در همین حال یگان موشکی ارتش یمن طی چند نوبت به وسیله موشک بالستیک «بدر ۱» موفق شد شرکت نفتی آرامکو عربستان را هدف قرار دهد. علاوه بر این، مقر وزارت دفاع عربستان سعودی در شهر ریاض به وسیله موشک بالستیک «برکان ۲» ارتش و کمیته های مردمی یمن هدف قرار گرفت. هرچند که سعودیها و رسانه های جیره خوار آنها مدعی هستند که سامانه های دفاع موشکی عربستان موشک های یمنی ها را رهگیری کرده است، اما تمامی شواهد و قرائن دال بر اصابت موشک ها به اهدافشان در ریاض است و شهرهای مرزی یعنی جیزان، نجران و عسیر است.
موشک های یمنی ها که البته از امکاناتِ هوشمند زیادی هم برخوردار نیستند از سامانه های دفاع موشکی عربستان عبور می کنند و به اهدافشان اصابت می کنندواقعیت این است که مقامات عربستان سعودی در طول جنگ یمن همواره گمان می کردند که سامانه های دفاع موشکی آنها به ویژه سامانه دفاع موشکی پاتریوت قادر هستند تمامی موشک های شلیک شده به سمت عربستان را رهگیری و ساقط کنند. با این حال، حملات یگان های موشکی یمن به مواضع نظامی استراتژیک سعودی ناکارآمدی نسبی تسلیحات آمریکایی فروخته شده به ریاض را نمایان ساخت.
این حملات نشان داد که تبلیغات واشنگتن درخصوص پیشرفته بودن سلاحهایش تنها در حد حرف و کلام است. امروز همه به عینه می بینیم که موشک های یمنی ها که البته از امکاناتِ هوشمند زیادی هم برخوردار نیستند از سامانه های دفاع موشکی عربستان عبور می کنند و به اهدافشان اصابت می کنند.
از سوی دیگر باید گفت که تمامی توهمات مقامات سعودی و متحدان آنها مبنی بر محدود بودن ذخایر موشکی نیروهای یمنی از بین رفته است. نیروهای یمنی ثابت کردند که در حملات موشکی خود به مواضع سعودی با هیچگونه محدودیتی مواجه نیستند. این یک عامل بازدارنده در برابر حملات عربستان سعودی است. شلیکهای متعدد موشک های بالستیک نشان داد که ذخایر موشکی یمنی ها همچنان پابرجاست و عربستان سعودی هیچ راهی جز تن دادن به شکست و خروج از یمن ندارد.
از سوی دیگر، حملات عربستان سعودی به یمن در حالی برای چهارمین سال متوالی همچنان ادامه پیدا می کند که سعودیها درجریان این عملیات تجاوزکارانه از حمایت نظامی غربی-عربی، ماهوارههای پیشرفته، جنگندههای و ناوشکنهای پیشرفته و سامانه دفاعی موشکی و پشتوانه مالی زیاد برخوردار هستند. با این حال، هیچ یک از اینها، نه فقط برای این کشور متجاوز، اهرم فشار سیاسی به یمن ایجاد نکرد و پیروزی میدانی و نظامی رقم نزد، بلکه این تجاوزگری عربستان، شکست مفتضحانه به بار آورد.
درهمین ارتباط، پایگاه خبری «النجم الثاقب» یمن در یادداشتی نوشت، عربستان سعودی با چندین کشور از جمله فرانسه، قراردادهای خرید تسلیحات بسته است، به گونهای که مطابق برخی عربستان سعودی با چندین کشور از جمله فرانسه، قراردادهای خرید تسلیحات بسته است، به گونهای که مطابق برخی گزارشها، این قرارداد بزرگترین قرارداد خرید تسلیحات عربستان و فرانسه استگزارشها، این قرارداد بزرگترین قرارداد خرید تسلیحات عربستان و فرانسه است. ارزش این قرارداد ۱۰ میلیارد یورو بوده و بخشی از آن شامل خرید ۳۵ قایق جنگی گارد ساحل مجهز به سامانه جنگی «تاکتیکس» است.
این قایقها و ناوچههای ساخت فرانسه در کنار تسلیحات آمریکایی و انگلیسی خریداری شده از طرف عربستان در جنگ علیه یمن، راه به جایی نبردند و نابودی ناوچه جنگی ساختفرانسه عربستان سعودی در ساحل یمن گواه بر این ادعاست.
