سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نبوی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

معجزه‌ای در درمان بیماری فلج مغزی

متخصص مغز و اعصاب با اشاره به علل ایجاد فلج مغزی به روش‌های درمانی موثر این عارضه اشاره کرد.

مسعود نبوی، متخصص مغز و اعصاب،  در گفت وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص بیماری  فلج مغزی و راه درمان آن اظهار کرد:  فلج مغزی نوعی اختلال در تکامل رشد مغزی کودکان است؛ این بیماری به دلایل مختلفی در افراد به وجود می‌آید، ضربه‌ای که در حین بارداری وارد می‌شود، عوامل ژنتیکی و حتی ممکن است به دلیل یک عفونت در دوران بارداری در کودک این مشکل را به وجود آید.

این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اینکه فلج مغزی یک نارسایی است که بر سیستم مغز و اعصاب تاثیر می‌گذارد، بیان کرد: فلج مغزی باعث ایجاد ناتوانی فیزیکی در کودک می‌شود که این شرایط می‌تواند ناتوانی محدود یا کامل عضلات را برای بیمار به همراه داشته باشد.

نبوی با تاکید بر اینکه آسیب مغزی معمولاً قبل، حین یا بلافاصله پس از تولد در فرد ایجاد شود، عنوان کرد: آسیب مغزی می‌تواند ناتوانی زیادی را برای فرد تا پایان عمر به وجود آورد همچنین  اشعه و ویروس‌هایی که کودکان در معرض آن‌ها هستند  یکی از عوامل ایجاد فلج مغزی است.

وی با بیان اینکه متخصصان بر این باور هستند که آسیب‌های مغزی در نوزادان به فلج مغزی تبدیل می‌شود، مطرح کرد: این شرایط به‌طور مستقیم با مصرف اشتباه دارو در طول دوره بارداری یا بلافاصله پس از تولد نوزاد ارتباط دارد؛ در حقیقت این شرایط باعث می‌شود نوزادان به آسیب‌های مغزی مبتلا شوند.

این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه دوران بارداری بیشترین تاثیر را در زندگی نوزاد دارد، اظهار کرد: انواع دارویی که مادر در حین بارداری مصرف می‌کند و مراقبت‌های که از خود دارد بیشترین اثر را در ایجاد بیماری نوزاد دارد؛ اگر به مدت طولانی اکسیژن به نوزاد نرسد یا رحم دچار افتادگی باشد، نوزاد با فشار از رحم خارج شود که موجب آسیب دیدگی می شود  همچنین اگر طول مدت درد کشیدن مادر برای زایمان بیش از ۱۸ ساعت باشد، می‌توانند در آسیب مغزی به کودک و دچار شدن وی به فلج مغزی موثر باشد.

نشانه‌هایی که خبر از فلج مغزی در کودکان می‌دهد

نبوی در خصوص مشکلات کودکی که به  فلج مغزی دچار شده است، عنوان کرد: مشکلات گفتاری، شنوایی، حرکتی، مشکل در خوردن غذا، ترشح بیش از حد آب دهان، مشکلات رفتاری، بیماری صرع، مشکلات خواب، مشکل در هماهنگی اعضای بدن از جمله مشکلاتی هستند که در بیماران فلج مغزی قابل رویت است.

وی با اشاره به اینکه پزشکان راه‌های درمان مختلفی را در بیماران فلج مغزی امتحان کردند، تصریح کرد: زمانی که در کودکی تشخیص داده شد بیمار فلج مغزی است، باید از همان ابتدا تحت درمان قرار گیرد؛ با روش‌های مختلفی که پزشکان در بیماران فلج مغزی انجام داده‌اند، توانبخشی یکی از بهترین روش‌ها در درمان این بیماری است که با این روش درمانی، بیماری قابل پیشگیری است و می‌توان از پیشرفت آن جلوگیری کرد.

این متخصص مغز و اعصاب در خصوص کارهای قابل انجام در توانبشخی، عنوان کرد: کاردرمانی، گفتار درمانی، رفتار درمانی و هنر درمانی از جمله کارهایی است که در توانبخشی روی فرد انجام می‌شود و زمانی که کودک فلج مغزی به طور مداوم کارهای لازم را انجام دهد،  بیماری فلج مغزی یا CP قابل درمان است.

نبوی با اشاره به اینکه در بیماران فلج مغزی نیمه‌ای از مغز آن‌ها آسیب دیده است، گفت: به بیماران فلج مغزی در توانبخشی کمک می شودتا بتوانند از نیمه سالم مغز،  درست استفاده کنند و کار نیمه مغز فلج را انجام دهد.

وی تاکیدکرد: تلاش بر این است که بیماران اوتیسم را مانند بیماران فلج مغزی با توانبخشی بهبود دهند و برای این  بیماران به منظور پیشگیری از  بیماری  سه روش مورد توجه قرار گرفته است که پزشکان تلاش دارند تا بتوانند با توانبخشی بیماران اتیسم را هم مانند بیماری فلج مغزی درمان کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
علی
۰۱:۱۶ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
در سال ۱۳۸۷ دخترم بخاطر قصور پزشکی به کما رفته و سی پی شده مدت زمان ۱۱ سال جهت درمان وی دار و ندارم خرج کردم در این کار درمان و گفتار درمان برده ام آقای دکتر میفرمایند با کاردرمان اینها معالجه میشوند دکتر با چه هزینه ای ، با ۱۵۰ هزار تومانی که بهزیستی میدهد ؟! نهاد یا ارگان دیگری کمک نمیکنند