به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ علی هادیچگنی در جلسه ستاد اطفای حریق گفت: در وقوع آتشسوزی مراتع و جنگلهای استان عوامل انسانی مهمترین نقش را دارند که اگر سهم هر کدام از این عوامل مشخص شود میتوان با برنامهریزی در حوزه پیشگیری و مقابله اقدام کرد.
وی افزود: اعتبارات آتشسوزی در دو بخش پیشگیری و مقابله شامل اعتبارات ماده ۱۰ و ۱۲ بوده که چند سالی است این بودجه به دلیل تنگناهای مالی کشور به استانها تزریق نمیشود و از اعتبارات استانی به این مهم تخصیص داده میشود.
هادیچگنی اضافه کرد: سال گذشته ۶۰۰ میلیون اعتبار به منابع طبیعی و ۲۰۰ میلیون نیز به محیط زیست برای پیشگیری و مقابله با آتشسوزی در مراتع و جنگلهای استان پرداخت شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی درباره اختلاف بین منابع طبیعی و کشاورزان در خصوص تعرض به اراضی کشاورزی افزود: درخواست اغماض در این موضوع نداریم، ولی کشاورزانی هستند که اجازه ندارند، کشت کنند و جهاد کشاورزی مدافع آنها و منابع طبیعی این موضوع را رد میکند و این اختلافات به نتیجه نمیرسد و در اکثر مواقع کشاورزان محکوم و ملزم به پرداخت جریمه میشوند.
وی افزود: قانونی در خصوص اقامه دعوی و شکایت علیه منابع طبیعی براساس قانون وجود دارد که باعث میشود کشاورزان در این خصوص اقدامی نکنند و این موضوع نیز نیاز به بررسی دارد.
هادیچگنی گفت: اگر در حوزه مقابله و پیشگیری با آتشسوزی در جنگلها و مراتع کمبود نیرو وجود دارد، سازمانهای مربوطه میتوانند از سازمان جنگلها مجوز بگیرند که کمبود نیرو از آن طریق حل شود.
انتهای پیام/د