها ۴۷ درصد است که نسبت به سال گذشته، ۱۵ درصد کاهش داشته است.
دهکردی ادامه داد: به دلیل کاهش بارش، حجم آب ورودی به سدها نیز با کاهش مواجه شده است، به طوریکه ۸/۱۳ میلیارد متر مکعب آب ورودی به سدها داشتیم که این میزان نسبت به سال گذشته، کاهشی حدود ۴۰ درصد را نشان میدهد.
این مقام مسئول با اشاره به کاهش منابع سدهای تامین کننده آب تهران بیان کرد: ظرفیت سدهای تامین کننده آب در تهران به ۳۳ درصد رسیده است، به طوریکه سدلتیان، کرج و ماملو به ترتیب ۴۷ و ۸ و ۳ درصد کاهش ذخیره آبی داشتند.
وی با بیان اینکه کاهش منابع آبی نیاز به تغییر شیوه کشاورزی را الزامی میکند، ابراز کرد: با توجه به اینکه بخش کشاورزی بزرگترین مصرف کننده آب در کشور است، باید با جایگزینی روشهای نوین با کشاورزی سنتی میزان هدر رفت در این بخش را کاهش داد.
دهکردی در پایان با اشاره به وضعیت بحرانی آب در کشور گفت: باتوجه به شرایط بحرانی و کمبود بارش، باید در بخش آب شرب با تغییر الگوی مصرف، از هدر رفت این منبع حیاتی، جلوگیری کنیم.
انتهای پیام/