سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شب بیدار ماندن طول عمرتان را نصف می‌کند

بیدار ماندن برای ساعت‌های طولانی در شب اگر استمرار داشته باشد سبب آسیب جدی به سلامت و کوتاه شدن طول عمر می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند افرادی که شب‌ها دیر استراحت می‌کنند صدمه جدی به سلامت خود می‌زنند، زیرا کم خوابی سبب آسیب به قلب و متابولیسم بدن انسان می‌شود.

کارشناسان این نتیجه‌ها را با پژوهش برروی ۵۰ هزار نفر و بررسی میانگین ساعت خواب و بیداری و موارد ابتلای آن‌ها به بیماری‌های مختلف به دست آورده اند.


محققان افزایش 10 درصدی خطر مرگ را در افرادی که شب‌ها بیش از اندازه بیدار می‌مانند و میزان کمتری استراحت می‌کنند به اثبات رسانده اند.

این پژوهش به وسیله دانشمندان دانشگاه فاینبرگ انجام شده و این نتیجه به دست آمده است که افزون بر آسیب دیدن سلامت قلب و عروق، بروز چین و چروک پوستی و ریزش مو، کاهش سطح تمرکز و هوشیاری در روز این بیدار ماندن غیر عادی در ساعت‌های شب اثر‌هایی منفی بر سلامت بدن می‌گذارد.

بدن انسان دارای یک ساعت بیولوژیک بوده که از قرن‌ها پیش به نحوی تنظیم شده است که همزمان با تابش نور خورشید فرد را بیدار وآماده کار کرده و همزمان با غروب و تاریک شدن هوا سبب ایجاد خواب آلودگی و تمایل به خواب می‌شود.

مشغله افراد در دنیای امروز، حجم کار بالا، اشتغال، شغل‌های دارای شیفت شب، پرستاری از کودک و بیمار، بی خوابی و نیاز به درس خواندن برای ساعت‌های طولانی سبب شده است تا انسان‌ها میزان خواب طبیعی کمتری به نسبت پیشینیان خود داشته باشند.


بیدار ماندن برای ساعت‌های طولانی سبب عادت‌های تغذیه‌ای ناسالم در افراد می‌شود، این دسته از افراد بیش از سایرین تمایل دارند مواد خوراکی در ساعت‌های پایانی شب مصرف کنند و اغلب به سراغ تنقلات، چیپس و پفک و نوشیدنی‌های شیرین می‌روند که سبب می‌شود افزون بر تمام آسیب‌های فوق در معرض ابتلا به دیابت و چاقی نیز قرار بگیرند، زیرا در طول ساعت خواب بدن تحرک کافی برای سوزاندن کالری‌ها را ندارد و این سبب چاقی در فرد می‌شود.


کارشناسان به افراد توصیه می‌کنند با برنامه ریزی ساعت کاری مناسبی برای فعالیت در طول روز داشته باشند تا نیازی به بیدار ماندن در ساعت‌های پایانی شب نباشد، مصرف شام سبک، استحمام با آب گرم و استفاده مناسب از ساعت‌های روز همگی سبب داشتن خوابی عمیق و آرام و جلوگیری از برهم خوردن ساعت بیولوژیک بدن می‌شود.


پژوهش‌ها همچنین نشان داده است افرادی که در شب‌های امتحانی ساعت‌های طولانی بیدار می‌مانند به دلیل خواب آلودگی و کاهش تمرکز در جلسه امتحان نمره پایینی کسب می‌کنند، زیرا به ذهن خود اجازه بارگزاری اطلاعات و داده‌ها را نداده اند.

منبع:dailymail

انتهای پیام/

کاهش طول عمر با بی خوابی و بدخوابی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۰۲ ۲۹ فروردين ۱۳۹۷
منکه شیفت شبم همیشه شبا بیدارم