موهبتی با بیان اینکه در فاز اول طرح استحقاق سنجى بحث هم پوشانى به نحو قابل توجهى حل خواهد شد از حذف دفترچه بيمه از بيمارستان هاى دولتى در نيمه نخست سال ٩٧ خبر داد.
وى ادامه داد: در سال ٩٧ مهمترين اقدام، استقرار سازمان الكترونیک و حذف دفترچه بيمه است؛ تاكنون در ١٢٨ بيمارستان دفترچه بيمه حذف شده است، در نيمه سال دفترچه بيمه از بيمارستان هاى دولتى حذف شده و بيماران با كد ملى خدمت دريافت مى كنند.
موهبتى عنوان كرد: در فاز اول طرح استحقاق سنجى بحث هم پوشانى به نحو قابل توجهى حل خواهد شد و زمان تمديد دفترچه و دريافت خدمت مى توانيم همپوشانى بيمه اى را شناسايى و آن را حذف كنيم، ٩٠ تا ٩٥ درصد از دارندگان دفترچه بيمه سلامت براى تمديد دفترچه به مراكز مرتبط مراجعه مى كنند و تا پايان نيمه نخست سال استحقاق سنجى به طور كامل انجام خواهد شد.
رئيس سازمان بيمه سلامت از ايجاد پايگاه جمعيت بيمه شدگان در كشور خبر داد و افزود: با همكارى سازمان هاى بيمه اى اين پايگاه ايجاد خواهد شد، تاكنون اطلاعات بيمه شدگان بيمه سلامت در اين پايگاه بارگذارى شده است و ما با تامين اجتماعى و نيروهاى مسلح مذاكره كرديم و اين سازمان هاى بيمه گر اعلام آمادگى كردند تا اطلاعات خود را در اختيار قرار دهند و تا ٦ ماه آينده اين پايگاه ايجاد خواهد شد.
موهبتی عنوان کرد: اکنون برای ایجاد پایگاههای جمعیتی بیمه از لحاظ زیرساختهای فناوری اطلاعات مشکلی نداریم و در 2 ماه آینده بارگذاری برخط اطلاعات تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح انجام خواهد شد؛ زیرا قانونگذار سازمانهای بیمهگر را ملزم به راهاندازی این پایگاه بیمهای در کشور کرده است.
رئیس سازمان بیمه سلامت با اشاره به میزان افزایش تعرفههای پزشکی در سال 97گفت: هزینه های بیمه سلامت بر مبنای تعرفههای پزشکی تعیین میشود، پیشنهاد وزارت بهداشت برای افزایش تعرفهها در سال 97، افزایش 10 درصدی بود اما پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه افزایش پنج درصدی تعرفههای تشخیصی و درمانی پزشکی بوده است و امروز هیئت دولت در مورد میزان افزایش تصمیمگیری خواهد کرد.
وی عنوان کرد: یکی از مشکلات سازمان بیمه سلامت در 20 سال گذشته این بوده است که بیش از اعتبارات خود هزینه میکرده و مازاد هزینهها تبدیل به بدهی میشده است و به طور معمول زیان انباشت داشتیم.
موهبتی با بیان اینکه در سال 95، چهار هزار و 400 میلیارد تومان بدهی داشتیم، گفت: هفت هزار و 700 میلیارد تومان اوراق نیز چاپ شد که اگر این اوراق نبود بدهیها به 14 هزار میلیارد میرسید.
رئیس سازمان بیمه سلامت با اشاره به مصوبه قانون برنامه ششم توسعه در خصوص هزینهکرد دستگاههای اجرایی بر اساس بودجه اظهار کرد: بر اساس قانون، مکلف شدهایم به اندازه سقف اعتباری خود هزینه کنیم و در صورتی که سازمان یا نهادی بیش از سقف اعتباری خود هزینه کند در حکم تصرف اموال دولتی به صورت غیرقانونی است و امکان اعمال مجازات و حتی حبس برای نهادهای متخلف وجود دارد.
وی افزود: رویکرد ما به لحاظ علمی منطقی و قانونی بر اساس ضوابط ابلاغی دولت و سازمان برنامه و بودجه است، حق نداریم مازاد بر بودجه هزینه کنیم؛ البته این کار مستلزم همکاری شریکهای کاری ماست.
موهبتی ادامه داد: سازمان بیمه سلامت 45 هزار شریک کاری در بیمارستانها، داروخانهها، مطبها و غیره دارد که همکاری آنها کمک خواهد کرد بیش از سقف اعتبار هزینه نکنیم.
وی تصریح کرد: دارو، 23 درصد هزینههای سازمان بیمه سلامت را تشکیل میدهد، امیدواریم با همکاری شریکهای کاریمان و تدوین گایدلاین بتوانیم هزینهها را کاهش دهیم، همچنین از سلامت مردم محافظت کنیم؛ در همین راستا 36 گایدلاین در بیمه سلامت به استانها ابلاغ شده است.
موهبتی با اشاره به پرداخت مطالبات مراکز درمانی و داروخانهها عنوان کرد: باید فاصله زمان پرداخت را کم کنیم، اما مشکلمان این است که بدهیهایی از گذشته داریم و این پرداخت منظم ما به مراکز درمانی و داروخانهها را دچار چالش میکند اما با منظم کردن پرداخت به مدیریت هزینه این بخشها کمک خواهیم کرد.
رئیس سازمان بیمه سلامت گفت: یکی از مصوبات مجلس شورای اسلامی در سال جاری برای بیمه سلامت این بود که بیمهشدگانِ رایگان نباید به بخشهای خصوصی مراجعه کنند و بر اساس این مصوبه بخشی از مراجعهکنندگان روستاییان محسوب میشوند اما در این زمینه مشکلاتی وجود دارد، زیرا در برخی استانها زیرساختهای لازم برای پذیرش بیمار در بخش دولتی وجود ندارد اما به دلیل اینکه این مصوبه، قانون است، باید آن را اجرایی کنیم؛ این مصوبه را به صورت پایلوت در استان گلستان اجرایی کردیم و اجرای آن در سراسر کشور منوط به نتایج اجرای پایلوت مصوبه خواهد بود؛ همچنین با مجلس صحبتهایی انجام شده است و مقرر شده تا کمیسیون بهداشت جلسهای را برای نحوه اجرای این قانون برگزار کند.
انتهای پیام/
یا علی
چرا ؟
چرا کسی پاسخ گو نیست؟ مردم محروم و بیکار و بدبخت بیچاره حتی نمی توانند در بیماری سخت به پزشک مراجعه کنند.
این چه وضعی است پیش آمده؟