معاون اول رییس جمهور به تشریح برخی مسائل منطقه پرداخت و با اشاره به وضعیت حساسی که در منطقه وجود دارد، تصریح کرد: متاسفانه در چند دهه گذشته شاهد جنگهای بزرگ در منطقه خاورمیانه بوده ایم که یکی از نمونههای آن حضور آمریکا در افغانستان و جنگ و خونریزی در این کشور است.
وی افزود: پیش از وقوع این جنگ تعداد زیادی از مردم افغانستان بعنوان مهاجر در ایران حضور داشتند و پس از وقوع درگیری ها، تعداد مهاجرین افغانستان در ایران به حدود ۳ میلیون نفر رسید و هنوز نیز تعداد قابل توجهی از آنها در ایران زندگی میکنند.
جهانگیری در ادامه به جنگ و درگیریهای عراق و کویت اشاره و خاطر نشان کرد: تعداد زیادی از مهاجرین که در اثر جنگ آمریکا با عراق نیز به سمت ایران آمدند و متاسفانه امروز هم شاهد درگیریهای شدیدی در کشور سوریه هستیم و مردم این کشور وضعیت بسیار بدی دارند و نیازمند کمکهای غذایی، دارویی و بشر دوستانه هستند.
وی اضافه کرد: متاسفانه قدرتهای بزرگ به جای آنکه کمک کنند تا از طریق مذاکره و گفت و گو مسائل سوریه حل شود و گروههای تروریستی از این کشور خارج شوند، به بهانههای مختلف به دولت و ارتش این کشور حمله میکنند و این موضوع باعث شده که دولت سوریه نتواند با قدرت لازم با گروههای تروریستی مقابله کند.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه مردم ایران از نخستین قربانیان سلاح شیمیایی در منطقه هستند، افزود: ما به خوبی میدانیم که سلاح شیمیایی سلاحی غیر انسانی و علیه بشریت است و استفاده از این سلاح را از سوی هر کس که باشد محکوم میکنیم. در سوریه نیز باید از راههای قانونی این موضوع مورد بررسی قرار گیرد و نباید اقداماتی که باعث پیچیدهتر شدن مسائل میگردد انجام شود.
وی وضعیت مردم یمن را نیز نگران کننده توصیف و تصریح کرد: مردم این کشور در محاصره هستند و به امکانات دارویی و کمکهای بشر دوستانه نیاز دارند و در بمبارانهایی که در این کشور صورت میگیرد کودکان زیادی کشته میشوند.
جهانگیری خاطر نشان کرد: جمعیت هلال احمر ایران با توجه به شرایطی که در منطقه ما وجود دارد به صورت جدی در این زمینه فعالیت دارد و ایران آمادگی دارد در زمینه کمک به مردم یمن و مردم دیگر مناطق درگیر با فدراسیون بین المللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر همکاریهای خود را افزایش دهند.
معاون اول رییس جمهور در ادامه سخنان خود با یادآوری اینکه ایران از نظر حوادث طبیعی کشوری پرحادثه است، گفت: سال گذشته چندین زلزله در مناطق مختلف کشور به وقوع پیوست و برخی مناطق به دلیل قدرت بالای زلزله با تلفات سنگینی همراه بود.
وی افزود: در زلزله استان کرمانشاه که چند ماه قبل رخ داد بیش از ۶۰۰ نفر کشته و حدود ۹ هزار نفر مجروح بر جای ماند و تعداد زیادی از روستاها و شهرهای این استان دچار آسیب شدند.
جهانگیری ادامه داد: پس از آن زلزله دیگری در کرمان رخ داد و جمعیت هلال احمر در همه این حوادث نقشی کلیدی و مهم ایفا کرد.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به توانمندیهای خوب جمعیت هلال احمر ایران در حوادث طبیعی خاطر نشان کرد: بخش مهمی از ساز و کاری که برای مقابله با بحرانهای طبیعی طراحی شده بر عهده جمعیت هلال احمر است و خوشبختانه این جمعیت با کمکهای دولت از توانمندی، تجهیزات و امکانات خوبی برخوردار شده است.
وی با اشاره به سفر دبیرکل فدراسیون بین المللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر به تهران که سال گذشته انجام شد، اظهار داشت: در این سفر توافقات خوبی با جمعیت هلال احمر ایران صورت گرفت که امیدوارم این توافقات اجرایی شوند.
جهانگیری از آمادگی ایران برای ارتقاء سطح همکاریها با فدراسیون بین المللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر خبر داد و گفت: ایران علاقمند است از تجربیات و امکانات این فدراسیون و سازمانهای مرتبط با آن استفاده کند.
رییس فدراسیون بین المللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر نیز در این دیدار سطح آمادگی، امکانات، تعهد و علاقه داوطلبان جمعیت هلال احمر ایران در ارائه کمکهای بشر دوستانه را جزو برترین موارد توصیف کرد و گفت: سطح خدماتی که جمعیت هلال احمر ایران ارائه میدهد بسیار بالاست و اقدامات این جمعیت جای تشکر دارد.
فرانسیسکو روکا با اشاره به دیدار روز گذشته خود با روسای جمعیت هلال احمر ایران خاطر نشان کرد: در این دیدار مذاکرات مفید و سازندهای انجام شد و من تحت تاثیر سطح تعهد، مشارکت و علاقمندی آنها نسبت به اقدامات بشر دوستانه قرار گرفتم.
وی افزود: در دیداری که از کشورهای نیجر، ساحل عاج و سوریه داشتم شاهد همکاریهای جمعیت هلال احمر ایران در این کشورها بودم و مشاهده کردم که نه تنها جمعیت هلال احمر بلکه دولت ایران نیز حضوری فعال در ارائه کمکهای انسان دوستانه در این کشورها دارند.
رییس فدراسیون بین المللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر از علاقمندی فدراسیون بین المللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر برای توسعه همکاریها با جمعیت هلال احمر ایران خبر داد و گفت: تمایل داریم با جمعیت هلال احمر ایران همکاری نزدیک و دوشادوش داشته باشیم.
فرانسیسکو روکا با اشاره به اوضاع برخی کشورهای منطقه گفت: برخی از کشورهای منطقه وضعیت فاجعه آمیزی دارند و در حال فروپاشی هستند و با وجود آنکه کمک به این کشورها جزو ماموریتهای سازمان تحت مسئولیت من نیست، اما مجامع بین المللی فعال را به پشتیبانی از این کشورها دعوت میکنم چرا که معتقدم اتفاقاتی نظیر کشتار کودکان در یمن غیر انسانی است و قابل قبول نیست.
وی افزود: متاسفانه این گونه اتفاقات ناشی از بازی قدرتهای بزرگ است، اما در این اتفاقات بیشترین هزینه را آسیب پذیرترین اقشار جامعه میپردازند.
فرانسیسکو روکا خاطر نشان کرد: مردم یمن در حال تلف شدن از گرسنگی هستند و مردم سوریه نیز وضعیت نامناسبی دارند و این حق مردم این کشورهاست که از صلح و آرامش برخوردار باشند.
وی همچنین با تاکید بر اهمیت حمایت جامعه بین الملل از کشورهای حادثه خیز خاطر نشان کرد: شرکای بین المللی خود و مجامع مرتبط را برای کمک به ایران جهت ساماندهی حوادث ناشی از زلزلههای اخیر دعوت خواهم کرد.
انتهای پیام /