با این حال، سعودیها با وجود در دست داشتن چنین تسلیحات پیشرفته ای، از قدرت موشکی ارتش و کمیته های مردمی یمن غافل بوده و به نوعی از عدم اتمام زرادخانه های موشکی یمن پس از گذشت بیش از سه سال غافلگیر شده اند. در همین ارتباط، «عزیز راشد» معاون سخنگوی ارتش یمن از دقت موشکهای شلیک شده به پایگاه های ارتش عربستان خبر داد و تاکید کرد که این موشکها با دقت به اهداف خود اصابت می کنند.
وی در گفتگوی تلفنی با خبرگزاری اسپوتنیک درباره توان موشکهای بالستیک یمن در اصابت به اهداف مورد نظر و قدرت انفجاری و تخریبی این موشک ها نیز گفت: «توان تخریبی این موشکها بیش از چند متر مربع است. این موشک ها بر اساس برنامههای ما به اهداف تعیین شده اصابت می کنند. ضریب خطای این موشک ها از ۲۵ تا ۳۰ متر به ۵ تا ۱۰ متر کاهش یافته است. ما همچنان روی دقت این موشک ها کار می کنیم. بنابراین، هر موشکی که شلیک می شود به مقر اصلی در همان پایگاه ها اصابت خواهد کرد».
جنبش انصارالله پس از تحت کنترل گرفتن شهر صنعا در دسامبر سال ۲۰۱۴، روی انبارها و مراکز موشکی این کشور در اطراف پایتخت دست گذاشته استیک افسر عالیرتبه در وزارت دفاع در صنعا که خواست نامش فاش نشود، به روزنامه الاخبار گفت که از زمان آغاز تجاوز عربستان به یمن در سال جاری میلادی دست کم ۹۰ موشک بالستیک به مراکز نظامی و فرودگاهها و تاسیسات نفتی عربستان شلیک شده است. منابع نظامی متعدد تاکید دارند که جنبش انصارالله پس از تحت کنترل گرفتن شهر صنعا در دسامبر سال ۲۰۱۴، روی انبارها و مراکز موشکی این کشور در اطراف پایتخت دست گذاشته است. در آن زمان یمن موشکهای زیر را در اختیار داشت؛
*موشکهای زمین به زمین با برد حدود ۱۲۰ کیلومتر.
*موشکهای با برد حدود ۳۲۰ کیلومتر.
*موشکهایی از نوع «اسکاد بی» که تعداد آنها بالغ بر ۵۰۰ فروند ارزیابی شده و یمن آنها را در دهه ۸۰ قرن گذشته میلادی از اتحاد جماهیر شوروی خریداری کرده است.
*علاوه بر اینها موشکهای روسی «توشکا» با برد ۱۲۰ کیلومتر در اختیار نیروهای انصارالله قرار گرفت. انصار الله اولین موشک توشکا را در سپتامبر سال ۲۰۱۵ شلیک کرد و پایگاه صافر در جنوب مأرب را هدف قرار داد که در نتیجه این حمله ۹۹ نفر از عناصر ائتلاف سعودی کشته شدند که بیشتر آنها افسر و نظامیان اماراتی بودند.
موشکهای موجود در نزد نیروهای یمنی گر چه در شرایط کنونی شاید در ایجاد موازنه قدرت با نیروهای ائتلاف چندان موثر نبوده است، اما میتواند عامل بازدارندگی قابل توجهی به شمار رود عملیات توسعه توانمندیهای موشکی یمن تنها منحصر به نیروهای زمینی نیست، بلکه نیروهای هوایی و دریایی را نیز شامل میشودو همین تعداد از شلیکها نیز سعودیها را دچار ترس و واهمه کرده و تا بارها صدای آژیر خطر را در پایتخت این کشور بلند کرده است. عملیات توسعه توانمندیهای موشکی یمن در نزد ارتش و کمیتههای مردمی تنها منحصر به نیروهای زمینی نیست، بلکه نیروهای هوایی و دریایی را نیز شامل میشود که فعالیتهای گستردهای را انجام دادهاند و طی فاصله زمانی کوتاهی این فعالیتها به بار نشسته است.
درهمین ارتباط، سامانه های ضد هوایی یمن در ۸ ژانویه جاری موفق شده یک هواپیمای وابسته به نیروهای ائتلاف از نوع اف ۱۵ را در صنعا پایتخت یمن هدف قرار دهد. همچنین سامانههای مذکور یک هواپیمای وابسته به نیروهای ائتلاف از نوع تورنیدو را در استان صعده ساقط کردند. نیروهای دفاع هوایی یمن موفق شدند یک هواپیمای جاسوسی وابسته به نیروهای ائتلاف در استان مأرب را ساقط کنند. در ماه گذشته میلادی نیز یک هواپیمای مشابه در استان حجه ساقط شده بود.
منبع:مهر
انتهای پیام/