سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تحمیل مشکلات فراوان برای خوزستان با برداشت اشتباه آب

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس از برداشت های اشتباه آب به عنوان یکی از دلائل مهم بروز مشکلات و عقب ماندگی های خوزستان نام برد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ؛عامر کعبی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: امروز شاهد مجموعه ای از سدهایی هستیم که می توانند نه تنها مشکل آب شرب بلکه مشکل کشاورزی را نیز در آینده حل کنند. مجموعه ای از سدهایی که بیش از ۵۰ سال مطالعات آن انجام شده و اکنون به دست نیروهای خوب ایران زمین با دانش کافی در حال اجراست.

وی افزود: خوشحالیم که بتوانیم حیات ۳۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرهای آبادان و خرمشهر را که در اثر جنگ، ورود آب شور دریا و برداشت های بی رویه و غیر مطالعاتی مناسب از بالادست کارون به سمت آنجاهایی که نیاز به آب کشاورزی نداشته اند و نیازی به آن نبود تا جایی که کشاورزی آن آباد بود را نابود کنیم و به بهانه آب شرب جاهای دیگر را شالیزار کنیم .

کعبی گفت: ما برای برداشت آب شرب مشکلی نداریم اما وقتی در جلگه حاصل خیز خوزستان که می تواند قسمت عمده تولیدات کشاورزی متنوع ما را در زمینه گندم، خرما، صیفی جات و سایر موارد را عمل آوری کنیم ما نیاز به آب کشاورزی داریم اولویت نخست بایستی به این مناطق داده شود.

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی افزود: قرار است با اجرای سد سلولی ۳۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی را احیا کنیم اگر به طور متوسط هر هکتار برای پنج نفر شغل ایجاد کند این بدان معناست که بالغ بر۱۶۰ هزار فرصت شغلی ایجاد می شود آن هم در صورتی که مدیریت آب به درستی انجام شود. 

وی گفت: بحث اتکاء به کالای ایرانی در این جهت است که ما بتوانیم مشکل اقتصادی کشور را به جای اینکه با خام فروشی بیشتر و ارزهای نفتی حل کنیم به سمتی برویم که بتوانیم کالاهای مورد نیازمان را در ایران تولید کنیم و با این کار ایجاد اشتغال کنیم که احیای نخیلات به عنوان یک ظرفیت بایستی مورد توجه قرار گیرد.

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی افزود: شهرهای آبادان و خرمشهر ظرفیت بسیار بالایی دارند و هرقدر برای این مناطق کار انجام دهیم کم است، مردم به طور واقعی نگاهشان به دولت و نظام مثبت است و از آنان می خواهند که در جهت رفع مشکلاتشان به آنها کمک کنند.

کعبی خطاب به وزیر نیروگفت: سفرها به خوزستان و به ویژه آبادان بیشتر شود، اگر چه برنامه فشرده ای را وزیر در سفر به خوزستان دارد اما بایستی به آبادان به صورت ویژه نگاه شود.

 وی افزود: اجرای سد بر روی بهمنشیر به تنهایی جوابگو نیست. رودخانه اروند عرضش بیشتر از ۵۰۰ متر و در برخی نقاط به هزار متر نیز می رسد و این در حالی است که عرض رودخانه بهمنشیر ۱۲۰ متر است و لذا آب شوری که وارد اروند رود می شود با توجه به فاصله ۴۵ کیلومتری میان این دو رودخانه سبب می شود که ورود آب شور دریا به اروند رود در آینده نه چندان دور مشکلات اساسی را برای اراضی آبادان ایجاد کند. 

کعبی گفت: بحث ساحل سازی حاشیه رودخانه بهمنشیر و لایروبی آن باید به طور جدی توسط سازمان آب و برق خوزستان دنبال و به انجام برسد، در زمان حاضر با جزر و مدی که در بهمنشیر انجام می شود رسوبات کمتری را در این رود شاهدیم اما با ایجاد سد، آنجا به یک حوضچه تبدیل می شود و نیاز است تا لایروبی انجام شود زیرا نمی خواهیم رودخانه ما به نهر تبدیل شود.

انتهای پیام/د

احیای اراضی کشاورزی با اجرای سد سلولی

برچسب ها: وزارت نیرو ، آب وبرق
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.